7 Kasım 2006

DOVGA CORBASI (Azerbaycan)


Malzeme: 2 kasik un, 2 kasik pirinc, 2 su bardagi yogurt, 1 yumurta, 4-5 bardak su, 1 bardak haslanmis ve kabuklari soyulmus nohut, ispanak, dereotu, 2-3 kasik tereyag, nane, tuz. Yapilisi:
  • Un, yogurt, yumurta ve suyu bir tencerede iyice kaynayana dek karistirin.

  • Kaynayinca uzerine pirincleri, nohutlari, ispanagi, dereotunu ve tuzunu ilave edip, pisirin.

  • Diger bir tavada yag ve naneyi kizdirin. Pisirdiginiz corbanin uzerine gezdirin.

GUVECTE PASTIRMALI BORULCE

Malzeme: 1 buyuk sogan, 200 gr pastirma, 300 gr kusbasi et, 2 su bardagi borulce, 1 kasik domates salcasi Yapilisi:

  • Bir sogani kup seklinde dograyip, zeytinyaginda pembelestirin.

  • Uzerine kusbasi etleri ilave edip, yagda hafif cevirin.

  • Uzerine bir kasik salca ilave edip, karistirin.

  • Guvece etleri, soganlari, borulceleri ve ayrica minik dogranmis pastirmalari koyun.

  • Tuzunu ilave edin, bir bardak su ekleyip, 180 derecede 40 dak kadar pisirin.

Hiç yorum yok: