23 Nisan 2007

23 Nisan, Doner Gunu, Portakalli Kereviz, Zeytinyagli Borulce

Bazi insanlarin cocuklarina, torunlarina, torunlarinin cocuklarina nefreti ogretmeyi basari gordukleri bir ortamda, tum Turk ve dunya cocuklarinin bayramini kutluyorum. Baris ve sevgi dolu bir dunya onlara birakabilmek umidiyle...
***********************************


Iki hafta once, tam bir bucuk yildir bekledigimiz doner gunu nihayet gerceklesti. Yusuf hoca, Turkiye'den getirdigi doneri nihayet kurdu da, soyle guzel bir doner yiyebildik. Ustelik bir kat et, bir kat kiymadan degil, yani yalanci doner degil, gercek et doneri idi. Yusuf hoca doneri getirirken, gumrukteki calisanlar doner bicaklarini farketmisler tabii. Hocaya, "siz Amerika'da restaurant isi ile mi mesgulsunuz" diye sormuslar, sakayi seven hoca da hic bozuntuya vermeden "evet lokantam var" demis.

Hoca dediysem, universite de profesor o. Ama yemek konusunda ki bilgisi ve bogazina olan duskunlugu ile bence bu konuda ikinci bir doktorayi hakediyor. Onun bilgisine danistigim yemek tarifleri cok olmustur:)). Her ne kadar tarif vermemekte hep dirense de, Seckin sagolsun galiba biraz ondan koydu, biraz da bundan diyerek ortaya tarif cikarabilmeyi basarabilmisizdir:)).

Pot-luck seklinde yaptik, yani herkes bir sey getirdi. Tabii herkes de elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etti, daha dogrusu etmek zorunda idi. Cunku birbirimizin diline dusmek var isin ucunda. Birini dilimize dolarsak, kolay kolay o kisi ile ugrasmaktan vazgecmeyiz:))). O yuzden sekeri idi, tuzu idi, hepsi yerinde olmali, malzemeden calinmamali, taze yapilmali, vs. vs.


Gecen sene ismi lazim degil bir arkadas (bu satirlari okursa kendini bilir:))), iki bardak pirinc ile 30 kisiye pilav yapmisti da, hala arada aklimiza geldiginde konu etmeden, sakalasmadan duramayiz:)).

Gelelim diger yemeklere, Seckin'in senede bir kere bahcede yaptigi kizartma (bu sefer o da bize rastladi:)). Ebru'nun nefis portakalli kerevizi. Seckin'in neredeyse herkesin damak zevkine gore yaptigi ispanakli borek, peynirli ve kiymali borek,



Mihri hocamizin, annesi ile beraber sardigi ve ucer beser kapisilan yaprak sarmalari, Izmir'li Gul'umuzun yaptigi zeytinyagli borulce, Seckin'in bol avokadolu salatasi, yine Seckin'in kekige batirilmis kurutulmus biberleri ve olmazsa olmaz sehriyeli pilav (Seckin saka maka yine epeyi yapmissin:)).


Ne yazik ki Gulbin'in kisirinin resmini cekmeyi unutmusum. Oysa Turk okulundan sonra eve gitmis, taze taze yapip getirmisdi. Her ne kadar ona "aksamdan bulguru kabartsaydin, soganlari kesip ayri bir kaba koysaydin, gunduzde hepsini karistirsaydin" dediysek de "aman sonra kotu filan olurdu da, sizin dilinize dusecegime..." oldu cevabi:))).

Ve benim tadamadigim icin korkarak goturdugum, ama aninda biten, kirintisi bile kalmayan meyvali peykekim (cheesecake)...

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Tubacığım ne güzel bir ziyafet olmuş harikasınız herkes çok güzel şeyler yapmış ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun

HULYA dedi ki...

Tuba'cığım tam bir ziyafet olmuş desene.Ne kadar güzel.Yanınızda olmayı çok isterdim ama sakın yalnış anlama; yemeklerin ve menünün güzelliği için değil sadece bu sıcak ortamda bulunabilmek için.Yapanların ellerine sağlık, yiyenlere ise afiyet olsun:-)

sevdamavisi dedi ki...

Tubacığım,
ne güzel işbirliği yaparak güzel şeyler hazırlamışsınız. çok da eğlenmişsinizdir eminim. Kıskandım şimdi:)) herkesin ellerine sağlık çok güzel olmuş tarifler. sevgiler

tata dedi ki...

Sevgili Tuba, bahar geldi ya, pinikler, yemekler, toplanmalar baslamis. Hos, sen bütün kis da yemeklerden ziyafetlere kostun ya!
Afiyet olsun, hep icinize sinsin.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Oh oh Tuba'cım bu ne ziyafet böyle, herkesin ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgiler, hoşçakal..

LaMa dedi ki...

iki bardak pirinc ile 30 kisiye pilav olayinin perde arkasini merak ettim.Bereketlenip herkese yetti mi yoksa "ben zaten pilav sevmem" denilip kimse yiyemedi mi:)

Tuba dedi ki...

Oyle oldu Seda'cigim:)).

Gercekten cok sicak bir grubumuz var (Allah bozmaz insallah), aileden yakin olduk. Birbirimize de takilmadan duramayiz:))

Sagolasin Sevda'cigim, gerci tam 1,5 yil bekledik emme:)), degdi yani..

Valla kostum, haklisin:))). Nerede ziyafet orada Tuba:))

Sagolasin Ebru'cugum...

Iki bardak pirinc ile pilav hic 30 kisiye yeter mi Lama? Diger yemeklerden (gerci bir suru baska yemek vardi ya) yedik mecburen, kasik kadar da pilav yedik iste (ac kalmadik yani). Ama firsat bu firsat, o gunden beridir de arkadasa takiliriz "evine geldik, ac kaldik diye":)).

aslı dedi ki...

Tubacım her zamanki gibi harikasın canım ellerine sağlık....

ayseyaman dedi ki...

Tuba'cım benim gördüğüm harika bir ortam var burada.( öyle bir giriş yapmışsın ki korkuttun beni..:)
Canim prof. beylerin ve hanimlarin en önemli özellikleri meraklı oluşlarıdır, yenecek birşey olsun ya da olmasın herşeyi merak ederler ve denemek isterler, ben benimkinden biliyorum..:)
Canim herşey leziz görünüyor, esaslı dönere laf yok, mükemmel o da...:)
Emeği geçen herkesin eline sağlık, afiyet olmuş..
sevgilerle

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Ne kadar guzel bir gun gecirmissiniz. Burada ki Turk'ler pek bagli degiller birbirlerine. Herkes farkli gruplarda, bir iki arkadasimiz var bizimde gorustugumuz surekli ama sizin ki gibi oyle kalabalik bir grup degil. Keske burada da boyle bir birliktelik olabilseydi. Afiyet ve bal seker olsun, ellerinize saglik.
Sevgilerimi gonderiyorum, donerde gozum kaldi:)

Sanem dedi ki...

Yok ben bu sayfada fena oluyorum, toksam da acıkıyorum, tansıyonum dusuyor. Nerde burda boyle kerevız, hele hele borulce. Nerden buldunuz noluuur soyleyın.. Ellerınıze saglık valla.
Sevgıler

Minik Kus dedi ki...

Tuba, her sey cok guzel gorunuyor. Ozellikle kizartmalar :) Ben hic kizartma yapmam ve sadece misafirlikte mecburen yerim. Ama bunlar oyle guzel gorunuyor ki, insanin yagi unutup yiyesi geliyor. HErkesin ellerine saglik, sizlere de afiyet olsun :)

hayat dedi ki...

Tubacığım, coşmuşsunuz kardeşim.Hepsi de birbirinden güzel olmuş dönüp dönüp bakmaktan şaşı olacaktım:))Hepinizin ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tuba ne kadar güzel bir gün olmuş.. hem dostluk hem yemekler şahane.. yapanların ellerine sağlık. artık mevsmii geliyo bi de ben yapayım artık börülce:))
sevgiler..

Adsız dedi ki...

süper ya..tam bir bayram gibi olmuş.çok güzel.biz bile burada o kadar coskulu kutlamamşızdır yani..ellerinize sağlık afiyetler olsun hepinize efendim.selamlar.

*Ra dedi ki...

Tubacığım hemen yemek yemeye gitmem gerek. Ay neler neler var öyle. Her biri ayrı bir lezzet. Peykek ustası Tubacığım ben de bir defa yaptım ama tadına bakamadım. Söylemişmiydim acaba? Bak hafızam da zayıflamaya başladı. Beyin hücrelerim ölüyor mu ne?
Neyse canım ben aşağıdaki posta uzun bir yazı yazmıştım. Hassasiyetini kutluyorum ve mesajının yerine ulaştığını ifade etmiştim.
Sevgilerimle...

Hülya dedi ki...

Nasıl da güzel keyif dolu birgün geçirmişsiniz öyle,hele hocanızın azmi ve hazır cevabına bayıldım;)Hoca olmanın farkı bu olsa gerek;)Peykekinden kırıntı kalmamasına ise asla şaşırmadım;)

hatice dedi ki...

Tuba'cığım inanlmaz bir ziyafet olmuş, böyle bir ortamı yaşamayalı uzun zaman oldu doğrusu,hocanızın annesinin yaptığı sarmalara bayıldım en sevdiğim yemek :),
senin ve emeği geçen herkezin ellerine sağlık..sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Tuba hepsi de çok lezzetli görünüyor doğrusu. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Döner istedim ben şimdi gecenin bu saatinde iyi mi. Değil tabi. Sevgiler,

YesilErik dedi ki...

Tuba Merhaba, ellerinize saglik. Donerin tarifi var mi diye soracaktim. Yani hangi cesit et kullandiniz, nasil marine ettiniz, sise nasil yerlestirdiniz gibi seyler. Belki bizim de gozumuz doner, sis getiririz ileride, belli mi olur :)

umran dedi ki...

Ne guzeldir birlikte herkesin birseyler yapip getirdigi ve birlikte gule oynaya yenilen ,guzel dakikalarin gectigi toplantilar.
benimde gozum donerde kaldi aybike gibi;)

Bir Derin Masalı dedi ki...

SÜper görünüyor hepsi...Adam çatlatıyorsun valla :)) Bu toplantılardan bizde mi organize etsek ne :)) Öptüm seni:....

Adsız dedi ki...

Canım Tuğbacığım, ne güzel bir gün geçirmişsiniz... herşey harika görünüyor...

Hele hele o börekler offf :)

insanın böyle bir ortamda neşe dolmaması imkansız :)

munevver dedi ki...

Tuba,sizin böyle kalabalık yemekli toplantılarınıza bayılıyorum.Bizim burada,arkadaş toplantıları daha az sayıda oluyor.Bayramlarda da aile toplanıyor.Kaç kişi oluyor sorması ayıp?Sormuşum bile. Herkesin bir şeyler yapması ne güzel..Afiyet olsun hepinize..
Sevgiyle,Nane Limon.

Adsız dedi ki...

Maşaallah sizlere, nazar değmesin inşallah..Böyle güzel dostlukların kurulması ile hem çok güzel sohbetler hemde harika yemekler ortaya çıkıyor.Tuba'cığım döner tam Trabzon döneri olmuş canım.Hocanın ellerine sağlık..
Hepsi biribinden güzel lezzetler,bakıp görünce imrenmemek elde değil tatlım..))

Allah neşenizi daim bereketinizi bol etsin canım.

Sevgiler..Gül/d.tadı
Güzel bir hafta sonu diliyorum.

Sevgiyle kalın..

Tatli Hatiralar dedi ki...

tum yemekler birbirinden guzel gorunuyor masallah !!! super ziyafet cekmissiniz kendinize :) afiyet bal seker olsun :) ben borulceye gelince eridim ama.. abd'de pek nadir bulabildigimiz icin , ozluyoruz bi egeli olarak haliyle ..

Tuba dedi ki...

Cok tesekkurler Asli'cigim, ne guzel moral veriyorsun.

Haklisin Ayse'cigim, biz hocalar (eskiden hoca olma sifatiyla) biraz bogazimiza duskunuz, ve de merakliyiz:)) Canim, coook sevgilerimle,

Aybike'cigim, biz de uzunca bir sure bekledik doneri ama degdi:)) Keske sizin de boyle dostluklariniz olsa, insan uzuluyor. Ne yazik ki cogu yerde Turkler arasinda pek bir iletisim yok:(( Cok cok sevgilerimle, iyi hafta sonlari.

Sanem'cigim, biz Arap marketlerinde bulabiliyoruz. Ama biliyorum ki her yerde de yok ne yazik ki:(( cok sevgilerimle,

Minik Kus, ABD'de genelde herkes kizartmayi bahcesinde yapiyor, cok da iyi oluyor. Ne yazik ki ben de yapamiyorum, malum kilolar yuzunden:))

Costuk, costuk valla Hayat'cigim:))) Canim, cok sevgilerimi gonderiyorum.

Aysegul'cugum, tam yaz yemegi degil mi? Simdiden afiyet, seker olsun canim.

Aslinda bu doner gunu olsu Sevgili Suheyla. Kismetse, 23 Nisan'i biz bu hafta sonu kutlayacagiz. haberler de haftaya:)) sevgilerimle,

Rabia'cigim, canim benim, tesekkur ederim. Eminim senin peykek de cok guzel olmustur. Boyle hamarat birinden baska bir sey dusunmem zaten. Sevgilerimi gonderiyorum, oglusunu cok optum.

Merak galiba Hulya'cigim:)) Sevgilerimle,

Cok tesekkurler Hatice'cigim, cok sevgilerimle,

Burcin'cigim cok tesekkurler. sevgilerimle,

Yesil Erik, haklisin bir sorup tarifini alayim. Hocadan pek tarif almak kolay degildir ama:)) Biz de almayi planliyoruz bu yaz ziyaretimizde:)) sevgilerimle,

Haklisin Umran'cigim. Allah herkese guzel dostlar versin. Bizim sectigimiz kardeslerimiz onlar degil mi? sevgilerimle,

Hande'cigim, iyi oluyor bu toplantilar. Insan stres atiyor valla. Herkese tavsiye edilir:)) ben de cok opuyorum.

Haklisin Zerrin'cigim, borekler de nefisti yani, ne diyeyim:)) Simsicak sevgilerle,

Munevver'cigim, canim, genelde 7-8 aileyiz. Coluk cocuk filan en az 30 kisi oluyoruz. bazen evlere sigamiyoruz, kendimizi bahcelere atiyoruz:)) Cok sevgilerimle,

Canim Gul'um benim, bayiliyorum senin su guzel dileklerine. Ben de bir mukabele diyorum. her sey gonlunce olsun. Cok cok sevgilerimle,

Sevgili tatli hatiralar, sanem'e de yazdigim gibi biz de Arap marketlerinde bulabiliyoruz ancak. Olmazsa artik yazi bekleyecegiz gibi gorunuyor:)) sevgilerimle canim.

Hakkı Arıkan dedi ki...

Bende dönerin hasının sadece etten yapılan olduğunu sanırdım, ancak Bursa'da yaptığım tetkiklerde :)) İskender kebabın özelliğinin kıyma-et karışık şekilde yapılması olduğunu öğrendim. Referans: www.agzimintadi.blogspot.com

Selen dedi ki...

Tubacığım her zamanki gibi herşey harika, ben de geçenlerde kurutulmuş domatesle bir tarif yayınladığımdan Seçkin'in kekige batirilmis kurutulmus biberlerini nasıl yaptığını merak ettim canım. Zeytinyağı ve kekiğe mi bulamıştı biberleri?
Çok öpüyorum