29 Ekim 2006

AYLADA AKSAM YEMEGI

AYLA'DA AKSAM YEMEGI

Ayla'nin bahcesinde muhtesem San Diego manzarasina karsin aksam yemegi yedik. Yemekler harikaydi. Menumuz:
Humus,
Patates salatasi (Turk ve Amerikan karisimi),
domates salatasi,
tavuklu ve nohutlu pilav,
somon baligi ve
benim bahcemden rokalar.
Aslinda bilinen tadlar olmasina ragmen, her yigidin yogurt yiyisi farklidir diyerek, tarifleri eklemeden edemedim..(tarifler asagida).





Tatlilarimiz ise: Irmik helvasi (benim yaptigim) ve kabak tatlisindan olusmaktaydi.


HUMUS
Malzeme: Yarim kilo nohut, yarim bardak kadar haslanmis nohutun suyu, 6 limonun suyu, 2 su bardagi tahin, 6-7 dis sarmisak, kimyon, sumak, tuz, kirmizi biber, 2-3 yemek kasigi tereyag
Yapilisi:

  • Aksamdan islatilan nohutlarin suyunu suzup, haslayin, kabuklarini cikarin ve mikserden gecirip, pure yapin.

  • Cukur bir kapta uzerine tahini, limon suyunu, suyu, tuzu, sarmisagi ilave edip, iyice karistirin ve servis tabagina alin.

  • Bir tavada tereyagini eritip, uzerinekirmizi biber, sumak ekleyip, servis tabagindaki humusun uzerine dok.


SOMON BALIGI Malzeme:Limon, tereyag ve somon baligi Yapilisi:

  • Somon baligi firin tepsisine konur, uzerine eritilmis tereyagi ve ayrica zeytinyagi gezdirilir, limon parcalari ile suslenir ve 180 derecede pisirilir. Guvecte yapildiginda da tadi harika oluyor.


PATATES SALATASI (Turk ve Amerikan karisimi) Malzeme: 6-8 tane patates, 3 tane yumurta, maydanoz, limon, zeytinyag, tuz, mayonez, hardal Yapilisi:

  • Patatesler, yumurtalar haslanip, kabuklari soyulur, kucuk dogranir ve bir kapta karistirilir.

  • Maydanozlar dogranip, eklenir.

  • Limon, zeytinyag, tuz, hardal, mayonez eklenip, karistirilir,

  • Siyah zeytinlerle servis yapilir.


DOMATES SALATASI Malzeme: Domates, salatalik, sogan. maydanoz, zeytinyagi, tuz, limon, sumak Yapilisi:

  • Domates ve salataliklar halka seklinde kesilir.

  • Soganlar uzun kesilip, tuz ile ovulur ve su ile yikanip acisi alinir.

  • Maydanozlar dogranir ve butun malzeme bir kapta karistirilir.

  • Zeytinyagi, tuz, limon, sumak eklenerek, servis tabagina alinir.


IRMIK HELVASI Malzeme:1 bardak irmik, 2 bardak seker, 3 bardak sut, 3 tepeleme kasik tereyag, beyaz fistik, hindistan cevizi. Yapilisi:

  • Tereyagini bir tavada eritip, uzerine irmigi dokun.

  • Buyuk bir sabirla irmikler koyu bir renk olana dek surekli karistirin.

  • Diger tarafta bir tencerede sut ve sekeri kaynama kivamina getirin.

  • Irmiklerin uzerine surubu dokup, tavanin kapagini kapatin ve ilik ateste arada bir karistirarak surubu cekmesini bekleyin.

  • Hindistan cevizi ile susleyerek, servis yapin.

Sofralari guzel ve unutulmaz yapan, ev sahibinin tatli sohbeti tabii ki. Tesekkurler Ayla'cim ..

Hiç yorum yok: