Bu tatliyi yapmaktan hep korkardim. Nedense cok karisik gelirdi. Bir gun bu tatliya olan askim agir basti ve korkumu yenip tatliyi yaptim. Iyi ki de yapmisim. Dunyanin en kolay ve bir o kadar da guzel ve hos gorunumlu tatlilarindan birisi. Siz de benim gibi hala yapmaya cesaret edemeyenlerdenseniz, iste butun detaylar...
Malzeme (6 kisi icin): 6 yumurta, 1 bardak + 2 yemek kasigi seker, 1 bardak sut, 1 vanilya ve 2 kasik su.
Yapilisi:
- Yumurta, sut ve 1 bardak sekeri mikser ile iyice cirpin.
- Bir teflon tavaya 2 kasik seker ve 2 kasik suyu tavanin kapagini orterek yakin (Kati, yogun bir sivi elde edeceksiniz).
- Firin kaselerinin dibine bir kahve kasigi bu sekerli sividan koyun.
- Uzerlerine yumurta/sut/seker karisimini ekleyin.
- Kaselerin hepsini ici su dolu bir tepsi icine yerlestirin.
- Firinda 180 derecede pisirin.
- Pistikten sonra ters cevirip servis yapin. Isterseniz findik, fistik, vs ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder