1 Nisan 2008

Ispanakli Kiş, Nohut Salatasi, Iki Renkli Irmik Tatlisi, Babyshower Keki

Simdi diyeceksiniz ki, "hem sinavin var, hem de bu kadar pasta, borek, corek, babyshower'lar nereden cikti?"
Dogru.
Iki arada bir derede her yere yetismeye calisiyorum. Yillar tahmin edemeyecegimiz kadar hizli geciyor. Gunler, bir saniyesini bos geciremeyecegimiz kadar kiymetli. Omur ise kimseyi kirmaya degmeyecek kadar kisa.

Son bir ayda, hayatimin hic bir doneminde ogrenemeyecegim kadar hayat tecrubesi edindim. Simdi bu yazilari yazarken TV'de, Karayilan'da kadin oyuncu benim yasadiklarimi soyle ozetliyordu: " Gaypak adami omur boyu bilemezsin, ama yigit adami gorur gormez anlarsin".

Ne mutlu bu dunyada kendisi icin yigit denilenlere, kadin da olsa, adam da olsa. Ne mutlu yigit kalabilene, herkes sana karsi olsa bile.

Efendim, gelelim bu gunku yemek tariflerine: Nohut salatasi, ispanakli Kis, Iki renkli irmik tatlisi, Babyshower keki.
"Bu sayfalardan ne cok dogum gunu pastasi yaptim" diye dusundum biraz evvel. Hepsini de cok severek yaptim. Hepsi de bir donem yuregimde guzel yeri olan insanlardi. Yukaridaki pastayi ise cok sevdigim bir dostumun babyshower'i icin gecenlerde yaptim. Emre'miz dogdu, dunya yakisiklisi bir oglan ve annesi-babasi gibi cin biri. Guzel gunler gorur, vatana, millete hayirli bir evlat olur insallah.

Herkese sevgi dolu gunler diliyorum....

12 yorum:

Eya dedi ki...

Tuğbacığım...neler yapılmış öyle...nefiiis...ellerine sağlık


zehra

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tubacığım ellerıne sağlık canım Emreyede uzun omurler dılıyorum.Kıcak dolusu sevgıler..

Adsız dedi ki...

selam merhabalar blogunuzu yeni keşfettim.çok güzel tarifleriniz var arkadaş listeme ekledim.umarım görüşürüzsevgiyle kalın...

www.mutfakgunesi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Hepsi cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler

Hülya dedi ki...

Tarifleri beklemedeyiz;)
O kadar çok şey yapmışsın ki.Hayatı özetleyen cümleye de bayıldım.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Hersey cok guzel, elleine saglik.

Sevgiler ve guzel bir hafta dileklerimle.

Yaren dedi ki...

Ne kadar güzel lezzetler,hepside enfes görünüyor.Ellerine saglik canim.

capankizimutfakta dedi ki...

pastalarin harika gorunuyor canim. ellerine saglik. renkleri cok seker. sevgiler...

Tuğba dedi ki...

Sevgili adaşım haftasonu geçti nerde tarifler:)

Bocuruk dedi ki...

Tuba'cığım,
Epeydir uğrayamamıştım sana. Özlemişim:) Yazdıklarına da tüm kalbimle katılıyorum. Herkes sana karşı olsa da yiğit olmak çok önemli. Gerçi sana karşı olanlar yiğit olduğunu da itiraf edemezler ya neyse. Çok öpüyorum seni.
Sevgilerimle...

Jasminskager dedi ki...

Merhaba adasim ben tuba, sizi coktandir takip ediyorum ama yorum yazmak bu gune nasipmis.Cok guzel seyler yapmissiniz yine ellerinize saglik.Bende beklerim.hoscakal

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008