26 Kasım 2006

Baklava

San Diego'da en guzel baklava yapanlardan biri de Gulbin. Bugune kadar belki yuzun uzerinde baklava yapmis. Kim yemek daveti verse ondan getirmesi istenilen sey baklava. Iste baklavalar diyarindan Gulbin'in tarifi ile baklava:

Malzeme: 1 paket hazir baklava yufkasi (fillo dough), 1-2 bardak dovulmus ceviz veya findik, 5 kasik kadar tereyag

surubu: 2 bardak seker, 1.5 bardak su, bir kasik limon suyu
Yapilisi:
  • Tereyagini eritin.
  • Yufkalarin her iki katina tereyagi surun.
  • Goz karari yufkalari uc esit parcaya ayirip, 2 ara katina ceviz veya findigi koyun.
  • Yine ara katlara tereyag surmeye devam edin.
  • Baklavayi kesin ve 180 derecede pisirin.
  • Diger tarafta seker, su ve limon suyu ile surubunu hazirlayin.
  • Kesinlikle biri sicak, biri soguk olarak surup dokulur. Tercihan da baklava soguk, surup sicak.

Hiç yorum yok: