31 Ocak 2007

Sarmisakli Cicek Ekmek ve Lahmacun

Gelelim bu aksamin tariflerine: Sarmisakli cicek ekmek ve lahmacun.


Arada bir kitapciya gidip, kahve alip kitaplari karistirmak bir donem en buyuk eglencelerim arasindaydi. Simdi ise oglen, yemek tatillerinde firsat buldugumda (patron olmadiginda:)) yine kitapcilara gitmeye calisirim. Bazen butun yemek kitabini alacak yerde, icinde ki cok begendigim bir tarifi oturup orada yazmayi tercih ediyorum (yemek kitabi yazarlari duymasin:)) Iste yukarida ki sarmisakli cicek ekmegi tarifi de onlardan biri. Ne yazik ki kitabin adini almamisim. Tahmin edersiniz ki bir Amerikan yemek kitabi. Tarifi hamur isleri bolumunde.

Lahmacunlar ise, bizim evde hafta sonu kolaycacik yapilan tariflerden biri. Tabii tortilla hamurlari ile. Goruldugu gibi, firina aluminyum folyo doseyip, uzerine de lahmacunlari koyup 170 derecede pisiriyorum. Tum tarife yine hamur islerinden ulasabilirsiniz.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Uc gundur yagmur yagiyor San Diego'da. Hem de bardaktan bosanircasina. Nazar mi degdi bizim o guzel havalara ne. Gecen aksam, yine yagmurlu bir aksamda cocuklarla evde otururken, kapi caldi. Bu saatte kim olabilir diye dusunerek kapiyi actim. Karsimda soguktan donmak uzere, uzerinde incecik pijamalarla aglamaktan yuzu gozu salya sumuk icinde bir kiz duruyordu. Ben daha "kimsiniz" diye sormadan, kizim atladi "gel iceri" dedi. Tugce'nin okuldan arkadasiymis ve bizim eve uc-dort ev ilerde ki evde oturuyorlarmis. Hic haberim yok. Kiza ne oldugunu sordugumda, verdigi cevap "babam beni evden kovdu" oldu. Bizim evden annesini aradi, annesi geldi onu aldi ve kizini teselli ederken "hic de kucuk bir hata degildi" diyordu.

Oturdum dusundum tabii. 12 yasinda bir kizi, babasi gecenin bir vakti pijamalari ile sokaga atiyor. Ustelik bu da, San Diego'nun iyi diye bilinen semtlerinden birinde oluyor. Kizin gidecegi hic bir yan komsusu da yok ve okul arkadasinin evine gidiyor. Bu adam kizini evden kovarken, kizinin basina gelebilecekleri hic mi dusunmedi acaba? Bazen biz burada yalniz oldugumuzu dusunuyoruz ama surasi bir gercek ki Amerikalilar cok daha yalniz. Biz yine basimiz sikissa, hani bu yasta bile hala annemiz-babamiz var diyebiliyoruz. Onlar ise 18 yasinda kapinin onune konuluyor ve baslarinin caresine bakmalari isteniyor. Bilmiyorum hangisi daha dogru. Bu derece bagimli iliskiler mi, yoksa hicbir bagi olmayan iliskiler mi?

7 yorum:

limoncicegi dedi ki...

Tortilla ile lahmacunu bende dusunmustum, ama buradagercek lahmacunlara donunce aklimdan tamamen gitmis, afiyet olsun size..

SEDA dedi ki...

İki tarifin de tam benlik :) Ellerine sağlık Tuba'cım, sevgiler...

Seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Sarımsaklı çiçek ekmeğin nefis olmuş canım lahmacuna hiç dayanamam bende evde yapmayı tercih ediyorum hem sağlıklı hemde lezzetli oluyor.görüşnek dileğiyle hoşcakal canım.

Adsız dedi ki...

rTubacım ellerine sağlık, ekmek ve lahmacun çok güzel görünüyor. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba,
Ellerine saglik, bizde gecen hafta lahmacun yapmistik yikinda yayinlayacagim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

sevgili tuba,lahmacun ve ekmek süper görünüyor da..ben asıl alttaki yazıya takıldım,yani kızın hatası neydi ki ..ama bunun ne önemi var,sonuçta o küçük bir çocuk ve geceyarısı sokağa atılmayı hiç bir çocuk haketmez herhalde..aile yapımız için ne kadar şükretsek az..selamlar...

Tuba dedi ki...

Sevgili Limoncicegi, valla biz mecburiyetten lahmacun yapiyoruz burada, biliyorsun Ibrahim amca hala San Diego subesini acmadi:))

Tesekkurler Seda'cigim, aslinda bugun Seda olsa bunlari nasil sunardi diye dusunmedim degil yani:))

Tesekkurler sevgili Susam, yalniz merak ettim, sen evde yaparken tortilla hamuru mu (galiba gozleme hamuru diye geciyormus orada)kullaniyorsun, yoksa hamurunu kendin mi aciyorsun, cok sevgilerle.

Tesekkurler sevgili Nazife, begendigine cok sevindim, sevgilerimle,

Merhaba Aybike'cigim, cok isterim senin tarifini gormeyi, senin de ellerine saglik, sevgilerle, kizlari opuyorum,

Kesinlikle katiliyorum Suheyla, belki de o yuzden burada ki cogu insanin hic bir manevi destegi yok ve o eksigi gidermek icin cok hatalar yapiyorlar, anlatsam herhalde sayfalar yetmez, sevgilerle canim,