10 Aralık 2006

Turkiye Evi Projesi ve Revani

Gecen hafta sonu cok yogun gecti. San Diego'da Balboa Park denilen yerde, dunyada ki pek cok ulkenin minik evleri bulunmakta. Bildigim kadariyla Balboa Park dunyada boyle bir calismanin oldugu tek yer. Bu evler yaklasik bir oda buyuklugunde ve ulkeler buralarda kendi kulturlerini temsil eden yemekler, tatlilar satmakta, memleketleri ile ilgili brosurler, afisler, dekoratif esyalarla tanitimlarini yapmaktalar. Yine bu organizasyonda, senede bir kac kere muzik, dans aktiviteleri olmakta.

Turkiye'nin henuz bir evi yok. Ama ev almak icin basvurumuzu yapmis ve siraya girmis durumdayiz. Rivayete gore de, 300,000 dolarimiz oldugu taktirde 7 sene sonra bizim de bir evimiz olabilirmis. Sira da bizim gibi bekleyen tabii ki baska ulkelerde var. Sirada bekleyen ulkeler, yine tum aktivitelere katilma hakkina sahip. Yine bu organizasyon cercevesinde, her ulke evinden bir kiz olmak uzere, genc kizlarin olusturdugu bir grup var. Bu grupdaki kizlar da yine ulkelerinin tanitimini yapmaktalar.


Gecen hafta sonu, yilin en buyuk etkinliklerinden biri tamamlandi. Benim 12 yasinda ki kizim Tugce, Turkiye evini temsil ettigi icin, aksamdan buyuk bir tepsi revani yaptim. Sonra onlari minik minik kestim, ambalajladim ve sabah satisa hazir bir halde Tugce'ye verdim. Belki en az 100 parca revani oldu. Revani, kizimin soyledigine gore bir saat icinde kapis kapis gitmis. Boylece tanesini 50 centten satarak, projemize katkida bulunmus olduk. Hindistan cevizi daha cok bilindigi icin hem Revaniyi bu sekilde yaptim ve yine hindistancevizi ile susledim. Gercekten de cok cok guzel oldu. Tarifi tatlilar kisminda.


Her ne kadar dunyanin bir ucunda isek de 'memleketimizi daha iyi nasil tanitabiliriz' diye bir avuc Turk ugrasiyoruz. Keske bizim gibilerin sayisi cok daha fazla olsaydi...

11 yorum:

SEDA dedi ki...

ülkemizi temsil adına uğraşınız için sizi tebrik ediyorum.
revani de çok lezzetli görünüyor 1 saat içinde bitmiş olması normal yani :)

seda
tarifname.blogspot.com

hayat dedi ki...

merhaba tubacım, Türkiyeyi tanıtma adına katıldığınız etkinlikler için kutluyorum seni. Küçük tuğçeye de kocaman bir aferin,öpüyorum onu. revanin de harika görünüyor,ellerine sağlık canım.

Tuba dedi ki...

Seda'cigim bloguma hosgeldin. Tesekkurler guzel yorumlarin icin.
Hayat'cigim sagol arkadasim, elimizden geleni yapmaya calisiyoruz iste.
SerinMavi, Gul tatlisini begendigine sevindim, ayrica bloguma hosgeldin. Yine beklerim.
Pinar'cigim tesekku ederim guzel yorumlarin, dileklerin icin.
Gul (Damak Tadi), sevgili arkadasim, senin dualarina bayiliyorum, ne guzel icten, samimi geliyor sesin,sanki burada, yanimdasin gibi. Canim benim cok sagolasin.

Adsız dedi ki...

Deneme..Tubaninpenceresinden.

Hulya dedi ki...

cok begendim yazdilarini,bende besiktasta ne cok gezindim..ne cok seyler aldim,ne cok seyler konustum arkadaslarimla,esimle..ne guzel..sevgiler

Adsız dedi ki...

tubacım iadeyi ziyarete geldim.Ama sen bayağı organize çalışıyorsun yemek konusunda.Benimki bol bol sohbet arada bir iki yemek tarifi.sevgilerle.

Adsız dedi ki...

Gülenay'ın sayfasından geldim,ne duygulu yazmış ya,sabah sabah ağlattı beni ,bizzat yaşadığım hasret&gurbet olayını anımsadım yine...Allah(c.c) sevdiklerimizden ayırmasın...

Tuba'cım,böyle sosyal çalışmalarda bulunmanız ne güzel.Tebrik ediyorum devamını ve kolaylıklar diliyorum sizlere..

Kabaklı taiflerine yorum yazamadım ,yorum ile alakalı alttaki tıklama şeysi yok nedense...Ellerine sağlık diyorum buradan...

Selam ve sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Linklerime ekliyorum seni canım....

Tuba dedi ki...

Merhaba Hulya'cim, yazdiklarimin sana tatli hatiralarini animsattigina sevindim. Yine beklerim, sevgiyle,

Hosgeldin Nenoni, yine beklerim, hoscakal,

SerinMavi cok tesekkur ederim beni linklerine ekledigin icin. Ayrica destek verici sozlerin icin de yurekten tesekkurler. Vatan icin elimizden geleni mezara dek yapacagiz kismetse. Dogdugumuz, buyudugumuz, okullarinda okudugumuz ulkemize karsi borcumuz var. Sevgiyle kal..

Tuba dedi ki...

Munevsen, Et, Tavuk ve Balik yemekleri kisminda biraktigin mesajin icin cok tesekkur ederim. Yalniz sana bir uyarida bulunmam gerekiyor:Ismine tikladigimda profilin cikmadi. Yine beklerim, sevgilerle,

Müge Hüner dedi ki...

tubacım seni gönülden tebrik ediyorum, biz burda ekmek elden su gölden pekde bir şey yapmadan yaşıyoruz valla, sonrad a niye ülkemiz bilinmiyor. sadece tarkan ve galatasaray biliniyor diye mız mızlanıyoruz, ne yapıyoruzki oysa ? Neyseki bloglar varda,yaptığınız bu güzellikleri öğreniyoruz. seni çok çok kutluyorum emeklerinden dolayı canım.