5 Ağustos 2008

Oradan Buradan-miki fareli akitma, bebekli pasta, nudul2


Yine cok oldu yazmayali biliyorum. Zamansizliktan benimkisi. Ilgisizlikten, bikkinliktan degil..Yine sayfalarca tarifim var yapilacak..Bazen Mervis, bir kek resmi alip geliyor ve "anne bunu yapalim" diyor. Ama annede nerde o enerji..Her sey biraz daha yoluna otursun, yine eskisi gibi zaman harcayacagimi umuyorum. Yabanci degilsiniz siz, o yuzden size yazabilirim. Su siralar yilbasi balosunun ayarlanmasiyla ugrasiyorum. Neredeyse sonuca bagladik, bir iki ufak detay kaldi..Eee ondan once bir de Akdeniz Geceleri var..Malum millet aktivite bekler, aktivite olsun ki konusulsun...

Yukardaki Miki Fareli akitmayi (Fransizlarin krep'i, Amerikalilarin pancake'ini) ben yaptim demeyi cok isterdim. Ama nerde o enerji..Disneyland gezisi sirasinda kaldigimiz otelden bir kahvalti cesidi bu. Resim o kadar guzeldi ki eklemeden edemedim. Ama illa da bir akitma tarifi isterseniz bu linkten daha once Melahat annemin yaptigi nefis bir tarife ulasabilirsiniz.

Bu bebekli kek ise, sanildiginin aksine, 14 yasindaki iki kizin ortak dogum gunu pastasi. Bir gun arayla dogdular. Seaworld'de cilginlar gibi 14. dogum gunlerini kutladiktan sonra, aksamdan bu bebekli keki yediler. Kendileri bile inanamadilar. Ama guzel bir surpriz oldu. Bol cikolatali kek tarifimle keki yapip, uzerini krema ile kapladim ve de pembe sekerlerle susledim. Nice mutlu gunler gorerler insallah...

Bu da yalnizca bir nudul. Tek farki bu nudulun Koreli olmasi. Uzerindeki pakette tek bir ingilizce kelime yoktu. Ama Koreli arkadasimin soyledigine gore, bu en iyi nudul cesidiymis. Gercekten cok seffaf, cok hos bir nudul oldu. Icine buharda pismis tavuk veya beyaz lahana veya havuc koyabilirsiniz.

5 yorum:

Tijen dedi ki...

Turunç Kokulu Düşler için güzel dileklerine teşekkürler Tuba'cığım. Daha da güzel mutlulukları senin için diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Ellerine sağlık dünya tatlısı..Akıtmanın görüntüsü çok hoşuma gitti..Bende Karya'ma yapmak isterdim doğrusu..Bebekli pastan ise çok şık olmuş canım..O kadar yoğunluğun arasında yapabilmişsin ya..))
Nudul,gerçekten çok farklı görünüyor..Arkadaşım Tayland'dan getirmişti buna benzer bir nudul..Bende ilk onda gördüm vede senin sayfanda canım..))

Anneciğinle konuşursan,kaç kez aradımsa evde yakalayamadım..))

Kocaman öpüyorum seni ve tatlı kızlarını..Sevgilerle kalın..

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş bu akıtma
ve pasta enfes nodul için ise pek havuçlu sevmiyorum ama tavuklu süper

ellerine sağlık
sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merhabalar, bizim blog dünyası bu aralar kendini okadar aştıki, :))
her bir sayfa güzellikler podyumuna döndü :))
elinize sağlık svglr NuNu

Adsız dedi ki...

Hayırlı kandiller!