29 Eylül 2009

NEFIS BIR BALIK TARIFI ve DONDURMALI IRMIK HELVASI


Sanki blogumdan uzaklasali aylar olmus gibi:). Umarim herkes icin guzel bir bayram tatili olmustur..Bizler anavatandan binlerce km uzakta cok guzel bir bayram gecirdik bu yil. Cunku bayramin pazar gunune dek gelmesiyle, hepimiz evdeydik. Belki misafir gelir ihtimaliyle :), kadayif tatlisini da hazirlamistim. Nitekim, misafirlerimiz geldi de..Sonra misafirlerimizle beraber, bayramlasmak icin yasli bir teyzemizin evine gittik. Oraya baska gelenler de olunca, ortam tipik bir Turkiye'de ki bayramlasma havasina donustu. Tabii her gelen de yaptigi tatliyi getirince, teyzenin evi Turkiye'deki pastaneleri aratmadi dogrusu:). Bu bayramin en guzel tatlisini Tikir'in elinden yedigimiz ve tam 40 kat acilmis baklava olarak ilan ettim ben. (Bu arada Tikir'in erkek oldugunu da belirtmeliyim). Ne yazik ki fotografini cekemeden baklava tukendi. Insallah bir daha ki sefere...

Gelelim bugun ku tariflerimize: bayram tatlilarindan sonra, nefis bir balik tarifi vermek istedim. Bu lezzet kocama ait, tarifini bir balik kitabindan bulmus. Bu baligi yiyen 6 yasindaki Merve'miz "baba sen bu baligi her gun pisir misin" diyerek, gunun en buyuk ovgusunu yapti. Tabii babamiza da bu baligi haftada bir pisirmek gorevi dustu:).

Baligin uzerine ise yandaki dondurmali irmik helvasini yapmak da bana kaldi... Dondurma gercekten irmik helvasinin agirligini aliyor ve ferahlatici bir tatli oluyor.

Tariflere kelimelerin uzerlerine tiklayarak ulasabilirsiniz.

Balik ve dondurmali irmik tatlisi tadinda gunler diliyorum.

4 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

tubacığım, nice nice bayamlarınız çok olsun inşallah..
keyifle geçirmene çok mutlu oldum, üzülürüm uzaklardaki dostların burukluklarına oldum olası..
tariflere bayıldım bende.
irmiği çok yedim yerimde hala, ama denemedim henüz..(sıramı gelmiyor nedir :) ? )
afiyetler olsun..
hepinizin ellerine sağlık..
çok sevgiler.. güzellikler dilerim.

bir demet feslegen dedi ki...

üf üff harikasın Tubacım nefis görünüyor, tatlı zaten favorim..
sevgiler

müjde dedi ki...

İkisi de harika görünüyor.Ellerine sağlık eşinin ve senin...

Damak Tadı dedi ki...

Tuba'm,bayramınızın tatil gününe rastlayıp, güzel bir bayram günü yaşamanıza çok sevindim..Balık ve irmik helvan çok nefis görünüyor.Miniğin balığı severek yemeside çok güzel..Ne de olsa Karadenizli bir tarafıda..)))Eşinin,senin ellerinize sağlık bitanem..Kocaman öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..