3 Temmuz 2007

Parmak Biskuvili Pasta (Krem Peynirli, Bogurtlenli, Likapali)

Arap markete Turkiye'den gelen biskuvilerin uzerinde "XXX finger biskuvi" yaziliydi. Simdi bu finger' in Turkcesi yokmu imis, Turkceye cevirilemeyecek bir kelimemi imis, ben bilemedim tabii. Ama oturdum sunu dusundum, Amerika'da marketten bir biskuvi aliyorum ve uzerinde su yazili "parmak cookies". Tabii bu ancak hayallerde olur herhalde.

Neyse, her ne kadar finger lafina epeyi bozulduysam da, para vatana gitsin diyerek biskuvileri aldim. Biskuvilerle de guzel bir tatli yaptim. Yaz gunlerinin rehaveti icinde, gayet hafif ve enerji veren bir pasta oldu bizim icin.

Eger su sicak yaz gunlerinde, denizden kosarak ac biilac gelen cocuklariniza "acaba bugun ne yapsam" diye dusunuyorsaniz, size guzel ve son derece basit bir tarif. Tarife tatlilar kismindan ulasabilirsiniz.

Herkese afiyet olsun. Tum ziyaretcilerime guzel bir hafta diliyorum.

9 yorum:

tata dedi ki...

Tuba'cigim, hepimize yaz geldi, fazla isten agir yemek ve pastalardan kacar olduk. Bu nedenle pastani cok tuttum, yapimi kolay, görünüsü bile serinletici. Ellerine saglik!
Sevgiler

daimamutfak dedi ki...

Tuba'cığım eline koluna sağlık canım.Nede güzel olmuş.İsimde çok yakışmış inan.Çok uygun düşmüş.Bayılıyorum zekaya vallahi.Görüşürüz...sevgiler ..neriman

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba Tuba, ellerine sağlık bu sıcak yaz günlerinde ne güzel yenir serin serin...
Parmak bisküvileri! alıp hemen deneyeceğim.
(Neyse ki hanım parmakları değil de kedi dili diyoruz değil mi :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Tubacığım, ellerine sağlık ne kadar lezzetli bir pasta olmuş. Tam benim damak tadım. Kendine iyi bak.... Sevgiler Nesrin

Selen dedi ki...

Tubacım,
Parmak bisküvi pastalara çok yakışıyor bence de. Bu arada neden finger dendiğini ben de anlamış değilim :) Cadıcığının da doğumgünü tekrar kutlu olsun. Pastası pek güzel olmuş. Sevgiler canım

Unknown dedi ki...

Bisküvi sözcüğü de Türkçe değil ona bakarsanız. Ama dilimize öyle yerleşmiş ki sanki Türkçeymiş gibi algılıyoruz. Bu yüzden ben fazla yadırgamadım pakette "finger bisküvi" yazmasını.

Cafe Gusto dedi ki...

Tubacığım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Finger bisküvi bana çocukluğumu hatırlatır.Çaya batırıp yemesi harika olur.Ama kilo korkusuyla yiyemiyorum.
Sevgilerimle.

Sanem dedi ki...

Yarın Türk marketine gittiğimde bakıcam, hiç dikkat etmedim, e aslında hiç almadım ki edeyim desem daha mantıklı.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Oy oy oy

Ne güzel bloglar bunlarr böyle

Elinize sağlık