6 Ocak 2009

Yeni Yilin Ilk Gunu ve Gecen Yilin Son Daveti

Insanin sansi iki sekilde belli olurmus: 1.) Dogdugu aile, 2.) Evlendigi kisi. Yeni yilin ilk gunu, gunesli bir bahar havasinda okyanus kenarinda gecti. Hazirladigimiz tostlar ve kahve ile arabanin icinde nefis bir kahvalti yaptik. Mis gibi okyanus havasini cigerlerimize cektik. Sonra da uzun bir yuruyus yaparak, sahilin en guzel taslarini ve kabuklarini topladik.

Biz tabii, yeni yila mutlu bir sekilde girme cabalarindayken, dunyanin diger bir ucunda bebekler gun gormeden topraga gomuluyordu. Kime isyan edersin? Fakirligine mi, gucsuzlugune mi? Dunyanin adaletsizligine mi, insanligin bittigine mi? Yoksa, tum bunlari gorup de olmasina izin veren, insanlarin mayasina neden bu kadar hirs koydun yarabbim diye- yaradana mi?

Eski yilin son yemek davetinden fotograflar bunlar. Bu yemeklere ilaveten slow cooker'da tam 6 saat pismis, yumusacik bir et ve tavuk vardi. Gelelim menuden sectiklerime: Borulce salatasi, peynirli patlican, pacanga boregi, muffin kaplarinda icli kofte, kuskuslu mercimek salatasi. Ayrica misafirlerden gelen ve resimlerini cekmeyi unuttugum patlican salatasi ve havuc salatasi.

Borulce salatasi

Peynirli patlican

Pacanga boregi

Muffin kaplarinda icli kofte

Kuskuslu mercimek salatasi

Bu davetin tarifler ve bu davetin tatlilari daha sonraya....
Herkese sevdikleriyle beraber mutlu ve huzurlu bir yeni yil diliyorum.
Gelen yil gideni aratmaz insallah...

7 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Yeni yıla, yeni sayfa yakışmış canım..İyi günlerde kullan..


Yılın ilk gününü çok güzel değerlendirmişsiniz..Fotoğraftaki o ellerinizi severim ben..Allah hiç ayırmasın onları..

İsyanında haklısın..NEDEN?NİÇİN?KİME? diye sorma şansımız yok ne yazıkki..Sadece basından izleyip üzülüp vahlanmaktan başka yapacağımız yok..Yugoslavya'ya ne yapmıştık ki..3 Yıl sürmüştü..Sonra yaralar sarılmaya başlandı ama izler silinmedi,silinmeyecekte..İçine işlenmişlik öyle kalacak ebediyete kadar..Neyse moralim bozuluyor çok..

Yiyeceklerin her biri çok leziz görünüyor canım..Senin ve arkadaşlarının ellerine sağlık..


Sizlere harika bir yıl diliyorum canım..Dilerim yeni yılda her şey gönlünüzce olur..Kocaman öpüyorum..



Sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Mutlu ve barış dolu bır yıl dıleklerımle sevgılerımı gonderıyorum..

durutarifler dedi ki...

Okyonusun kokusu geldi burnuma. Hele de iş yerinde havasız kalmışken şimdi.
Yılbaşı masanız harika görünüyor. Sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Tuğbacığım hepsi çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.eminim okyanus kenarında kahvaltı harikadır.afiyetler olsun.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Saraylara yakışır bir davet sofrası olmuş.
Ellerine sağlık....
Ellerinizin hiç ayrılmadığı mutlu bir yıl diliyorum.
Sevgiler

FİLİZ'CE dedi ki...

blogunuz çok sade ve şık.insana huzur veriyor.şu anda ilhan iremi dinlememin etkisiyle şimdi o sahilde olmayı gerçekten çok isterdim.her neyse yeni yılın size ve sevdiklerinize bütün dünyaya çocuklara huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum..sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Tubacığım, ellerine sağlık menü çok güzel olmuş. Ayrıca içli köfteye bayıldım, sunum ne kadar şık olmuş. Çok değişik bir fikir. Kendine iyi bak, sevgiler Nesrin.