7 Nisan 2007

Brownie (Nam'i diger islak kek) ve Oyunlara Devam

Hafta sonu kizlarim, beraber Good Housekeeping-Great Desserts kitabindan brownie yaptilar. Yanina da demli Turk cayimi alip, oturdum, kendi yazdigim oyunun sorularini bir de ben cevaplayayim dedim:)).

Ama soru ve cevaplara gecmeden once, bu brownie'yi gecen hafta bana mektup gondererek, bloguma, yazilarima, tariflerime olan ilgilerini belirten Ankara'dan sevgili Tugba'ya ve New York'dan sevgili Nuran'a ikram etmek istiyorum. Gonul isterdi ki, beraber oturup caylarimizi icelim, keklerimizi yiyelim ve sohbet edelim. Yureginizden gelen seslerinizi, ben de taa buralardan duydum, cok duygulandim. Icten, samimi mektuplariniza ne kadar tesekkur etsem azdir, dilerim yolumuz bir gun bir yerlerde kesisir. Sevgiyle kalin.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1.1. Daha once yasadiginiz 3 sehir?
Istanbul, Londra, Tampa/Florida

1.2. Tatil icin gittiginiz, gordugunuz ve onermek istediginiz 3 yer?
Sorento/Italya, Maras/Kibris, Cirali/Antalya

1.3. Yasamak istediginiz (gormediginiz de olur) 3 sehir?
Sorrento, Manhattan/New York, Istanbul

2.1. Su anda ki mesleginiz nedir?
Muhendis

2.2. Dunyaya yeniden gelseydiniz, hangi meslegi yapmak isterdiniz?
Lokanta isletmek, daha dogrusu kendi lokantamda sef olmak:))

2.3. "Kesinlikle ben yapamazdim" dediginiz meslek nedir?
Her isin ustesinden gelirim, evvelallah:))

3.1. Yasam felsefenizi olusturan sozlerden biri?
"Tanrim bana, degistirebileceklerim icin guc, degistiremeyeceklerim icin sabir, ama en onemlisi, ikisinin arasindaki farki anlamak icin akil nasip et." Cin Tapinak Yazisi

3.2. Bir kitapdan alinma, cok sevdiginiz bir cumle veya paragraf veya bolum?
"Kaderini ancak sen kesfedebilirsin, senin icin hazirlanmis yolu ancak sen bilebilirsin. Burasi kalbinin seni davet ettigi yoldur. Nasil ki koza kelebegi bilmez, halbuki kaderidir onun kelebek olmak. Ancak cesur olursa, cesaret ederse bir yumagin icinde sikismis kalmisliktan, kabugunu kirarak gokyuzune, ozgurluge kanat cirpar. Iste insanoglunun hikayesi de budur. Asla kaderini bastan bilmez ve eger gecilmemis yollardan gecmez, acilmamis kapilari acmazsa, sonunda bir anlamda acilmadan iade olacaktir. Uykulardan uyanmanin, ozgurluge kanat cirpmanin zamani gelmedi mi?" Robin Sharma, Koza Kelebegi Bilmez

3.3. Cok sevdiginiz bir siirin bir parcasi?

Şehir
'Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim', dedin
'bundan daha iyi bir başka şehir bulunur elbet.
Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya;
-bir ceset gibi- gömülü kalbim.
Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede?
Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam,
kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün,
boşuna bunca yıl tükettiğim bu ülkede.'
Yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın.
Bu şehir arkandan gelecektir.
Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,
aynı mahallede kocayacaksın;
aynı evlerde kır düşecek saçlarına.
Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda.
Başka bir şey umma-
Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,
öyle tükettin demektir bütün yeryüzünü de.
Kavafis
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BORCLARIM:)))
Gunebakan Tarlalarindan Sevgili Hulya beni sobelemisti. Bu oyun bitti ama ben ona yazacagima dair soz vermistim. Once yemek davetim, sonra grip hastaligim vede cok yogun gecen bir hafta sebebiyle bir turlu cevap yazamadim.
Insanlar arasinda ki kimyaya cok inanirim ben. Ve de cok kuvvetli bir 6. hissim vardir. Ilk bir kac dakika icinde, bir insani ya severim, ya da hic isinamam.
Blogumu ilk actigim zamanlar Hulya'yi tanidim. Hulya o zamanlar yalnizca pasta yapmaya cok hevesli birisiydi ve bu kadar guzel pasta tarifleri filan da yoktu (dogru soyledigim icin kovulmam umarim:)). Ama benim ilgimi ceken, tariflerinden daha ziyade kendini anlatan yazisiydi. Sonra buyuk bir azimle, iki cocugu, esi ve isine ragmen, haftasonlarini hulyasini gerceklestirmeye adadi ve Canakkale Istanbul bir-iki diyerek, kurslara katilip, birbirinden guzel pastalarin yaraticisi olarak karsimiza cikti.
Bir kac saat evvel, kizimi uyutmaya ciktim. Onu uyutacagina kendim uyumusum. Ruyamda Hulya, beni bir davete cagiriyordu ve benden katilip katilamayacagima dair cevap bekliyordu. Sonra, uyaninca kendi kendime dedim ki, "Hulya'dan mektup var", nitekim de oyle oldu. Mesaji geldi.
Hulya'yi hic gormuslugum yoktur, sesini duymuslugum da yoktur. Ama bu dunya uzerinde bana duygu ve dusunce olarak kim yakin diye sorsalar "Hulya onlardan biridir" diyebilirim. Ve insanoglu egoisttir. Kendini sever, kendine benzeyeni sever. Ben de o yuzden onu seviyorum. Yazdigi yazilari, siirlerini okumaya bayiliyorum. Alinti yaptigi, Halil Cibran'in yazilari benim de en sevdigim yazilardir.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir diger sobeleyen de Mutfak Pencerem'den Sevgili Tata oldu. Tata, daha onceden de yazdigim gibi, bana hep gizemli gelmistir. Onu cok az tanimama ragmen, beni hep ceken kisilerden birisidir. Kimdir Tata, ne yapar, nasil dusunur? Umarim yeni oyuna verdigi cevaplarla onu biraz daha tanima imkanim olur. Bloguna her zaman degisik, duymadigim bir tarif veya bir hamur veya bir sebze, hep yeni bir sey koyar. Aslinda ona olan merakim, ilk defa, Izmir'de bir diger blogla olan tanismalarini anlatan yazi ile basladi. "ne guzel arkadas olmuslar" demekten alamamistim kendimi. Umit ediyorum ki, bir gun benim de kendisiyle tanisma imkanim olur.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ohhh borclari da odedim (ustelik de faiziyle, uzun uzun yazarak), gidip simdi rahat rahat uyuyabilirim:))))

16 yorum:

Hülya dedi ki...

Bunca anlattığın,hem de yürekten anlattığın Hülya bensem eğer yok bunun ötesi;)Evet Çanakkale'de yaşiyorum;kursa da gittim,iki de çocuğum var,çalışıyorum ve koşuşturuyorum üstelik;)Demek ki o benim...
Çok etkilendim,çoook sevindim hatta ve hatta beni rüyanda görmüşsün ya pek hislendim;)Yani diyeceğim odur ki Tuba'cığım;pek fana oldum sabah sabah hani his yoğunluğundan olur ya insan;)İçimde bir kelebek kıpır kıpır; salsam omzuna konuverecek;)Sağol canım,beni bana anlattığın için;)
Hamiş:"Tanrim bana, degistirebileceklerim icin guc, degistiremeyeceklerim icin sabir, ama en onemlisi, ikisinin arasindaki farki anlamak icin akil nasip et." Cin Tapinak Yazisi
bu söz de çook sevdiğimiz Kahil Gibran'a aitmiş canım.Ben de bu sözü bilir ama anonim sanırdım.Oysa yazarı araştırırken bu mail trafiklerinin baştacı sözünün onun olduğunu öğrendim ve daha da çok sevdim;)
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Tubaa ay yinemi oyun:))kafam oldu corba:))oyunlar evet tanima adina guzelde.YAzmasi pek zor.wllaha yazmissin kizim tebrik ederim...:)

Kizlarinin ellerine saglik.Gulenay teyze sut ile browniyi cok severmis de:)bakarsin bir gun banada yaparlar:))

Meltem :-) dedi ki...

Tuba Merhaba,
Oyun çok iyi oldu kısa sürede bir çok kişiyi hem tanımış olduk hem iletişimizi arttı. Ellerine sağlık:)sevgiler

limoncicegi dedi ki...

Tubacım Manhattan yaşanmak için çok enerji alan bir yer değil mi? Ben orada gezmeyi severim ama her an bu şekilde yaşamak beni çok yorar... demek ruhun genç olsun dedikleri bu işte :))

NiNo dedi ki...

bende sobeledim seni canim ama : ) seni daha once sobelemisler :) napalim senin cevaplar hazir olmus oldu :D sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Tubacığım, ellerine sağlık Brownie harika olmuş. Çikolatalı kekleri severim. Kendine iyi bak Nesrin

Adsız dedi ki...

Adıma yazmaya unutdum Sevgilkerimle Nesrin...

munevver dedi ki...

Tubacığım,bugün sorularını yanıtlayabildim..Haberin olsun.
Robin Sharma'nın o kitabını okumak istiyordum ben de.
Sevgiyle,Nane Limon.

kamiş dedi ki...

Merhaba Tuğba, seni de tanımak çok güzel. Oyun için burdan da teşekkürler sana. Sevgiler kucak kucak :)

tata dedi ki...

Sevgili Tuba, tatilden yeni geldim, oyunu okudum, anlamaya calistim, elimden geleni yapacagim.
Esrarengiz tatan!
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,
Brownie'nin nefis olmuş ellerine sağlık.Ben de balayımın bir kısmını Maraş 'ta geçirmiştim.(Orduevinde)Çok eski ama yine de güzeldi.Yemekler nefisti ama tabii hava çok sıcak olduğu için fazla yiyememiştik.Kıbrısın en güzel yerlerinden biridir bence üstelik Barış Harekatında oldukça hasar görmesine rağmen.Bana bu nostaljiyi yaşattığın için çok teşekkürler canım

Adsız dedi ki...

merhaba tuba
tampada yaşadığını söylemişsin
ay sonunda eşimle orada olacağız
bize tavsiye edeceğin yerler var mı
mutlaka görmemizi istediğin..
ayşe

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba,
Seni tanımak da çok güzeldi yüreğine sağlık canım..

Brownie'ler çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık..Afiyetler olsun..Sevgiler..Gül/d.tadı

HULYA dedi ki...

Tubacığım ,bugün bu sana ikinci yorumum olacak ama bir mesaj aldım ve sevdiğim arkadaşlara iletmeye çalışıyorum:Biliyormusun Bugün Dünya Dostlar Günü Bu Mesajı Sende Sevdiğin Dostlarına Gönder Eğer Bende O Sevdiğin Dostlarından Biriysem Banada Yolla Bunu On Arkadaşına Gönder Bak Kaç Cevap Geleceğine.sevgiler öpüyorum

Kübra dedi ki...

Tuba'cığım sobelenmiştin ama sende bu oyuna zaten katılmışsın. Zevkle okudum canım.
Sevgiler

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim, ben hala onun Cin Tapinak yazisi oldugunu dusunuyorum. Bir kac guvenilir kitapda o sekilde geciyor. yazimi begenmene sevindim:)) sevgiyle kal..

Kizlar diyor ki "Gulenay teyze bize devamli gelsin, bak biz ona ne pastalar yapariz":))

Ben de Meltem seni tanidigima sevindim,

Limoncicegi, Manhattan'a ilk gittigimde, otelin kapisinin onunde saatlerce geleni geceni seyrettim. Ayni calisan kadin filminde ki gibi (gerci sen de bilirsin ya), kadinlar spor ayakkabilarini takim elbiselerinin altina giyip eve donuyorlardi. Kafamdan, bir daha dunyaya gelsem mutlaka burada ki binalarin birinde calismak isterdim" diye gecmisti. Gerci simdi de ona benzer bir yerde calisiyorum ve de cok memnunum. Istanbul'da yetisen biri icin cok dogal degil mi? sevgiyle,

Yine de sobeledigine cok sevindim ve cok tesekkur ediyorum Nihan'cigim,

Sagolasin Nesrin'cigim, senin gibi bir seften bu sozu duymak cok guzel,

Sevgili Munevver, okursan eger kitabin uzerinde konusalim isterim. Onun bir kac tane daha kitabi var, bilmem biliyor musun?

Kamile, Uzun suredir yoktun ortaliklarda, ozlettin kendini. Arayi acma lutfen, sana da kucak kucak sevgiler,

Esrarengiz Tata lafina bugun nasil guldum bilemezsin:))

Hulya'cigim, tesadufun bu kadari. Biz de orduevinde kaldik. Buyuk bir ihtimalle ayni ordu evidir. 1970'lerden kalma bir oteldi, orduevine cevirmislerdi. Esrarengiz bir sekilde UN aramalarindan sonra, Turk askerleri aramisti ve orduevine girmistik. Ne zaman evlendin sen merak ettim simdi?

Merhaba Ayse, Tampa'da aklimda kalan tek guzel yer ClearWater denilen yer. Orasi da deniz kenarinda ve ince kumu ile meshur sahil yerlesimi. Cok guzel, beyaz ve incecik bir kumu var. Hatta bir siseye koyup alacaktim ama olmadi iste. Yine o kumsalda, cok guzel bir bar vardi, deniz kenarinda, palmiye-semsiyeleri ile dolu. Ama adini hatirlamiyorum. Sanki tikita bardi ama yanlisda olabilir. Iyi eglenceler..

Sagolasin Gul'cugum. Makarnalari unuttum sanma:))

Yine de sobelenmek cok hosuma gitti Kubra'cigim, sagolasin beni de dusundugun icin. sevgilerle,