Sevgili arkadasim Gulsum Rustemoglu ve guneyli esine hem bu yemegi yapip bizlerle paylastigi hem de tarifini verdigi icin sonsuz tesekkurler. Maklube gercekten cok makbule gecti :).
Malzemeler:
- 2 tane patlican,
- 3 su bardagi beyaz pirinc
- yarim kilo kusbasi et
- istenirse cam fistigi
- baharatlar: kimyon, hintsafrani/zerdecal, kakule, kisnis, yenibahar ve Arap mutfagina ait 7-baharat karisimi
- 2 yemek kasigi tepeleme tereyagi
- 5 su bardagi kaynamis su
- Patlicanlarin kabuklari alacali soyulur, ve ince dilimlenir. Su dolu derin bir kabin icine konulur ve acisi ciksin diye beklenir.
- 1-2 saat sonra patlicanlar temiz bir bez ile kurulanir ve yagsiz tavada bir miktar yag ile her iki tarafi da kizartilir.
- Kusbasi etler ayni sekilde yagsiz tavada kavrulur.
- Derin bir kapda pirinc, ve baharatlar (her bir baharattan damak tadiniza gore 1 kucuk cay kasigi koyarak) ve bir miktar tuz konularak iyice karistirilir.
- Derin bir tencerenin en altina dilimlenmis ve kizartilmis patlicanlar dizilir. uzerine kavrulmus kusbasi etler yerlestirilir. Onun uzerine de baharatlanmis pirinc dokulur.
- 5 su bardagi kaynamis su, tencereye eklenir ve kisik ateste pisirilir.
- Pisen pilav, uzerine bir tepsi konularak, tepsiye ters yuz edilirek cevrilir.
- Pilavin uzerine arzu edilirse, cam fistigi konulur.
1 yorum:
www.nasibimce.com ve www.porselendemlik.com
Tarafından hazırlanmış olan
76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
20 EYLÜL 2012-20 EKİM 2012
TARİHLERİ ARASINDA
http://fusununmutfagi.blogspot.com
YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER...
Yorum Gönder