22 Ağustos 2007

Tatilin Ardindan: Bodrum (Yalikavak, Milas)

Ben miydim, bu kadar kisa zaman icinde bu kadar cok yeri gezen, goren...

Ben miydim, Yalikavak'in denizinden, Milas'in pazarina, Kismet Lokantasindan, Mazikoyune ulasan ve ustelik bunlari da uc gune sigdirabilen?

Resimlerde olmasa, hic inanasim gelmiyor?

Az zamanda buyuk isler basarmis olmanin mutlulugu, sevdiklerimizle hasret gidermenin sicakligi, sevinci ve ayrilmanin da buruklugu icinde evimize donduk.
Simdi ise tatilimizi siz sevdiklerimizle paylasma zamani....
Allah tekrarini nasip eder insallah.


Bir baskadir Melahat annemlerin, nami diger Meloslarin, balkonundan Ege denizinin keyfini cikarmak. Comerttir Ege denizi. Onu sevenleri, sevgiyle kucaklar. Her gun Yalikavak sahilinde baligin her cesidini (cupra, lufer, levrek, mercan, vs.) bulmak mumkundur. Bizimkiler artik baliklarin yuzlerine bakmiyorlardi. Tabii biz Amerika'dan somon baligi disindakilere hasret gurbetciler olarak, izgara baligin keyfini mumkun oldugunca cikarmaya calistik. Ama Melahat annemin, nefis karniyarigini da buraya eklemeden gecemeyecegim.


Dedim ya, az zamana cok seyler sigdirmaya calistik. Malum, sayili gunler cabuk geciyor. Bodrum'a kadar gitmisken, o meshur Milas pazarini gezmeden donemezdim. Pazarda sicaklik 45 0C idi. Kocamin ve kizimin uflama ve puflamalarina aldirmadan, gorumcemle pazari iki kere dolastik. Milas kilimlerinden almadan edemedik. Kurutulmus domateslerin yaninda, Amerika'dakilere kiyasla cok ucuza satilan safran da almadan edemediklerimdendi. Koy kadinlarinin ellerinde yaptiklari birbirinden guzel dantel takimlari yine bu pazarda bulmak mumkun. Bodrum isi perdeler, yatak ortuleri, masa ortuleri ise mutlaka gorulmesi gerekenler arasinda.

Kaca bu ortu?

30 lira abla?

20'ye ver, iki tane alacagim?

Olur abla, seni mi kiracagim?


Yarin: Mazikoy-Kale, Yalikavak-Kismet

8 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım arayamadım seni kusuruma bakma ne olur.Hayırlısı ile yerinize ulaşmış olmanızı bilmek beni çok mutlu etti Tubam.Şu kısacık tatiline ne çok güzellikler sığdırmışsın be canım.İnşallah sık sık sevdiklerinle,sevdiğin yerlerle yine birlikte olabilmen dileğiyle.Seni ve tatlıları çok öpüyorum.Misafirlerinize de sevgiler,hürmetler tatlım.Çok yoğun olduğum için artık sık sık bloğuma giremiyorum.

Sevgilerimi gönderiyorum tatlım.

serinmavi dedi ki...

Tuba evine hoşgeldin canım...Sayılı günler çabucak geçiyor işte.....Hani derler ya ''yediğin içtiğin senin olsun,gördüğün güzellikleri anlat'' sen hepsini anlat Bekliyoruz...Selamlar :)

munevver dedi ki...

Sevgili Tuba, bu tatil de geçti. Sağ salim evine ulaştın ya. Çok şükür. Şimdi tatil anılarını bekliyoruz. Hepinize selam ve sevgiler.

Yasemin dedi ki...

tuba ne de guzel yapmissin gezmissin gormussun, arada bizde seni gormusuz :) valla tatiller guzelde su bitisi olmasa! ama iste tatili kiymetli yapan sureli olusu yoksa tatil olmazki :) hosgeldin evine yeniden!

Tijen dedi ki...

Tuba, Milas Pazarı benim de favorilerimden biri. Gözümde tütüyor oralar! İyi ki gitmişsin.

NiNo dedi ki...

canim ya valla harika biz bu yaz yegenimin dogumuyla bodurma yazliga dgidemedik artik gidenlerin paylasimlariyla bizde kendimizi avuttuk :D ne guzel gezmissiniz oh sefaniz olsun mamalar da gozumden kacmadi hani afiyet olsun canim sevgiler tirandan

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
ne hoş bir bloğun var ellerine yüreğine sağlık......
Ben Bodrum'da büyüdüm sonra Milas' a gelin gittim şu an İzmir'de oturuyorum seninde dediğin gibi çok güzel yerler hele Milas pazarı gerçekten çok güzeldir ama sebze almak için sabah erkenden gitmek lazım.....
Bu yıl işlerin yoğunluğu dolasıyla gidemedik umarım Bayram da gidebiliriz....
Sevgiler......

Unknown dedi ki...

Değerli blog kullacısı sitenizi çok beğendik Ambulans olarak paylaşımlarınızı ve makalelerinizin devamını diler teşekkür ederiz...