13 Mayıs 2007

Kabak Mucver, Firinda sigara boregi, Lima fasulyeli salata, Yalanci tavuk gogsu, Hashasli kek

Bu ayki hanimlar gunumuz sevgili Zeynep'in evinde idi. Daha once de bahsettigim gibi bizim gunumuzde herkes evinde bir cesit tatli veya tuzlu yapip getiriyor. Boylece ev sahibide yorulmamis oluyor. Bu sefer ki gunumuzde ayni zamanda Yasemin'e surpriz bir bebek partisi (baby shower) yaptik. Fakat ne yazik ki yemeklerin resimlerini cekmekten, parti suslemelerini cekmeyi unutmusum:((. Neyse, gelelim tariflere:


Yasemin'den Kabakli mucver, Eylem'in Tortilla hamuru ile yaptigi firinda sigara boregi.


Esma'nin Lima fasulyesi salatasi, Handan'in beyaz peynirli salatasi.


Ifagat'in korili, kiymali talas boregi, Zeynep'in pogacalari.


Zeynep'in meyva salatasi ve Mihri'nin annesinin elde actigi ispanakli borek.

Zeynep'in yalanci tavuk gogsu ve Tuba'nin bebek pastasi.


Basta hazir oldugunu sandigim ve Zeynep'in "hayiiir, ben yaptim" diyerek ciglik attigi hashasli keki (tarif icin sehir disinda olan Zeynep'in donusunu bekliyorum), Ayla'nin cevizli baklavasi.

Simdi ise yine rejim zamani:))

15 yorum:

Meltem :-) dedi ki...

mıımmm süper bir sofra olmuştur. Hepinizin ellerine sağlık. Sevgiler

ayseyaman dedi ki...

Tuba'cim hepinizin eline sağlık, herşey nefis görünüyor, sanslısınız çok tatlı bir ortamınız var..23 nisan kutlamaları da neşe içinde geçmiş. Amerikada olduğuna inanasım gelmiyor.:) Canim sitende biraz dolaştım daha önce profilini okumuştum ama tarihlere dikkat etmemiştim, canım sana abla diyeceğim ama çok zor. Yani hissediyorum ki aynı yaşlardayız sanki ama sen daha hızlı çıkmışsın..O yüzden büyüğümsün bileyim ama sana Tuba'cim diyim :)
Geçmiş anneler gününde kutlu olsun canım
sevgilerle :))

kuzine dedi ki...

Olmayan yok, ben de bu toplantılarda olmak istiyorum :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Canım Tuğba,

Bu ne nefis yemekler böyle. Hepinizin ellerine sağlık.

Dostluk ortamında kuru ekmek peynir bile güzel gider ama bunlar da hiç fena olmaz :)))

Sımmsıcak sevgilerimle.. teee buralardan oralaraaa...

kamiş dedi ki...

Ben de düşünüyordum bu kadar şeye nasıl karşı koyar insan ve bu kadar sık yapılan bir şeye. Yani bu kadar çeşite!! :) Tuba'cım sen kilolarla nasıl başediyorsun, bize de anlat, yani olmazki bigün ye bigün rejim yap, başka yöntemler bulmalı :) Afiyetler olsun

Damak Tadı dedi ki...

Tuba'cığım,
Sizin bu sofralarınız tıpkı bizim hafta sonumuzu çağrıştırdı bana..Bizimki bu sizin kadar olamaz asla..))
Ne kadar güzel ve nefis gözüküyorlar canım.Bak bak için açılsın..))İştahsız biri orada olsa kesin iştahı açılır canım benim.Hepinizin ellerine ve gönlüne sağlık.
Yazın seni büyük bir özlemle bekliyoruz haberin olsun.Anneme söylediğimde inan çocuklar gibi mutlu oldu.))Gelsinler yeterki ben ne isterlerse yaparım diyor başk ada bişey demiyor tatlım.

Güzel bir hafta dileyip,sevgilerimi gönderiyorum canım.

Geçmiş anneler gününü kutlyaıp,yanaklarından öpüyorum canım..)

sevdamavisi dedi ki...

Tubacığım,
yine harikalar yaratmışsınız. hepsi birbirinden güzel tariflerin. ne güzel eğlenmişsinizdir hele de bu yemeklerin eşliğinde. sevgiler

aslı dedi ki...

Tuba'cım senin sayfana zaten rejim yapanların girmesi oldukça tehlikeli her zaman çok dolu harika bir çok tarif bir arada emeği geçen her kesin ellerine sağlık...anneler günüde kutlarım bu arada sevgiler...

SEDA dedi ki...

Ben de yarın rejime başlıyorum :( Hepsi birbirinden nefis görünüyor. Bir süre böyle şeyler yapmayacağım için doya doya baktım resimlere :) Hepinizin ellerine sağlık. Sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Hepinizin ellerine saglik, hersey o kadar guzel ve istah kabartici gorunuyor ki buradan.

Birsey merak ettim Tuba, Ozlem'cim birseyler yapmiyor mu? Veya gelmiyor mu? :)

Sevgilerimigonderiyorum guzel ailene.

Adsız dedi ki...

sevgili tuba..sabah sabah bu bloga girmekle büyük bir hata ettim..çünkü harika şeyler var ve çok acıktığımı hissettim.ellerinize sağlık..

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Tuba
ne güzel arkadasliklar kurmussunuz, Allah sizlere hep böyle güzel toplantilar nasip eder insallah. Bu güzel tarifleri bizlerle paylasmakla ne kadar iyi etmissin, insanin kalkip mutfaga kosasi geliyor.
Gecmis anneler gününde kutlu olsun, Allah evlatlarimizi en güzel sekilde yetistirmeyi nasip etsin.
Ayrica fotograflar icin verdigin bilgiler icinde cok tesekkür ederim. Paint ile yazmaya calisiyorum yazilari.
Sayfama ugrayarak beni cok mutlu ettin, beni hatirlamana cok sevindim. Her zaman beklerim arkadasim.
sevgilerimle
suna

hayat dedi ki...

Tuba!cığım, sizin bu güzel arkadaşlıklarınızı bayılıyorum. Gurbet elde birbirinize böyle sıkı sıkı bağlanmanız harika bir şey. ve de yemekleriniz çok güzel Maşallah bak bak bitmiyor.Ellerine emeğinize sağlık.Geçmiş anneler günün kutlu olsun canım.
Günleriniz daima böyle güzel ve neşeli geçsin.
Uzaklardaki dostuma selam ve sevgilerimle...

ebrulitatlar dedi ki...

Tuba bunların hepsini yedinizmi inanmıyorum insan mide fesatı geçirir valla, yemesen aklında kalır zor bir durum yani, herkesin elcağızlarına sağlık, afiyet şeker olsun yağ olmasın, sevgiler..

Tuba dedi ki...

Tesekkurler Meltem'cigim..

Ayse'cigim, tabii sen bana oyle Tuba filan rahat rahat konusuyorsun, ama ben senin neredeyse annen olacak yastayim yani:)) Ufff yasimi hatirlatmasan olmazdi yani degil mi? Ben o rakamlara inanmiyorum, kendimi de 28 yasinda hissediyorum oldu mu? Beni de yine yasitinmisim gibi idare ediver iste:))) Cook tesekkurlerle, canim beniiiimmmm.

Ahh keske olsaydin be sevgili hemserim Kuzine. Ne guzel dusman catlatirdik, iki blog sahibi olarak:)). Hem yapardik, hem yayinlardik, hem yerdik, ne iyi olurdu.

Haklisin Zerrin'cigim, bos ver kuru ekmegi boyle guzel mamalar varken:))) Benden de kucak dolusu sevgiler,

Kamile'cigim, kilolarla bas edebildigimi kim soyledi ki:))) Yine rejimlerdeyim:(((. Agustos bocegi misali butun kis gezdim, yedim, durdum. Simdi yaz kapidan baktiriyor, deniz mevsimi geldi ve ben de kara kara dusunuyorum:((.

Gul'cugum, ayni seyi ben de dusundum. Hafta sonlari yemeklerimiz birbirine benziyor, binbir cesit. Ahhh canim, annen ne kadar tatli biri, mutlaka gormek istiyorum sizleri, insallah kismet olur. Annene cok cok hurmetlerimi, sevgilerimi gonderiyorum.

Eglendik valla Sevda'cigim, Allah agzimizin tadini bozmasin. Sevgilerimle,

Sagolasin sevgili Asli'cigim. Aslinda bu bloglar hic birimize iyi gelmedi galiba, kilolarda artis var hep:))

Seda'cigim, ben de hep oyle kararlar aliyorum da, ne yazik ki gerisi pek gelmiyor:)) Ama yaza da bir sey kalmadi:(( Sevgilerimle,

Aybike'cigim, Ozlem'i almiyoruz aramiaza, cunku yemek yapmasini bilmiyor:))) saka, saka. Hafta sonlari Bulent evde calistigi icin bu tip faaliyetlere pek katilamiyor. Katildiginda da hep hazir pasta alip geliyor, dolayisiyla onun getirdiklerini pek koyamiyorum bloga:)))

Suheyla'cigim, sevinsem mi, uzulsem mi bilemedim:)))

Suna'cigim, butun arkadaslari aslinda her gun ziyaret ediyorum, ama genelde isten baktigim icin mesaj birakmam cok zor oluyor. O yuzden ancak cocuklar yattiktan sonra veya hafta sonlari birakabiliyorum. Tabii ki unutmadim seni de. Canim benim, tum guzellikler seninle ve ailenle olsun, sevgilerimle,

Hayat'cigim, oyle olmak zorundayiz. Keske Amerika'nin diger taraflarindakiler de oyle olsa. Disarda cunku o kadar dusman var ki, bize bizden baska dost yok ne yazik ki. Sevgilerimle, uzaklarda ki dunya tatlisi dostum benim.

Ebru'cugum korkma bir sey olmadi. Bak turp gibi karsindayim:)))