Malzeme: 2 kasik un, 2 kasik pirinc, 2 su bardagi yogurt, 1 yumurta, 4-5 bardak su, 1 bardak haslanmis ve kabuklari soyulmus nohut, ispanak, dereotu, 2-3 kasik tereyag, nane, tuz. Yapilisi:
- Un, yogurt, yumurta ve suyu bir tencerede iyice kaynayana dek karistirin.
- Kaynayinca uzerine pirincleri, nohutlari, ispanagi, dereotunu ve tuzunu ilave edip, pisirin.
- Diger bir tavada yag ve naneyi kizdirin. Pisirdiginiz corbanin uzerine gezdirin.
Malzeme: 1 buyuk sogan, 200 gr pastirma, 300 gr kusbasi et, 2 su bardagi borulce, 1 kasik domates salcasi Yapilisi:
- Bir sogani kup seklinde dograyip, zeytinyaginda pembelestirin.
- Uzerine kusbasi etleri ilave edip, yagda hafif cevirin.
- Uzerine bir kasik salca ilave edip, karistirin.
- Guvece etleri, soganlari, borulceleri ve ayrica minik dogranmis pastirmalari koyun.
- Tuzunu ilave edin, bir bardak su ekleyip, 180 derecede 40 dak kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder