23 Mayıs 2007

Cilekli irmik tatlisi, Patates kaserol, Zarf boregi, Doldurulmus domatesler


Yine bir suru tarif birikti. Benim yaptiklarimin yanisira, Agustos bocegi gibi o davet senin, bu davet benim gittigim yerlerde ikram edilenler de var. Eklemeden edemeyecegim kadar guzel tarifler...

Once cocuklar yatirilacak, el, ayak cekildikten sonra Turk televizyonu acilacak, sesi kisilacak ki cocuklar uyanmasin. Sonra kulak televizyonda, goz bilgisayar ekraninda tarifler birer birer eklenecek bloga. Artik saat gece 12'mi olur, 1'mi, bilinmez ne kadar surecegi. Ertesi gun de dinlenmis bir sekilde ise gidilecek?

Calisan kadin olmanin guclukleri bunlar. Bir koltuga bir suru karpuz sigdirmayi ve o karpuzlari da dusurmeden tasimayi ogrenmek zorundasin. Ogreniyorsun da zamanla. Hep bir yerlere yetisme telasi icinde, yetisememe korkusuyla kosturup duruyorsun. Ayaklarin kosmasa da, beyninin icinde tum yapilacaklar kosuyor. Birini one aliyorsun olmuyor, oburunu iptal etmeye calisiyorsun o da olmuyor. Bir de butun bunlara hobi eklemek ise neredeyse imkansiz hale geliyor:)).

Iste 23 Nisan etkinliginden hemen once, arkadasimin dogum gunu sebebiyle verdigim sade bir yemek daveti.



Ana yemegimiz palamut barbeku idi. Her ne kadar son anda, yanmaktan kurtulduysa da, lezzeti hic bir seyi aratmayacak kadar guzeldi. Oyle ki diger yemeklerin tadina bile bakilmadi. Eger yolunuz bu taraflara duser ve "ben bu yaban ellerde nereden palamut bulabilirim" diye sorarsaniz, yeri Balboa Ave.'daki Kore marketi.

Doldurulmus domatesler, gecen ayki Cooking Light dergisinden esinlenilerek yapildi.
Patates kaserol, hazir yufkadan Zarf boregi, parmesan peynirli salata, palamutun yaninda ki diger yiyeceklerdi. Tatlimiz ise, mevsimin anlam ve onemine ve de bolluguna uygun olan Cilekli irmik tatlisi idi.
Masam ise, Japonlarin renk cumbusune uygun olarak dizayn edildi. Yesil koltuklar ile yesil servis takimina zit renk olarak, mavi tabaklar kullanildi. Yine servis tabaklari olarak da, mavi, kahverengi, sari ve beyaz olarak renk karmasasina yer verildi:))). Dedim ya, bir gun sonra cocuk bayrami vardi ve neyse ki baliklar tum bu renkleri orttu. Ve tum renk cumbusune ragmen, arkadasimin yuzunde ki mutluluk bana yine tum yorgunlugumu unutturdu....

24 yorum:

ufukmutfakta dedi ki...

Tuba, hepsi çok leziz ve şık görünüyor. Oldukça içim açıldı bu gün sayfana girince. Ellerine sağlık.....

kamiş dedi ki...

Tuba, yine hepsi birbirinden güzel süper tariflerle gelmişsin. Nasıl yetişiyorsun bu kadar tarife ve lezzete hayret ediyorum ve tebrik ediyorum :) Ellerine sağlık, afiyetli ve neşeli sofralar diliyorum :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Tuba'cığım öyle güzel anlatmışsın ki. Tam şu anda benim içinde bulunduğum durum aynen öyle. Hep koşturma, yetişme telaşı. Arada durup nefes almak istesen ya da farklı birşey yapmak istesen olmuyor, düzen bozuluyor. Ne yapalım sağlık olsun. :)
Fotolardaki yiyeceklerin hepsi şahane görünüyor. Herkesin ellerine sağlık.Sevgiler,

aslı dedi ki...

Tuba'cım hepsi birbirinden güzel hangisine bakacağımı şaşırdım canım ellerinize sağlık,sevgiler...

hayat dedi ki...

Canım benim senin sade yemekler bunlarsa:) hepsi de birbirinden lezzetli görünüyor. Harikasın ya hem annelik hem çalışmak maşallah hepsinin üstesinden çok güzel geliyorsun.Ellerine emeğine sağlık.
Uzaklardaki Tuba'ma kardeşime.Selam ve sevgilerimle...

Müge Hüner dedi ki...

Tubacım,
yemeklerin çok hoş, sofran da çok şirin olmuş, sanırım bahçede idi sofra. herkese afiye olsun.

ayseyaman dedi ki...

Tuba'cım senin irmikli muhallebi bir güzel çilekleri sıvamış, benimkiler gibi yarı çıplak kala kalmamışlar..:)

Canim arkadaşına verdiğin bu sade :) doğum günü daveti harika, benim anaç Tuba A. :) Emeğine sağlık, arkadaşına nice mutlu sağlıklı yıllar.

"nereden palamut bulabilirim" diye sordum, cevabını aldım. Sizden öğrenilecek daha çok tarif var..:)
Sevgilerle

Adsız dedi ki...

Tuba, hepsi muhteşem görüntüler, bayıldım. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

tuba canım sen o yaban ellerde nereden buluyorsun bu balıkları,bu malzemeleri de kuruyorsun bu sofraları sana hayranım..tariflerini bekliyorum dört gözle.selamlar..

angel dedi ki...

merhabalar tubacığım,ne güzel şeyler hazırlamışsın öyle.bende 20 lik dişimi çekterdim.kaç gündür bişey yeymiyorum.valla masanın görünce ağzım sulandı.ellerine sağlık...

Ceylan dedi ki...

Tuba Selamlar! Ne zamandır sana not bırakamıyordum. Çalışan kadın yorumun çok hoşuma gitti, hemencecik yazayım dedim. Ben bir süredir iş hayatına ara verdiğimden o duyguyu unutmuşum ama gerçekten insan çalışırken aslında daha verimli ve üretken oluyor ve koltuktaki karpuzlar hep artıyor! Bir de uzaklarda bir yandan TV açık, bir yandan bilgisayar sözün de beni Bakü'deki uzun gecelere götürdü ! DÜnyanın iki ayrı ucunda benzer sahneleri yaşıyormuşuz! Şimdi istanbul'da evimdeyim ama yaz sonu yine aynı sahneler olacak. Sana çok çok sevgiler!

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel afiyetler olsun canım sevgiler..

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Gene harika bir sofra hazirlamissin, sana komsu olmak vardi:)
Ellerine saglik. Onumuzdeki cuma, esim San Diego'ya geliyor, Ozlem'lere, belki tanisirsiniz. Ailene selam ve sevgiler ve de cok guzel bir hafta sonu diliyorum.

Hülya dedi ki...

Ben küçücük minicik olsam beni çantana kor yanında götürür müydün?

Bir Derin Masalı dedi ki...

Tuba cığım yine döktürmüşsün... Ben çilekli irmik tatlısını alayım lütfe :)) Öpüyorum seni ve de çok darılıyorum hiç uğramıyorsun diye...

nilay dedi ki...

Tuba'cım ;
epeydir uğrayamamıştım...nefis lezzetlerle karşılaştım gelince :) iş değiştirdim ben...yeni işim kafamı epey meşgul ediyor şu aralar...mazeretim budur yani :)patates kaserol ilgimi çekti...mutlaka deniyceem...nefis birşey olmalı...birde etkinlik için hazırladığın kahveli kurabiye...onu da tarif defterime ekledim...ellerine sağlık arkadaşım:)

sevgilerimle

HULYA dedi ki...

Tuba'cığım,
Nasıl vakit bulup böyle güzel şeyler yapabiliyorsun.Doğrusu 41 kere maşallah demek gerekir sana.Nemolu kurabiyelerine bayıldım.Bilgisayarım arızalı olduğu için yorumları yeni yeni yazabiliyorum kusura bakma.ellerine sağlık.İyi hafta sonları diliyorum.

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık Tuba'cığım
Neler neler yapmışsın böyle..Hem şık hem leziz görünüyorlar.
sevgilerimle....

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tuba 'cığım ellerıne sağlık ne guzellikler boyle.Güzel bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım Tuğba, gerçekten özellikle iş hayatı insanın hayatından kocaman zamanları alıp götürüyor. Ama belli ki sen hayatın bir adım önündesin... Sana tırıs geliyor. Baksana hazırladığın sofralara.. :)

Ellerine sağlık canım.. Mangalda balık keyfini hiçbirşeye değişmem...

Sımmsıcak sevgilerimle..

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,maşaAllah çok marifetlisin,döktürmüşsün yine...Selamlar..

LaMa dedi ki...

Tuba,
sen Turkiyede misin? Bir yerlerde okudum sanki ... ASkol niye haber vermiyorsun arkandan su dokerdik, pazardan carsidan siparis verirdik:)
Guzel bir tatil diliyorum,
Oralara selamlarr

Tuba dedi ki...

Merhaba Ufuk, ziyaretine cok sevindim, yorum birakmana daha cok, begenmene ise cok cok cok. Sevgilerle,

Kamile, galiba ikinci meslek oldu bu:)). Elimden makine dusmuyor:))

Burcin'cigim, aynen dedigin gibi. Arabanin dengesini bozmadan surmeye devam:))

Tesekkurler Asli'cigim, sevgilerle,

Tesekkurler Hayat'cigim, begendigine sevindim, guzel yorumlarina ayrica cok tesekkur ediyorum. Cok cok sevgilerimle,

Muge'cigim, evet aksam yemegini bahcemizde yedik. Havalar cok sicak buralarda:))

Tesekkurler Ayse K. Iste olur da buralara dusersen, zor durumda kalma diye adresi de verdik, hizmette sinir yohtur:))

Tesekurler Nukhet'cigim, begenmene sevindim.

Tesekkurler Suheyla'cigim. Tarifler geldi bile:))

Cok gecmis olsun Melek. Bloguna da mesaj biraktim, umarim almissindir. Sevgilerimle, acil sifalar diliyorum.

Evet Ceylan'cigim, yasadiklarimiz ne kadar da benziyor. Hic olmazsa simdi Istanbul'dasin, bl bol tadini cikar. Ama dikkat et de gezerken yollarda dogum yapma:))

Tesekkurler Almula..sevgilerle,

Sevgili Aybike, ben bu satirlari yazarken, sen Istanbul'da ailenin yaninda ozlem gideriyorsundur. Insallah guzel bir tatil yaparsin. Sevgilerimle,

Olur Hulya'cigim da, o cezve degil miydi?:)))

Ugradiiim, mesaj da biraktiiim, ustelik de uzuun bir mesaj. Hande'cigim, kusura bakma, mesaj birakma sansim cok olmuyor. Ama ben buyugum, o kadar hatirim olsun hi:))

Nilay'cigim, yeni isinde sana buyuk basarilar diliyorum. Insallah mutlu olacagin ve mesai bitisini beklemeyecegin bir is olur senin icin. Sevgilerle,

Ne kusuru Hulya'cigim, ask olsun. Bu arada Ozay'in senin ablan olmasina cok sevindim. Ziyaretine cok tesekkur ediyorum, sevgilerimle,

Tesekkurler Serpil'cigim, sevgilerle,

Tesekkur ediyorum Ozay'cigim, sana da guzel bir hafta diliyorum..

Tesekkur ederim Zerrin'cigim. Hadi ben baligi hic bir seye degismem bir karadenizli olarak. Ama sen? Var mi yoksa karadenizlilik:))

Tesekkurler Oya'cigim, sevgilerle,

Yuregini ferah tut Lama, daha gidemedim. Kismetse Temmuz'da. Yani daha cok var. Listeyi hazirla, ben alir gelirim. Sonra ucakla Ohio'dan gecerken atarim paketi sana, sen asagidan yakalarsin:)))

Unknown dedi ki...

Tuba,
Inanki yemek tariflerininin hangisine bakacagimi sasirdim hepsi birbirinden guzel gorunuyor az once dikkatimi cekti cilekli irmik tatlisi bugune kadar hep cilekli flan yapmistim esime kendisi pek sever ama simdi senin bu tarifi denicem acayip lezzetli gozukuyor ellerine saglik. Sevgiler,
Songul