14 Ocak 2007

Midye Dolmasi ve Visneli Sutlac



Bu ayin etkinlik konusu pirinc ve duzenleyen de sevgili Sonia. Eminim birbirinden guzel pek cok tarif olacaktir yine. Hamarat Turk bayanlarimiz, hem becerikli ellerini ve hem de yaratici hayal guclerini kullanarak birbirinden guzel tarifler gonderecektir. Ben de bu etkinlige iki tarif ile katildim. Midye Dolmasi ve Visneli Sutlac.

Sunu itiraf etmem gerekiyor ki, midye dolmasini yaparken cok zorlandim. Midyeleri tehlikesinden dolayi, cok dikkatlice ve stres icinde temizledim. Hem de cok el oyalayici oldugu icin, cok zaman harcamak zorunda kaldim. Midyeler nasil temizlenir ve midye dolmasi nasil yapilir konularinda ki tum detaylari zeytinyaglilarda bulabilirsiniz.

Diger tarifim ise visneli sutlac. Ozellikle benim cocuklarim tarafimdan cok sevildi. Visne ayni zamanda eksimsi bir tat verdigi icin, gorunusuyle, tadi ile cok guzel oldu ve aninda tuketildi. Degisik tarifler arayanlara her ikisini de oneriyorum. Detaylar tatlilar kisminda.

12 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Tuba,
tariflerin çok güzel. Midye dolmasına bayılırım zaten. Sütlaç da farklı olmuş.

Unknown dedi ki...

Merhaba;

YE etkinliklerini seviyorum, yeni yeni dostlar kazanmak ve yemek dünyasına farklı pencerelerden bakmamı sağlıyor. Evde Midye dolması yapmak ilginç ve güzel geldi bana. İstanbul'da hep yutkunarak ve imrenerek baktığım ama almaktan da her zaman çekindiğim bir lezzet. İzmir'e gidince ise talan ediyorum ortalığı vallahi.

Evde deneyeceğim.

Hımm bir de sitenizi genel olarak da inceledim. Sanırım her sabah dabakmaktan mutlu olacağım. Bu yüzden izninizle takip listeme ekledim sizi. Sevdiklerinizle güzel günler dilerim...

Adsız dedi ki...

Tarifler çok hoş ve değişik ...Ellerine sağlık canım...

Selam ve sevgiler

yemek dedi ki...

Tuba vişneli sütlaç, ismi bile çok değişik. Tadı nasıl acaba? Ama güzel olduğunu tahmin ediyorum.

SEDA dedi ki...

Tuba'cım iki tarifin de dikkat çekici,harika görünüyor.Ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Tuğbacığım, şahanesin en diyim. O mideye dolma kafamı kurcaladı. Hiç yapmadığım ve yapmaya cesaret edmediğimden sanırım. Çok güzel görünüyor ama acaba ben başarılı olabilirmiyimki :(

Ama sütlaçtan kesin yaparım... Hem çok severim hem de şipşak olur :)

Ellerine sağlık şahanesin

Adsız dedi ki...

ben mesaj yazıyorum neden çıkmıyor acaba :( yoksa bu blogger beni beğenmiyormu :(

Adsız dedi ki...

tuba,merak ettim,sende mi üsküdarlısın,selamlar..

*Ra dedi ki...

Tubacığım merhabalar. Vişneli sütlaç mı? İlginç ve leziz. Her ikisini de çok severim. O halde neden aynı anda yemeyeyim değil mi?
İyi fikir.
midye konusunda hiç fikrim yok. Kabuklu deniz ürünleri hiç denemedim.
Ellerine sağlık canım. Çok emek vermişsin.
Sevgilerimle...

Nilüfer dedi ki...

Sevgili Tuba ,ellerine sağlık.. Midyeyi sevmeme rağmen eşim sevmediği için yiyemiyorum.. Ama sütlacını denerim, sevgiler

Tuba dedi ki...

Tesekkurler Sevda Mavisi. Tarifleri begendigine sevindim. Yine beklerim, sevgilerle,

Merhaba Mahzun prenses, bloguma hosgeldin. Denersen midye dolmasini lutfen bana da haber ver. Yine beklerim, sevgilerle,

Tesekkurler Serinmavi guzel yorumlarin icin. Sevgilerle,

Merhaba Bahar'cigim, haklisin bu etkinlikler sayesinde birbirimizi taniyoruz, bir seyler ogreniyoruz. En guzel sey paylasmak degil mi? Sevgilerle, yine beklerim.

Lavantin, visneli sutlacin tadi superdi. Bizim evde ki omru 24 saatten azdi:)) Sevgilerle,

Sagolasin Seda'cigim, begendigine sevindim, sen ki gorunuse bu kadar onem verirsin. O zaman gercekten guzel olmus demektir. Tesekkurler,

Merhaba Zerrin'cigim, kesinlikle basarili olabilirsin. Ben de ilk defa denedim, hatta arkadaslara haber yolladim, "yarin bizi bir kontrol edin" dedim. Neyse ki bir sey olmadi. Tarife sadik kaldigin muddetce, sonuc garantidir:))Sevgilerle,

Merhaba Suheyla, evet 2 yasindan beri Uskudar'liyim. Cocuklugum, gencligim Nakkastepe de gecti. Icadiye ilkokulu ve Uskudar Kiz Lisesi mezunuyum. Ortak yanimiz var mi?:))

Rabia'cigim merhaba, visneli sutlac guzel, degisik bir tad, kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama midye dolmasini herhalde uzunca bir sure yapmam, cunku cok yoruldum:(( Hoscakal canim.

Merhaba Nilufer'cigim, denersen lutfen bana da haber ver, umuyorum ki seveceksin. Sevgilerle,

hayat dedi ki...

merhaba Tubacım midye doması ve vişneli sütlaç harika görünüyor ellerine sağlık.Midyeyi denermiyim bilmiyorum ama sütlaç kesin denenecek görüşmek üzere sevgiler..