17 Haziran 2007

Ye #23: Meyvali Joleli Kavun

Ye #23 etkinliginin konusu diyabetik tarifler. Defne Nur'a simdiden kolay gelsin diyorum. Benim bu konuda hic bir bilgim yok. Bildigim tek sey sekersiz bir sey hazirlamam gerektigiydi. Ben de diyabetikler icin jole kullanarak, bu meyvali kavunlari hazirladim. Kavunlarin ici temizlenir ve bir dondurma kasigi ile kavunun ici biraz oyulur. Uzumle ici doldurulan kavuna, jole eklenir ve buzdolabinda dondurulur. Siz uzum yerine kivi, portakal, vs. istediginiz meyvayi kullanabilirsiniz tabii ki.

16 yorum:

Neslihan dedi ki...

Tuba merhaba, etkinlik tarifin çok güzel ve kolay, pek çok jöle ve meyve için uygulanabilir, ev partileri için şık bir sürpriz olur diye düşündüm. En kısa zamanda deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ayy ayyy ay.
Tuba bunlar yemelik değil bakmalık olmuş süper, takvim fotoğrafı gibi. Görüntüye bayıldım, bayıldım..:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,
Çok şık bir sunum ve tarifle yine bizlerle olduğun için çok mutlu oldum.Ellerine sağlık canım benim.

Sevgiyle kal daima.

Adsız dedi ki...

yani resmi görünce bu ne diye bakakalmışım.şahane olmuş görüntü olarak tadı da güzeldir eminim..bu arada kuruttugun sebzeleri görünce kendimden utandım,sen neler neler yapıyorsun biz her şeyin hazırını alıyoruz.selamlar canım..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tuba'cığım ne kadar guzel bır goruntu .Tadıda cok guzeldır .denemek ıstıyorum.Hazır şimdi meyve bolluğu varken.Kucak dolusu sevgiler canım..

NiNo dedi ki...

e kadar muhtesem harika super otesi ne diyim ne dicemide sasirdim gordugumede sasirdim :) ellerine sglik canim harika birsey bu birak cocuklari ben bile bayildim :D

Özlem dedi ki...

Tuba' cığım, uzun zamandır ziyaret edememiştim. Yine çok güzel şeyler yapmışsın, Hele meyveli jöleli kavununa bayıldım. Çok şık bir görüntü çıkmış ortaya. Ellerine sağlık, sevgiler.

Bir Derin Masalı dedi ki...

Tuba cığım ne kadar orijinal bir tarif olmuş. EN KISA ZAMANDA deneyeceğim. Ellerine sağlık...

ayseyaman dedi ki...

Tuba'cığım, meyveli joleli kavun ne kadar da nefis görünüyor :)Renkler harika!
Bu joleler sekersiz mi oluyor? Uzun zamandir bizim eve jole girmedigi için tadını unutmusum. Esim içinde katki maddesi var diye kullandırmıyor. Bakalim bugun yarin seker hamurlu bir pasta yapsam ne tepki gösterecek. Ama ben yine de bu tarifi de deneyecegım. :) Ellerine saglik canim.
Etkinlik konusunda benim de pek bir bilgim yoktu ama saol senin bir tarifin cok yardimci oldu. :)Sayende gözleme hazırladım. ee bana bayadir uğramadığın için görmemiş olabilirsin. Tarif için tekrar tesekkur etmek istedim.
Sevgiler selamlar

Adsız dedi ki...

Tuba hanım ,İyi günler
Meyveli kavun çok ilginç bir şey ,üstelik diet 'e uygun sanırım.
Benim amacım Diet ürünler konusunda ticari bir konsept yaratmak ,başarılı olursa gelirin bir kısmını sokak çocukları ve kimsesiz çocuklara aktarmak istiyorum .Sizlerin diet ve fast food 'a uygun diet ürünler konusunda önerileriniz olabilirmiydi ?

Teşekkürler

fikrinlekazan.blogspot.com

Selen dedi ki...

Harika olmuş,
O jöle akmadan nasıl durdu kavunda? İçini oydum demişsin Tubacım ama bu işin başka bir sırrı var sanırım? :)
Öpüyorum

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Tuba
Ellerine sağlık harika bir tarif olmuş.Hala İzmirdeyim hasret gideriyorum.Dönünce yazacak çok şeyim olacak.
sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba tatlınız muhteşem görünüyor.Ellerinize sağlık.Hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

Tuğbacığım, bunlar ne kadar lezzetli görünüyor.

Ellerine sağlık. süpper düşünmüşsün...

Tuba dedi ki...

Tesekkur ederim arkadaslar. begenmenize cok sevindim. Sicak yaz gunlerinde cok guzel oluyor. Hele de cocuklar icin harika bir eglence. Selen'cigim, jole akmiyor. Cunku paketin uzerinde ki tariften biraz daha kati hazirladim ve buzlukta da dondurdum. Ayse'cigim, evet diyet jole kullandim ben etkinlik icin ve hepsini de esim yedi:)). Ama normal jole de kullanilabilinir tabii, ozellikle cocuklar icin. tekrar tesekkurler arkadaslar ve sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

bayıldım bu cin(s) fikire..tam benlik..hemen denenecek..sevgiler..