2 Aralık 2007

Sukran Gunu (Thanksgiving) - 1

Bu sene Sukran Gununu (Thanksgiving) resmen uc gun uc gece kutladik. Ilk ve asil sukran gununde sagolsun, arkadaslarimiz bizi misafir etti. Sukran Gunu ertesi, bize misafirler geldi ama mevsim hindi acisindan bol ve uygun fiyatta oldugu icin, yemek yine bir Sukran Gunune donustu. Onun ertesi gunu ise, yine arkadaslara davetliydik. Her ne kadar hindi yemediysek de, ayni tatil doneminde oldugu icin, sanki Sukran Gununun devami gibi oldu.



Gecen yil Sukran Gunu ile ilgili detayli bilgi vermistim. Bu sene tekrar ayni seyleri anlatmayacagim. Ama su kadarini soylemek istiyorum ki, Amerikalilar icin en onemli iki bayramdan biri Sukran Gunu. Insanlar, hani ailevi iliskilere onem vermedigini dusundugumuz Amerikalilar, bu gunu mutlaka aileleriyle gecirmeye cok onem verirler. Cogu isyerleri bostur. Ucaklar, trenler veya sehirlerarasi trafik cok yogun olur bu tatilde. Sukran gunu tatili, diger bir kac gunle birlestirilerek, aile ziyaretleri yapilir ve hep beraber masada sukrederler. Hani bizde ki gibi, "seker veya kurban bayrami geliyor, annemin babamin elini opecek yerde, gideyim bir tatil koyune yan gelip tatil yapayim' diye dusunenler sanildiginin aksine Amerika'da cok azdir. Sukran gunu sabahi da, saat 4-5 gibi millet magazalara kosar, uzun kuyruklar olusturur ve senenin en onemli indirimin doneminden yararlanmaya calisirlar.



Neyse, uzatmayayim efendim, gelelim sevgili arkadasimin ve kocasinin bizler icin pisirdiklerine...

Sukran Gununun olmazsa olmazi Hindi, hindi suyu ile sos (gravy), cranberry sos, misir ekmekleri tabii,
nefisssss zeytinyagli yaprak sarma,
tadi damagimizda kalan patlican salatasi,
Kisir, ispanakli borekler, humus, barbunya plakisi, benim yaptigim visneli ve cilekli pay, ve gecenin surprizi asure, teee Turkiye'den getirilen Trabzon ekmegi, ve soslar, ve muhtesem sunumlu meyva salatasi...

Tesekkurler canim arkadasim, guzel sohbetiniz ve muhtesem yemekleriniz, ustelik de her biri titizce secildigi belli olan servisinizle cok guzel bir gece gecirdik. En kotu gunumuz boyle olur, Allah herkese kalbine gore verir insallah..

11 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tuba'cığım merhabalar canım.Artık buralardayım.Guzel bır hafta diliyorum.Goruntuler cok leziz .OPTUM.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Enfes bir masa, bütün yiyecekler çok lezetli görünüyor Tuba'cığım..

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Ne guzel bir gun gecirmissiniz, arkadaslarinin ellerine sgalik, sizlere de afiyet olsun.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum.

HULYA dedi ki...

iravxTuba'cığım,
Arkadaşın enfes bir sofra hazırlamış ellerine sağlık.Bu arada kaynana çatlatan tarif herkesi çatlatacak kadar güzel bir tarif.ellerine sağlık.Kendine iyi bak.Sevgiler

NESRIN dedi ki...

Benim hocam Thanksgiving ,Christmas 'dan daha onemlidir bizim icin demisti.Bizim evde Thanksgiving evde uyuyarak ve flim seyrederek gecti.Cok sukur kafami dinlemis oldum biraz.Kendine iyi bak.

Bocuruk dedi ki...

Biz Amerikalıları neredeyse 50 yıl geriden takip ederiz ya her konuda. Şimdi bizde bayramlarda tatil moda. Ailenin öneminin anlaşılmasına zaman var daha. Böyle günlerin anlamı insanların biraraya gelmeleri zaten. Güzel sofralar da eşlikçi. Ne kadar güzelmiş sizin sofra da. Güzel bir fırında hindi tarifi bekliyorum desem:)
Sevgilerimle...

hayat dedi ki...

Tuba'cığım,
Çok güzel bir gün geçirmişsiniz.Ve birbirinden leziz yiyecekler.Arkadaşının ellerine emeğine sağlık. Afiyetler olsun hepinize.
Canım her gününüz böyle güzel geçsin.Sevgilerimi gönderiyorum...

angel dedi ki...

merhabalar Tubacığım,bize oralaraı çok guzel anlatmışsın.gerçekten bız bayramalrımıza yeterı kadar değeri önemi vermıyoruz.paylaşım için çok teşekurler.sevgıyle kal...

Adsız dedi ki...

Tubacım böyle şükran gününe ayıla bayıla geliriz bize de yer varmı :) Ellerine sağlık canım döktürmüşsün

Yaren dedi ki...

Ne güzel sofra ne harika yemekler.Ellerine saglik.Keske burdada yapilsa sükran günü.Iyi hafta sonlari.

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Tubacim,
uzun bir aradan sonra yine merhaba.
Oldukca yorucu günlerden sonra yeni evimize yerlestik.
Dolayisiyla dost ziyaretlerim aksadi ama yine buradayim.
Güzel bir pazar tatili diliyorum.
Sevgilerimle Sonja...