16 Ocak 2008

Ye:30 - Dunya Mutfaklari (50-60)

51.) Sevgili Neslihan, Hunkar Begendi ile katilmis. Fakat konu, Turk mutfagi disindan bir tarif oldugu icin, ben onun diger dunya mutfaklarindan olan tariflerini de aldim:)). Tesekkurler Alacarte-Neslos'um. Çin Mutfağından Sebzeli Çin BöreğiMeksika Mutfağından Fajita ve Nachosİtalyan Mutfağından Limonlu Risotto ve Tiramisu


52.) Ebru Akin, bize bread and butter pudding ekmek yapip getirmis. Ingilizlerin geleneksel tatlisi imis Ekmek ve Tereyagi Puding. Tesekkurler Ebru'cugum..


53.) Sibel Mutfaginda, bizler icin Cin Pilavi yapmis. Sibel diyor ki " Geçen cumartesi Ankara Bilkent Real’de gezerken güzel bir etkinlik gördüm. Real’de Dünya Mutfakları standı kurmuşlardı. Bir çok mutfağı tanıtan yemekler müşterilere sunulmuştu. Bende hepsinden tattım. Görüntü ve tat olarak Çin pilavını .."..devami Sibel'de..


54.) Sevgili Nilay, bize Kremali Pesto Soslu Tagliatelle yapip, getirmis. Herhalde belirtmeme gerek yok, Italyan Mutfagindan. Evet, Nilay'cigim, hem gozume hem mideme hitap ettin. Zaten senin blogunun resimlerine bakmak bile yetiyor canim:)).


56.) Blog ziyaretcilerimden, Sevgili Zeliha Ayazlar, İtalyan mutfağından DOMATES SOSLU SPAGETTİ tarifi gondermis. Kendisine cok tesekkur ediyorum ve tarifi hemen yayinliyorum.

( 4 kişilik ) --------------------------------------------------------------------------------Malzemeler : 225 gr. spagetti 2 çorba kaşığı zeytinyağı1 adet çentilmiş soğan1 diş dövülmüş sarımsak1 adet rendelenmiş havuç400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates2 bardak et suyu3 çorba kaşığı domates salçasıÇekilmiş küçük hindistanceviziKuru reyhan Karabiber Tuz --------------------------------------------------------------------------------Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun. Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin. Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.

57.) Kanada'dan Sevgili Asya, az once Gnocchi di patate ile geldi. Asya'cigim, oglunun ameliyati icin cok gecmis olsun. Umarim bir an evvel sagligina kavusur.


Simdi bir kahve molasi....Bu arada hala tarif gondermek isteyenler, ucagini kacirip gec kalanlar, bilet bulamayanlar, hava muhalefeti nedeniyle ucuslari ertelenenler varsa, uzulmesinler, biz burada hala etkinlige, sohbetimize devam ediyoruz ve sizleri gec te kalsaniz bekliyoruz. Hic gelmemekten cok daha iyidir:))).

58.) Bir Dilim Bir Tutam'dan Serap'cigim, bize Hawaii Tostu hazirlamis. Yalniz hangi mutfaga ait oldugunu belirtmemis:)). Fotograf da, tarif de harika gorunuyor Serap'cigim, ellerine saglik.
59.) Cin Fikirli arkadasimiz bize Meksikan mutfagindan Et Fajitas (Fajitas Steak) yapmis. Meksikan mutfagini ben de cok sevenlerdenim. Bu tarif denenir diyorum.

60.) Sevgili Zerrin, birbirinden nefis uc yemek yapmis, getirmis. Ucu de, uc farkli mutfaktan. İtalyan Mutfağından Taze baharatlı Focaccia, Fransiz mutfagindan Cordon Bleu, ve Uzak Dogu mutfagindan susamlı soya soslu tavuk. Zerrin'cigimin anlattiklarini ben zevkle dinledim. Diyor ki "Focacia İtalyanın Cenova şehrinin geleneksel lezzeti. İtalyan pidesi ya da italyan ekmeği denilebilir. Cenova bir balık şehri. Balıktan dönen erkekleri karşılamak için eşleri bu ekmekleri hazırlarlarmış.. Focaccianın en önemli özelliği...."... devami Zerrin'de.

Gelelim Zerrin'in Cordon Blue icin soylediklerine: " Fransada mavi kurdele anlamına geliyor. En yüksek mertebe nişanına verilen isim. Mavi kurdele 17. yy. da şovalyelere verilirmiş, sonrasında branşlarında en yüksek mertebeye ulaşan kişiler içinde kullanılmış. Birinci sınıf aşçılarda bu nişana sahip olmuşlar."..Tesekkurler Zerrin'cigim, katilimin hem cok egitici, hem de doyurucu oldu.



6 yorum:

Adsız dedi ki...

İnanılmaz güzel bir tarif ellerine sağlık canım

anneminkizıyim dedi ki...

Tubacim cok güzel bir etkenlik ellerine saglik, tariflerde hep bir birinden güzel, emeklerinize saglik, selamlar...

MMO dedi ki...

Tubacım,
Harika bir etkinlik oldu seninkisi. Gelen tarifler harika, ev sahibi de harika..Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle.. :)

MMO dedi ki...

Tucabım,
Harika bir etkinlik oldu seninkisi. Tarifler harika, ev sahibi harika. Daha ne olsun? :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle :)

Bocuruk dedi ki...

Tuba'cığım,
Son zamanlarda hiçbir etkinliğe katılamadım. Senin evsahipliğindeki bir etkinliğe mutlaka katılmak isterdim ama yine olmadı:( Ama kaç gündür geliyorum, okuyorum, bakıyorum. Harika bir etkinlik oldu. Ben hakikaten kendimi senin evinde misafirmiş gibi hissettim ve bu çok hoşuma gitti. Ellerine, emeğine sağlık:) Tabii katılan bütün arkadaşlarımızın da ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

selamlar
adaşmışız sevgili tuba, ilk defa ziyaretine geliyorum ve çok beyendim sayfanı ve etkinliğini, sunumunda çok hoş olmuş ellerine sağlık . arkadaş olarak eklemek isterim izninle. sende gelirsen sevinirim.