21 Ekim 2006

PATATESLI KOFTE

PATATESLI KOFTE

Bu ayki yemek etkinligini annemin mutfak kokusu ustlendi (patates ye-16). Ben de hem corbada biraz benim de tuzum bulunsun, hem de taze blogumu gorucuye cikarip biraz reklam yapmak icin iki tarifle katildim: Patatesli Kofte ve Sutlu Patates Corbasi.
Malzeme:
6 - 8 tane irice patates
Koftesi icin:
250 gr dana kiyma,
250 gr kuzu kiyma,
1 irice sogan,
sarimsak,
1 kasik salca,
kuru ekmek veya galeta unu,
tuz, karabiber, kimyon.

  • Patatesleri soyup, yikayip, iclerini oyun.
  • Butun kofte harcini karistirin.
  • Iclerini oydugunuz patatesleri koftelerle doldurun.
  • Patatesleri tepsiye dizip, diger tarafta hazirladiginiz salcali sosu patatesler kapanana dek tepsiye ekleyin. 200 derecede pisirin.

SUTLU PATATES CORBASI

Patateslerin icinden cikan malzemeyi atmaya kiyamadim. Onlarla da sutlu patates corbasi yaptim. Bu corbayi ilk defa seneler once ITU'de okurken, arkadaslardan biri iftar sofrasi icin hazirlamisti. Kismette bugun yapmak varmis...

Malzeme: 1 bardak sut, 2 kasik un, 2-3 kasik tereyag, nane, patates

  • Patateslerin kabuklarini soyup, yikayip, mikserden gecirin.
  • Kaynamakta olan suyun icine atarak iyice pisirin.
  • Bir bardak sutde iki kasik unu iyice karisitirip, corbaya ilave edin, tuzunu ekleyin.
  • Eger mumkunse, butun corbayi bir mikserle iyice cirpin. Yoksa da caniniz sagolsun.
  • Diger tarafta margarini eritin, icine naneleri atip biraz kizartin. Kaynamakta olan (veya sicak olan) corbanin uzerine dokun.

2 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Tubacim, erkencisin epey :) ellerine saglik. iki tarif de cok guzel gorunuyor. normalde 13 kasima yakin bir tarihte yayinlasan aslinda daha iyi olurdu ama farketmez, sen o zamana kadar baska patatesli guzellikler de tanitirsin bize nasil olsa :)

Tuba dedi ki...

Merhaba Evren'cim, acemi heyecani iste. Yeni blok sahibi olunca boyle oluyor:)))