21 Kasım 2006

MANTAR SOSLU BIFTEK



Malzeme:Yarim kilo biftek, 250 gr mantar, 2 yesil sivri biber, 2 domates, 5-6 dis sarmisak, kekik, 1 kasik salca, 2 kasik siviyag, 1 bardak su
Yapilisi:

  • Sarmisak, yesil biber, mantar ve domatesleri kucuk kucuk dograyin.

  • Hepsini 1 kasik yagda hafifce kavurun, uzerine 1 bardak su, 1 kasik salca, kekik ve tuzunu koyarak kisik ateste pisirin.

  • Diger tarafta tavada biftekleri bir kasik siviyag ile teflon tavada kisik ateste kizartin.

  • Daha sonra uzerine sosunu dokerek servis yapin.

Hem kolay, hem nefis, hem besleyici, hem de isten yorgun argin gelenler icin birebir son dakika yemegi degil mi? Afiyet olsun...

2 yorum:

hayat dedi ki...

zor geçen bir günün ardından eve geldiğinde hemen yapılabilecek böyle yemeklere bayılıyorum.özellikle senin tarifin hem çok leziz görünüyor hem de çocuklarımın çok seveceği bir şey,ellerine sağlık canım..
sevgilerle..

Tuba dedi ki...

tesekkurler Hayat'cim. Gercekten nefis oluyor. Ustelik calisan bayanlar icin harika bir tarif bu. Kolay gelsin..