29 Ağustos 2007

Tatilin Ardindan:Bodrum-Mazikoy

Eger Bodrum'a bir nefes kadar yakin olmak, ama ayni zamanda o gurultuden ve kalabaliktan uzak bir yerde basinizi dinlemek istiyorsaniz, Mazikoy tam size gore bir yer. Bodrum'da ki bina yigininin ve kurak topraklarin aksine Mazikoy sizi yemyesil cam ve zeytin agaclariyla karsilamakta. Bodrum'a bu kadar yakin iken, bu kadar bakir kalmasinin en buyuk nedeni ise bozuk yolu imis. Biz gittigimizde yolun cok onemli bir kismi bitirilmisti. Eminim bir kac yil icinde, imar filan taninmaz, buralarda da binalar yapilmaya baslanir!.

Havaalanindan, Bodrum'a dogru giderken, Mumcular kavsagindan sola doneceksiniz. Mazikoy asagi ve yukari Mazi diye ikiye ayriliyor. Cok guzel ciftliklerden geciyorsunuz. Koyun cok sirin okulunu gordugunuzde, "bu kadar ugrasacagima surada ogretmen olsam daha iyi degil miydi" dusunceleriyle, zeytin agaclari icindeki asagi Mazi'ya variyorsunuz.

Koye vardigimizda meydandaki koyluler bize Kale lokantasini onerdiler. Benim de yaptigim arastirmalarda Kale iyi bir yere benziyordu. Iyi ki de gelmisiz. Hurma sahilini bu kadar guzel goren baska bir yer olamazdi herhalde.

Oldukca temiz ve gayet arkadasca, nezih bir personeli vardi Kale lokantasinin. Suzme balimizdan, bahce domateslerine ve bir demlik cayimiza kadar kahvaltida her seyimiz tamamdi. Ustune ustluk kendi bahcelerinde yetistirdikleri domateslerle bize bir de menemen yaptilar.

Herkesin otobuslere dolusup, oy vermek icin buyuk sehirlere gittikleri pazar gunu, biz hic bir seyi umursamadan, tatilimizin tadini cikardik. Yorgun beyinlerimizi, Ege'de dinlendirdik. Ege'nin dinginligi icinde huzur bulup, Karadeniz'e dogru yola koyulduk...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ne güzel bir yermiş...güzel bir hafta sonu dilerim tuğbacım...

bir demet feslegen dedi ki...

Tuba'cığım
Hoşgeldin. Çok güzel bir tatil geçirmişsin, belli. Resimler ve güzel bilgiler için teşekkürler
Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Gormus gibi oldum Mazikoy'u, diline ve eline saglik.
Iyi bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Sizin yazılarınızı okurkenbirdençocukluğum canladı gözümün önünde.Sizin hayran kaldığınız yerlerde çocukken halamlarla yazlarımızı geçirirdik ağaçtan denizin kıyısına yapılan çardakta.Şimdi gidemiyorum hayat şartları inşallah birgün yine gideceğim, çok geç kalmadan inşallah.Çok teşekkür ederim.Hülya.