19 Kasım 2006

CARDAK KEBABI (Bursa)

Malzeme: yarim kilo kusbasi et, 1 corba kasigi tereyag, 1 buyuk sogan, 1 bardak yogurt, 3 adet yufka (ucgen sekilde parcalara ayrilmis), kirmizi biber, sivi yag

Yapilisi:
  • Soganlari uzunlamasina ince kesin ve etlerle birlikte bir duduklude yumusak hale gelene dek pisirin.

  • Daha sonra pismis etleri, bir catal yardimiyla iyice parcalayin.

  • Ucgen kesilmis yufkalarin ucuna bu karisimdan birer kasik kadar koyarak, sigara boregi sarar gibi sarin.

  • Teflon tavada bir kasik yag ile borekleri kizartin ve servis kabina alin.

  • Uzerine yogurdu dokun.

  • Bir tavada erittiginiz tereyagda kizdirdiginiz kirmizi biberli sosu uzerine dokup, sicak sicak servis yapin.

2 yorum:

hayat dedi ki...

Tubacım çardak kebabı çok güzel olmuş ellerine sağlık. sevgiler

Tuba dedi ki...

Tesekkurler Hayat'cim. Begendigine sevindim. Hele de cayin yaninda sicak sicak nefis oluyor..Sevgiler,
Tuba