1 Ocak 2007

Las Vegas






Noel tatilinde Las Vegas'da idik. Las Vegas'in diger ismi Sin City yani Gunah Sehri. Cunku sabahlara kadar bu sehirde, kumar oynanir, sovlar seyredilir, icki tuketilir, kazanilir, kaybedilir, elektrik tuketilir, acik bufelerde tika basa yemek yenilir, vs. vs. vs.

Bizim kumar oynamayan, cocuklu bir cift olarak Las Vegas'i tercih etmemizin en onemli nedeni, otellerin kaliteli, fiyatlarinin uygun olmasi ve cocuklar icin bir suru bedava sovun bulunmasi. Bir digeri de, oldukca ekonomik fiyatlari olan acik bufelerden yararlanmak:)).
Colun ortasinda, kus ucmaz, kervan gecmez bir yerde Las Vegas'in kurulusu da oldukca ilginctir. Mafya babalarinin, kumarhane acma istegi uzerine 1940'li yillarda, kendilerine Los Angeles'a yaklasik dort saat uzakliktaki bu col yeri gosterilir. Burada filmlere de konu olmus bilinen ilk otel Flamingo'dur. Biz de orada kaldik. Cunku Las Vegas eglence yerinin tam ortasinda. Diger otellere ise yurume mesafesinde. Flamingo oteli 1946 yilinda acilmis. Ismini de mafya babalarindan Siegel'in sevgilisinden almakta. Siegel'in sevgilisinin cok guzel uzun bacaklari varmis ve bu yuzden sevgilisinin ona taktigi isim de Flamingo imis. Ne yazik ki Siegel'in sevgilisi Flamingo, otelin yapimi sirasinda epeyi bir parayi, sozum ona otelin dekorasyonu icin yaptigi, Isvicre ziyaretleri sirasinda banka hesabina aktarmis ve butcede ki bu acik da hic bir seyden haberi olmayan Siegel'in diger ortaklari tarafindan oldurulmesine neden olmustu. Iste gunah sehrinde ki Flamingo'nun kurulusu boyle kanli olmustur.
Gelelim yukarida ki resimlere, ilk resim Bellagio otelinde ki su gosterisini gostermekte, ikinci resim Excalibur oteli, ucuncu resim Bally oteli ve Paris otelinin Eyfel kulesi, dorduncu resim Excalibur'un gece isikli hali ve besinci resim ust gecitten New York-New York oteli, arka mekanda ise Paris otelinin Eyfel kulesi ve ana cadde.

3 yorum:

tatli-tuzlu dedi ki...

Sevgili Tuba bende senin yeni yilini ve bayramini kutluyorum, ziyaretin icinde tesekkür ediyorum,Sevgiler Behiye

Adsız dedi ki...

iyi bayramlar seneler dilerim..bizim için de gezin oraları :)

selam ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım,
blogcu arkadaşların sitelerini ziyaret ederken senin siten gözüme çarptı,siten çok güzel resimlerle bizde oraları görmüş kadar olduk,yemeklerinde harika ellerine sağlık.Sevgiyle kal.
http://ohhbe.blogcu.com