Malzeme: 2 kasik un, 1 limon, 1 yumurta sarisi ve istediginiz kadar sivi yag (ben daha saglikli diye kanola kullaniyorum).
- 2 kasik unu biraz su ile muhallebi gibi pisirin
- Yumurtanin sarisi ile bu muhallebiyi mikserin en yavas programi ile iyice ayni yone dogru iyice karistirin. Yumurta ve muhallebinin oda sicakliginda olmasina dikkat edin.
- Iki kasik kadar sivi yag ekleyip tekrar ayni yone dogru karistirin.
- Yagi surekli azar azar ekleyerek, mayoneze yedirin ve hep ayni yone dogru karistirin.
- Istediginiz kadar mayonezi hazirladiktan sonra, miktara gore yarim veya bir limon suyu ekleyip, tekrar ayni sekilde karistirin.
Malzeme: Rende kasar peyniri, yesil kivircik salata, kizarmis ekmek parcalari ve mayonez Yapilisi:
- Kivircigi incecik kesip, yikayip, hic suyu kalmayacak sekilde suzun.
- Peynirini, tuzunu, mayonezi ekleyip, iyice karistirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder