21 Mart 2007

Zeytinyagli Kereviz Dolmasi ve Frambuazli Peykek (Raspberry Cheesecake)

Misafir gelecegi zaman annem, genelde kerevizi dolma olarak hazirlar ve misafirlere ikram eder. Bu sekilde sunumu cok daha guzel oluyor. Gecenlerde annem telefonda bu yemegi pisirdigini soyleyince, "ben de yapayim bari" dedim. Ve iste simdi de yemek bu sayfalarda. Tarifi de zeytinyaglilar kisminda.

Bu siralar peykek uzmani oldum ciktim. Eskiden tarifini gormeye korkarken, simdi en kolay yaptigim pasta oldu. Evdeki cilekleri degerlendirmek icin herhalde kimse benim gibi peykek yapmaz:)). Gerci sonradan cilekler de bu tatli icin degerlendirilemedi ya, neyse.

Cunku peykek olana dek ortada degerlendirilecek cilek filan da kalmadi:)). En sonunda dolapda ki frambuaz receli degerlendirilerek, frambuazli peykek (raspberry cheesecake) ortaya cikti. Tarifi tatlilar kisminda.

Bu cicek, benim bahcemdeki kamelyam. Yazin aldim, uzerindeki tomurcuklar ha bugun ha yarin cicek acacak diye gozum gibi baktim. Ve sonunda gecen hafta aciverdiler. Tam alti ay sonra. Neredeyse, bir cocuk dogardi bu kadar surede:)) Ama beklemeye degecek kadar guzeller.

19 yorum:

Selen dedi ki...

Ellerine sağlık Tubaciğim,
Sen bu cheesecake işini çok iyi beceriyorsun hakikaten. Frambuazlı da harika görünüyor. Bu arada beni ziyarete bekliyorum. Sana bir süprizim var :)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba Tuba;

Kereviz dolmasını ben de çok seviyorum. Ama eminim annen kadar güzel yapmışsındır sen de. Peykek yapmak gerçekten bu kadar kolay mı? Benim hep gözüm korkuyor. Çiçeklerin de çok güzel açmışlar. Allah analı babalı büyütsün onları.;-)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tarifini sabırsızlıkla bekliyorum peykekinin...ellerine sağlık...

Sanem dedi ki...

Ben kereviz bulamıyorum Tuba burada, sapı ise istemedigim kadar çok.. Niye bulamıyorum, sen nerden buldun, ben mi bilmiyorum ki ;) Off ne de güzel gözüküyor, yakın otursaydık keşke..
S.

Hülya dedi ki...

Cheesecakeine bittim inan.Nasıl güzel birşey olmuş öyle.Peki ya fotoğraflama sanatına ne demeli?Önünüzde saygıyla eğilmeli;)

aslı dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KEREVİZ DOLMASININ TARİFİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM..ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR DAHA ÖNCE HİÇ DENEMEDİM PAYKEKİNE DE HAKSIZLIK ETMEK İSTEMEM ODA MUHTEŞEM...SEVGİLER...AYRICA ÇİÇEĞİN GERÇEKTEN BEKLEMENE DEYMİŞ..

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cim,
Gene ne kadar guzel seyler yapmissin, ellerine saglik. Ben hic cheesecake denemedim, ilk firsatda yapabilirim umarim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Tuba,
Ellerine sağlık,tarifler harika görünüyor.Hele frambuazlı peykek çok lezzetli ve güzel görünüyor.
Çiçeklerin de çok güzel açmışlar,onları gördükçe insanın içi açılır.
Bu arada benim memleketi sormuşsun,ben Kastamonu Çatalzeytin'liyim.Otlar bizim orada çok bilinir,toplanır ve pişirilir.İvrimce'yi geçen yaz tatilimizde Kastamonu'da pişirip,resmini çekmiştik.
Kısmetse bu yaz daha çok ot resmi çekip,yemeklerini hazırlamak istiyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba
tubacım
kerevizle aram pek iyi olmasada
cheesecake den alayım yada siz bir dilimin alın ben kalanını alayım
nefis ya ellerine sağlık
sevgiler

munevver dedi ki...

Tuba,kereviz dolman da,peykekin de nefis görünüyor.Ama kamelyaya ne demeli?Ne kadar güzel çiçekleri var.
Sevgiyle,Nane Limon

NiNo dedi ki...

canim oncelikle cheese kekine bayildim kerevizi sevmem ama goruntu super :) patatesle denicem :D bu arada nevruz burada resmi bayram olarak kutlaniyor ve butun bayramlar ramazan kurban nevruz bahar bayrami 1 mayis paskalya sukran gunu yeni yil hz.isanin dogumu aklina gelebilecek herturlu gun :) resmi bayram ve tatil burada :) ne guzel dimi :D sevgiler

Adsız dedi ki...

tuba ellerine sağlık peykeke bayıldım süpersin

Adsız dedi ki...

Tubacım merhaba canım kerevizi pek severek yiyemiyoruz malesef ama görüntü nefis.cheesecake süper ama tam benlik :) eline sağlık sevgiler.
www.pastacikiz.com

Defne dedi ki...

Tubacığım,
bana e-mail gönderdiğini yazmışsın yorumunda. E-maillerimi kontrol ediyorum ama bir yanlislik olmus olabilir mi, almadim e-mailini. Tekrar yazarsan sevinirim. Öpüyorum.

defneden_blog@yahoo.com

Adsız dedi ki...

merhaba
Tuğbacığım, kamelyan ne güzel açmış.. Ben de şimdi çilek çiçeklerinin leziz çileklere dönüşmesini dört gözle bahçede bekliyorum :))

Paykek mi nefffissss .. .ellerine sağlık

sımmsıcak sevgiler buradan teee oralara ...

*Ra dedi ki...

Tubacığım, dil yarası grubunda seçtiğin konuyu gördüm. Çok güzel düşünmüşsün.
Ben de istiyorum peykekden amaa...
Bu sabah kalktım kendime limon bar yaptım. Oburum ben oburuumm....
Öpüyorum canım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tubacım ellerine sağlık canım keereviz doman çok güzel görünüyor. Çok severim, kerevizi yemiyenleri anlamıyorum. Paykekin zaten bir harika olmuş. Hiç söze bile gerek yok :) kendine iyi bak canım sevgilerimle Nesrin

Adsız dedi ki...

Tuba'cığım,
Canım ne büyük tesadüf,ben bile çok şaşırdım inan..))Şimdi sayfanı açıp anneme gösterdim kocaman bir AFERİN geldi sana..
Kereviz dolman ve cheesecake muhteşemler..Ben kek'e takılı kaldım,diğerinden bizde de vardı ya ondan canım.))
Çicek konusunda bile sanki sözleşmiş gibiyiz adeta..Ben balkondan sen bahçeden esinlenmişsin..Karadenizli olmak kolay değil dimi canım..Oyyy kurban olurum..))

Tekrar ellerine ve gönlüne sağlık tatlım..Harika bir pazar günü geçirmen dileğiyle..Sevgiler evimizden..Gül

Tuba dedi ki...

Selen'cigim, eger ben yapabiliyorsam, herkes gayet rahatlikla yapar. Bak, sen benden daha guzelini yapmissin. Sevgilerimle,

Kesinlikle cok kolay Prenses. Ornek olarak beni al iste. Tarifine bile bakmaktan korkuyordum. Ama ne demisler korkunun ecele faydasi yok:)). Hadi dene sende, ve peykeksiz gecen gunlerinin sayisini azalt:))) sevgilerimle,

Tesekkurler Bir Fincan Keyif...

Sanem'cigim, bizde Arap marketlerde bulabiliyoruz. Gerci gecen gun buyuk marketlerin birinde de gormustum ve de hatta sasirmistim. Bir de henrys'i denesene. Sevgilerimle,

Hulya! Bunu diyene de bak sen. O muthis pastalarin sahibi mi bana bu komplimani yapan:)) Yine de coook sagol, motivasyon oluyor:)))

Tesekkurler Asli'cigim, begenmene sevindim, ziyaretine de cok tesekkur ediyorum, sevgilerle,

Aybike'cigim, eminim kizlarin bayiliyordur peykeke. O yuzden lutfen sen de dene biran evvel. Benim bu tariflerin ikisi de cok guzel oluyor. Rahatlikla oneririm, sevgilerle,

Demek hemseriyiz Muhterem! Benim ailem de Trabzon/Of'dan gelmisler. Otlari merakla bekleyecegim, guzel yorumlarina da cok tesekkur ediyorum. sevgilerle,

Eeee hadi oyle olsun Esra'cigim, demek kereviz sevmiyorsun. Nasil sevilmez kereviz ya, anlamiyorum. Neyse, sana peykekin yarisini verdim gitti o zaman:)) sevgilerle,

Munevver'cigim, tam alti ay bekledim o cicekler icin. Ama degdi yani:)) sevgilerle,

Nihan'cigim, Arnavutluk'ta yasamak varmis. Herhalde baska hic bir yerde bu kadar cok tatil yoktur:)) sevgilerle,

Tesekkurler Seda'cigim, tesekkurler Ozlem'cigim, sevgilerle,

Defne'cigim sanirim hallettik, tesekkur ediyorum, cok sevgilerimle,

Benim bahcemde de var cilekler, ben de bekliyorum, sevgilerle Zerrin.

Rabia'cigim, limonlu bari merakla bekliyorum. Konuyu begenmene sevindim. Simdiden epeyi bir seyler var kafamda, sevgilerle,

Ben de bayilirim kerevize Nesrin'cigim. Neyseki bizim evdekiler de seviyor, o yuzden de cok yaparim, guzel yorumlarina cok tesekkurler, sevgilerle,

Gul, canim annene sevgilerimi, hurmetlerimi gonderiyorum. Yaza insallah tanismak kismet olur, cok cok sevgilerimle,