5 Kasım 2006

PEMBE DOGUM GUNU


Hafta sonu Mervisimizin dogum gununu kutladik. Aslinda dogum gununu babaanne ve dedemizin gelisi sebebiyle ertelemistik. Ama kismette olmayinca olmuyormus. Saglik sebebiyle gelisleri ertelenince, biz de bu hafta sonu dogum gununu yaptik.

Turk, Amerikan ve Meksikan karisimi bir dogum gunu oldu. Yemeklerimiz ve misafirlerimiz Turk, zip zipimiz ve pizzalarimiz Amerikan, ve piñatas (pinyata)'miz Meksikan idi.
Yemek menumuz, pembe dogum gunu pastasi, milfoy hamurundan sosisli borekler, peynirli borekler, nohutlu yesil salata ve hazir pizzalardi.
Pastanin pandispanyasi icin pastacinin tarifini kullandim. Yalniz benim kullandigim tepsi daha buyuk oldugu icin tarifi iki katina cikardim ve cikolata yerine vanilya kullandim. Malzeme: 10 yumurta, 2 su bardagi seker, 2 su bardagi+4 corba kasigi un, 12 corba kasigi yogurt, 1 su bardagi sivi yag, 2 kabartma tozu.
Guzel, yumusak bir kek oldu. Keki bir bicakla kesip ara katina cilekli puding ve uzerine hazir susleme kremasi kullandim.

NOHUTLU YESIL SALATA: Malzeme: Bir buyuk kivircik lahana, 2 havuc, pismis-ayiklanmis bir bardak nohut, iki yesil salatalik tursusu, hazir kizarmis ekmek parcalari, dereotu,tuz, yag, limon. PEYNIRLI BOREKLER: Buna ister peynirli borek, ister cheese enchilada deyin. Cunku bunun icin hazir pismis yufkalar (flour tortilla) kullandim. Bizde ki pismis gozleme yufkalari gibi. Icine bolca peynir doldurup, rulo yaptim. Kalan peniri de sut ve yumurta ile karistirip, uzerine doktum. Sicakken nefis oluyor. Ustelik oldukca da pratik.
OYUNLAR: piñatas (aciklamalari artik yarina) ve zip zip


Çocuklugum
Çocuklugum, çocuklugum...
Uzakta kalan bahçeler
O sabahlar, o geceler,
Gelmez günler çocuklugum.
Çocuklugum, çocuklugum...
Gözümde tüten memleket.
Artik bana sonsuz hasret,
Sonsuz keder çocuklugum.
Çocuklugum, çocuklugum...
Habersiz ölen kardeşim,
Mezari bilinmez eşim,
Her bir şeyim çocuklugum.
Çocuklugum, çocuklugum...
Bir çekmecede unutulmuş,
Senelerle rengi solmuş,
Bir tek resim çocuklugum...
1936
Ziya Osman Saba

Hiç yorum yok: