Bu corbanin cok cesitleri var ve hepsi de yorelere gore, kisilere gore cok degisik isimler almakta. Aslinda yogurtlu corba pirinc ile yapilmakta. O yuzden benim burada tarif edecegim biraz Erzincan corbasina da benzemekte. Ama dedim ya, kucuk degisikliklerle o kadar farkli isimler almakta ki. Neyse bizim evde hepsi de aninda tuketilmekte. Bu tarifin ozelligi de icinde hem nohut, hem de kofte olmasi.
Malzeme:
200 gr kiyma, 200 gr nohut, 1 kasik un, 1 yumurta, 1 bardak yogurt, 200 gr eriste, nane, 1 kasik salca, 2 kasik tereyag, tuz
Yapilisi:
- Kiymalari kucuk kucuk kofte yapin. Soyle bir kasiga 4-5 tane gelecek sekilde.Buzdolabina koyup 2-3 saat bekletin.
- Nohutlari (ben konserve kullandim), aksamdan islatip, sabah kaynatip, suyunu suzup, kabuklarini cikarin.
- Bir tencereye 4-5 bardak su koyun ve kaynayinca icine kofteleri atin. Bir 10-15 dak. pisirin.
- Daha sonra icine eristeleri ve nohutlari atip, beraber eristeler pisene dek bekleyin. Gerekirse kaynar su ilave edin.
- Diger yanda bir bardak yogurdu, 1 kasik un ve yumurta ile iyice cirpin (Oda sicakliginda olmasina da dikkat edin).
- Yogurtlu karisimi pismekte olan corbaya yavas yavas bir yandan karistirarak yedirin.
- Tuzunu ekleyip, bir kac dakika daha pisirin.
- Diger tarafta bir tavada tereyagini, salca ve nane ile kizdirin ve pismekte olan corbaya ekleyin ve guzelce karistirin. Corbaniz servise hazirdir.
2 yorum:
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
www.blogcu.com/pembeli
Cok tesekkur ederim Pembeli. Biliyor musun ben de senin pembe kahvalti takimlarina bayildim. Eger yazin Turkiye'ye gelirsem, ben de oyle bir takim almak istiyorum. Mersin'e sevgilerle..
Yorum Gönder