19 Kasım 2006

KREM KARAMEL

Bu tatliyi yapmaktan hep korkardim. Nedense cok karisik gelirdi. Bir gun bu tatliya olan askim agir basti ve korkumu yenip tatliyi yaptim. Iyi ki de yapmisim. Dunyanin en kolay ve bir o kadar da guzel ve hos gorunumlu tatlilarindan birisi. Siz de benim gibi hala yapmaya cesaret edemeyenlerdenseniz, iste butun detaylar...
Malzeme (6 kisi icin): 6 yumurta, 1 bardak + 2 yemek kasigi seker, 1 bardak sut, 1 vanilya ve 2 kasik su.
Yapilisi:
  • Yumurta, sut ve 1 bardak sekeri mikser ile iyice cirpin.

  • Bir teflon tavaya 2 kasik seker ve 2 kasik suyu tavanin kapagini orterek yakin (Kati, yogun bir sivi elde edeceksiniz).


  • Firin kaselerinin dibine bir kahve kasigi bu sekerli sividan koyun.

  • Uzerlerine yumurta/sut/seker karisimini ekleyin.


  • Kaselerin hepsini ici su dolu bir tepsi icine yerlestirin.

  • Firinda 180 derecede pisirin.

  • Pistikten sonra ters cevirip servis yapin. Isterseniz findik, fistik, vs ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: