16 Ocak 2008

Ye:30 - Dunya Mutfaklari (30-40)

31.) Burcin'cigim, bize nefisss bir tatli getirmis: Findikli Makaron diger adiyla Ispahan. O kadar guzel ki, ben bunu yemege bile kiyamam. Ellerine saglik Burcin'cigim, harikasin.. 32.) Sevgili Aysegul, bize Meksika uzerinden gelenlerden. Daha dumani uzerinde, nefis bir Enchilada getirmis. Aysegul bir de Meksika mutfagi hakkinda epeyi de bilgi getirmis bizim icin. Iste onun kaleminden "Meksikalıların mutfağının simgesi tortilla. Herşey bu tortilla üzerine kurulu :) Tortilla mısır veya buğday unundan yapılan küçük boyda, ince, yuvarlak bir yufkadır.. Ekmek yerine her öğünde yenir. Bizim lavaşımız, yufkamız , pidemiz gibi yani..Tortilla ayrıca katlanıp içi değişik malzemelerle doldurularak da yenir.. Böylece tortillanız, ..." devami Aysegul'de..
33.) Ozlem'cigim, bize nefis bir Fransiz corbasi getirmis: vichyssoise. Benim deneyeceklerim arasina girdi bile. Sevgili Ozlem bilgi vermeyi de ihmal etmemis "Ben etkinlik için geçen ay Hürriyet dergisinde Arman Kırım’ın köşesinde okuduğum Fransız çorbasını yaptım. Arman Bey’in söylediğine göre bu çorba tüm zamanların en muhteşem Fransız çorbalarından biri olarak sayılıyormuş ve soğuk servis ediliyormuş. ..".. devami Ozlem'in sayfalarinda..

34.) Pastalia'dan sevgili Ferah, nefis bir Arap mantisi yapmis: Tissiye. Ferah'cigim ellerine saglik. Yalniz, bu mantiyi simdi bu kadar kisiye nasil bolusturecegiz? Ferah diyor ki "Tarif bir arap ülkesine ait. Suriye'de bulunan halam ve ablamdan dolayı bayağı bir arap yemekleriyle haşır neşir oluyoruz. Arap mutfağı genelde ağır, yağlı ama bir o kadar da lezzetli yemeklerden oluşuyor. Ama bu tarif içlerinde en masum olanlarından diyebilirim..."...devami Pastalia'da... 35.)In the kitchen'dan sevgili Zeynep bize Italyan mutfagindan, ton balikli Pizza yapip, getirmis. Tesekkurler Zeynep'cigim..
36.) Benim en severek, acaba ne yapmis diye merakla takip ettigim bloglardandir sevgili Hatice. Sagolsun Hatice'cigim, nefis bir Fransiz corbasi ile gelmis. Su soguk kis gunlerinde (evet San Diego bile soguk), Sogan Corbasi nasil da guzel oldu anlatamam.
37.) Sevgili Nurten bize nefis bir Ozbek Pilavi yapmis. Nurten'cigim diyor ki "Özbek Pilav'ını ilk kez annecim yapmıştı. Bir Özbek'ten öğrenmişti. Arada yapardı ve pilav sever bir aile olarak bizde pilavın bu halini büyük bir iştahla yerdik. Aslında niyetim bu tarifi annecimden alıp yapmaktı ama uzun bir süredir memlekette olunca bende birkaç hafta önce kurstaki yemek hocamızın ..."devami Nurten'in sayfalarinda... 38.) Sevgili Asli Fas usulu Havuc Salatasi yapip getirmis. Iste Asli'dan Inciler " Bugün işlerimi bitirdikten sonra mutfağa girdim. Bir kenarda kalmış kadayıfım vardı. Dur didim şu kadayıfı bir tatlı yapiim. Mideler sabaha bayılsın. Acaba değişik bir tarif varmıdır diye Arçeli'ğin Özel Lezzetler isimli kitabını karıştırırken bir de ne göriim. Fas usulü havuç salatası.Aha bulduuum."..devami Asli'dan Incilerde...
39.) Sevgili Hulya bize iki cesit yemek yapmis: Çin Mutfagindan Çin Makarnasi digeri ise Kibris Mutfagindan Kibris Tarhana Çorbasi. Corba dogrusu benim cok ilgimi cekti. Hulya, "cok kalamayacagim, Kibris'tan annemler geliyor" diyor. Biz de simdiden "gozun aydin" diyoruz ve cok tesekkur ediyoruz.

40.) Cerkez Kizi, bize bir Cecen yemegi GILNIŞ (=gırnış,galniş,cırdıngış) ile geliyor. Biz de ellerine saglik, nefis olmus diyoruz. (Kimse duymasin ama, misafirleri gonderdikten sonra ilk deneyecegim tariflerden biri bu olacak.)
*****
Arkadaslar, diger tarifleri hala duzenliyorum. Gondermeyen arkadaslar da gec kaldim diye uzulmesinler, tarif gonderebilirler, etkinlik hala devam ediyor. Siz sohbete, yemeklere, tarif almaya devam edin, ben bir kosu diger yemeklerle ilgileneyim:)).
Tuba

12 yorum:

NiNo dedi ki...

hersey birbirinden harika gercekten herkesin ellerine saglik tabii seninde ellerine ve fikrine saglik tubacigim cok enteresan yemekelrle tanistik sayende sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel sunum yapmışsın. Çok da lezzetli tarifler var yapanların emek edenlerin de ellerine sağlık. Sana da kolay gelsin diyorum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tubaaaaaaaaaaaaa HARIKASIN...

Seni tebrik ederim, hem ne kadar cabuk ve hos hal etmissin etkinligini...

Gercekten okumasi hostu ya,

ellerine ve agzina saglik, yüregine saglik, düsüncelerine saglik :)))

Gercekten hos oldu,

Hem Logonu begenmisdim simdi ise sonucuda cok begendim...

Tesekkür ederim, bizlere güzelcene bir Etkinlik hazirladigin icin, sag ol var ol :))

Selamlar ve Sevgiler Aysel

Leziz Sofralar dedi ki...

Tuba'cim bu etkinlige katilamadim hastaliktan dolayi ama tarifleri yakindan takip ediyorum tüm katilimcilarin ellerine saglik, seninde harika bir ev sahibi oldugun icin emegine saglik canim,

Tarifler devam etmekteymis sana kolayliklar diliyorum,kucak dolusu sevgiler...

Yunkabu dedi ki...

Tubacigim, cok guzel sunmussun tarifleri, okumasi,izlemesi tam bir keyif oldu benim icin. Tariflerin devamini sabirsizlikla bekliyorum.
Ellerine saglik canim
sevgiler

Ayşegül dedi ki...

Tubacım herşey harika olmuş canım! ne kadar çabuk hazırlamışsın eline koluna sağlık!

gözlerimiz bayram etti vallahi hem de bilgilendik..
çok teşekkürler tekrar..
sevgiler..

Nurten dedi ki...

Tuba emeğine sağlık çok güzel misafir etmişsin tarfileri :) çok akıcı ve sempatik olmuş ;)

Adsız dedi ki...

Bu etkinlik süper oldu valla ellerine sağlık.
Elimizde yapabileceğimiz bir sürü değişik tarif var değişik ülkelerden.Ne güzel valla...
Başta seni olmak üzere katılan herkesi tebrik ediyorum.
Sevgiler.

Ferah Gülşen dedi ki...

Tuba'cığım ellerine sağlık. Harika bir etkinlik ve harika bir arşiv oldu bizim için. Teşekkürler, katılan tüm arkadaşlarında eline sağlık.

yaban mersini dedi ki...

tuba cnm..yemekler harika..senin sunumların harika.zevkle takip ediyorum..emeğine sağlık.slmlar.

HULYA dedi ki...

Tuba'cığım,
sunumuna bayıldım.Annemler geldiği için fazla kalamadım sende(:-)) ama diğer misafirlerinin hepsine hoşgeldiler diyorum sana da kolaylıklar diliyorum.Sevgilerimle öpüyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Tubacığım,
İçten ve sıcak karşılaman, harika ev sahipliğin için çok teşekkür ederim. Ellerine, emeğine sağlık.
Sevgiler kucak dolusu...