27 Mayıs 2007

Islim kebabi, Isginli (raventli) cilekli pay, patates kavurma, Amerika'da vasiyet hazirlamak

Eger Amerika'da yasamaya basladiysaniz, daha ikinci gun yapmaniz gereken en onemli sey, vasiyetinizi hazirlamak. Cunku, eger size bir sey olursa, cocuklariniz daha o gun devletin bakimi altina giriyor ve devlet sizin cocuklarinizi koruyucu ailelere teslim ediyor. Bizim kulturumuzde, bize eger bir sey olursa, cocuklarimiza yakinlarimizin bakmasini isteriz tabii. O yuzden ben de, arkadaslarim da vasiyetlerimizi hazirladik. Oyle anneannelerin, babaannelerin devreye girmesi, cocuklarin onlara teslim edilmesi icin, davalarin acilmasi, kazanilmasi gibi uzunca bir surenin gecmesi lazim (tabii ki avukatlar daha iyi bilir). Cocuklar da bu donem de hic bilmedikleri ailelerin yaninda kaliyorlar. Bazen cocuklarin birini bir aileye, digerini baska bir aileye bile verebiliyorlarmis. O yuzden, eger cocuklarinizin koruyucu ailelere degil de hemen akrabalariniza gonderilmesini istiyorsaniz, Amerika'da yasayan yakin bir arkadasinizi vasiyet hazirlayarak, vekil tayin etmeniz gerekiyor. Bu sekilde cocuklariniz hic bilmedikleri ailelerin yanina gitmektense, akrabalariniza teslim edilene kadar, vekil tayin ettiginiz arkadaslarinizda kalabilmekteler. Insallah hic kimsenin basina boyle uzucu bir olay gelmez. Ama bu dunyada her sey insanlar icin ve temkinli olmakta fayda var. Vasiyetinizi hazirlamaniz icin de, "family lawyer" isimli programlar var ve her yer de rahatlikla bulabilirsiniz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gelelim bugunku tariflere;

Yemekler sevgili Gul'den: islim kebabi (kurdan kebabi veya patlican kebabi olarak da bilinmekte), bezelyeli tavuk rulo (daha once benim verdigim peynirli tavugun, bezelyelisi de oldukca nefisti), salata ve patates kavurma .

Isginli (raventli) cilekli pay ise Tuba'dan, malum hala cilek mevsimi. Tarif Epicurious'dan.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dun sagolsun tanimadigim biri bana bir e-maille asagida ki sergiyi haber verdi. Benim katilmama imkan yok tabii. Eger Istanbul'da olsaydim, mutlaka katilmak isterdim. Olur da birilerinin haberi yoktur ve gitmek ister diye haber vermek istiyorum.


Ünlü Ressamlarımızdan Engellilere Destek!

Ünlü ressamlarımız engelliler yararına sergisi açılıyor. Feryal Taneri, Ramiz Aydın, Veli Sapaz, Vural Yıldırım, Basri Erdem, Reha Yalnızcık, Hülya Yalçın, Erol Özden, İsmail Hakkı Demirtaş, Mustafa Karyağdı, Sadık Altınok, Aydemir Atalay, Şerif Günyar’ın, Bengisu Yıldırım katıldığı karma resim sergisi, Akatlar Kültür Merkezinde 04 Haziran 2007 pazartesi akşamı saat 18:00’da açılacak ve 12 Haziran 2007 Salı akşamı sonuna kadar açık kalacak. Sergiden sağlanacak tüm gelir de Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne ait olacak.

BEDENSEL ENGELLİLERLE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Dragos, Yalı Mah. Menekşe Sk. No:6 Cevizli, Kartal. 34865 İstanbul
Telefon : 0 (216) 370 81 66 (pbx) Fax 0 (216) 459 87 28
www.bedd.org.tr e – mail : bedd@bedd.org.tr

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,
Fon resmin harika gözüküyor,baktıkça insanın içi açılıyor..))Benim çok hoşuma gitti gönlüne sağlık canım.
Vasiyet işini okurken bile içim bir hoş oldu,Allah kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın.
Yine muhteşem nefis tatlarla hazırlamışsınız Tuba'cığım,ellerinize sağlık.
Canım patates kavurman ise çok nefis olmuş.Bizde de hem kurtarıcıdır hemde çok severek yeriz.
Demek Of'a gideceksin canım.Şimdiden sana hayırlı yolculuklar dilerim Tuba'cığım.İnşallah kısmet olur seni misafir ederiz ve yakından tanışıp sohbetler ederiz.Anneciğiminde sana çok selamı var ve yanaklarından öpüyor.Tuba'cığım tatlım eğer zamanın ve kısmetin olursa seni bekliyoruz canım..Kocaman öpüyorum seni,mutlu kalın..

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım ya öyle bir şeyi yazmakta zor valla allah korusun çocuklarımız annesiz babasız kalmasın. İçim bir tuaf oldu inan ama dediğin gibi insanız her an her şey olabilir yazmaktada fayda var inşallah hiç gerek olmaz allah gecinden versin.
Hazırladıklarında çok nefis ellerine sağlık sevgilerimle....

Hülya dedi ki...

Tuba vasiyet dedin de bir durdum valla:(Ne kadar farklı bir kültür di mi?Ama Allah kimseyi evlatlarından ayırmasın...
İst'da değilsen neredesin bakiiim?
Bedensel Engelliler için yapılan sergi de çok dikkatimi çekti açıkcası.Şu sıralar eşimde jübilesinin hazırlıklarını yapıyor ve geliri böyle bir derneğe gidecek.Paylaşmak istedim...Umarım faydalı bir çalışma olur...
ayrıntılar:
www.rovesata.blogspot.com' da
Sevgiler..

serinmavi dedi ki...

İyi geceler canım,vasiyet falan okuyunca içim ürperdi,allah gecinden versin canım.Çocuklarından ve sevdiklerinden ayırmasın seni canım.Ne zaman Türkiye'de olacaksın ve hangi şehirde? Selam ve sevgiler canım ...

Unknown dedi ki...

Ne kadar ilginç ve değişik kuralları var her toplumun.

Patates kavurmayı bugünkü favorim seçtim, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Tubacım, vasiyet yazısını okurken çok tuhaf oldum ama çok çok da haklısın hergün sabah istanbulda trafiğe çıkarken bile vasiyet yazmak geliyor aklıma, o kadar canımız Allaha emanetizki burda trafik açısından. Çok doğru yazmışsın. Yemekler her zamanki gibi süper, sen genellikle ala carte menu şeklinde yazıyorsun, okumakta çok keyifli oluyor.

Defne dedi ki...

Tubacığım,
epeydir yazamadım. Sadece sana değil, pek çok arkadaşıma sadece uğrayabildim uzun zamandır. Ama buradayım işte :). Çok güzel bir konuya değinmişsin. Yemekler, davetler konusunda ise, enerjine hayran olduğumu her seferinde belirtiyorum biliyorsun. Ellerine sağlık!
Sevgiler.

Bir Derin Masalı dedi ki...

Hakikaten şu vasiyet kısmını görünce şöyle bir irkildim... Ama eğer öyle gerekiyorsa çocukların tanımadığı yabancılara verilmemesi için tabi ki şart. Yemekler her zamanki gibi yine harika... Adam çatlatmaya devam Tuba cığım.Öpüyorum...

HULYA dedi ki...

Tuba'cığım,
Ne bu vasiyet masiyet tüylerim ürperdi valla ama tabii insanın her türlü duruma hazırlıklı olması gerekiyor.Alnımıza neler yazılmış bilemiyoruz ne yazıkki.Çilekli payın da islim kebebın da harika görünüyor.Bezelyeli tavuk rulo ise misafire ikram edebilmek için nefis bir tarif.Ellerine sağlık canım.İzmir taraflarına gelirsen mutlaka bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tuba, gercekten ilginc bir yontemleri varmis bu Amerikalilarin. Ama oralarda yasayacak arkadaslara iyi bir bilgilendirme olmus yazin.

Yemeklere diyecek soz yok zaten, harika görünüyorlar.

Adsız dedi ki...

Ziyaretin ve güzel yorumun icin tesekkür ediyorum Tubacim.Ayrica bu güzel tarifi bizlerle paylastigin icin sana ayrica tesekkür ederim.Yemeklerin cok harika,sevgiler,Senem.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tubacığım vasıyet işini düşünmek bıle korkutucu ALLAH kımseyi sevdıklerinden ayırmasın.Turkıyeye gelıyormuşun buralarada bekleriz.Bu arada yaptıkların çok lezzetlı ellerıne sağlık.Sevgiler..

hatice dedi ki...

Tuba'cım gerçekten çok ilginç, insanın neleri düşünmesini sağlıyorlar iyimi kötümü ne diyeceğimi bilemedim, tüm tarifler güzel ama, çilekli pay mı, harika, en kısa zamanda deniycem, ellerine sağlık...sevgiler

Tuba dedi ki...

Sevgili Gul, Almula,Hulya, Oya, Prensesim, Muge, Defne, Hande, Hulya, Naile, Senem, Ozay, Hatice, yogunluktan yorumlara bile cevap yazamiyorum.

Sanki eve gelen misafirlerle ilgilenemiyormusum gibi hissediyorum ve cok rahatsiz oluyorum. Ama su siralar gonullu calismalarim daha da artmak zorunda kaldi.

Ustelik de yardima ihtiyaci olan insanlarin acilarini ben de yuregimde hissedince ne elim ne de yuregim yorumlara cevap yazmaya bile gidemedi.

Bu vasiyet yazisi da oyle yogun bir duygu karmasasinda yazildi. Uc tane hasta cocugu ve cocuklarina bakamadiklari neden gosterilerek devlet tarafindan alinan bir aileye yardim etmeye ugrasan gurubun icindeyim. Ingilizcelerinin noksanligi yuzunden baslarina bir suru dert geldi. insallah cocuklarina biran evvel kavusurlar da, ben de geceleri rahat uyuyabilirim.

Simsicak yorumlariniza cok cok tesekkur ederim. Iyi ki varsiniz. Insallah 20 Temmuz'da Turkiye'ye tatile gidecegim. Cok kisa zamana cok sey sigdirmaya ugrasacagim ve bunlardan biri de blog arkadaslarimla tanismak. Hepinize cok cok sevgilerimi gonderiyorum.