7 Ocak 2008

Tamale ve Bir Meksikan Dugunu


Meksikalilarin Noel'de yaptiklari ve yapimi gunlerce suren bir yemektir Tamale. Tamale misir kocanlarinin icinde, misir unu ile pisirilen masa, et ve sebzelerden olusuyor. Is yerinden Meksikali arkadasim, sagolsun bana bu Noelde yaptiklari Tamalelerden getirdi.

Dedigim gibi tamalenin hazirlanmasi cok uzun suren bir islem. Misir kocanlari sabahtan aksama dek ayriliyor once, sonra bu kocanlar sicak suda yumusatiliyor. Ertesi gun, once etler ve diger sebzeler pisiriliyor. Her sey hazirlaninca, masa hazirlaniyor, misir unu ile.

Misir kocanlarinin icine, once sicak masa suruluyor, uzerine etler ve sebzeler ekleniyor ve kocanlar hemen kapatiliyor. Butun misir kocanlari bu sekilde hazirlandiktan sonra hepsi bir kaba dizilerek pisiriliyor. Arzu edenler detayli tarifi buradan bulabilirler.
Tamaleler, Meksikalilarin meshur sosu, salsa ile servis ediliyor.
**************
Alttaki resim ise, yeni yila girmeden once Coronado'da cekilmis bir Meksikan dugununden. Leylak rengi elbisesiyle, belki 20'sinde bile gorunmeyen gelin cok hostu. Damat ve ekibi ise, 1940'larin gansterleri olmayi tercih etmislerdi. Cepli saatleri, fotr sapkalari ve arkalarinda ki, benim isyeriminde oldugu, downtown San Diego manzarasi ile dogrusu harikaydilar.

11 yorum:

gezicini dedi ki...

tamale diye birşey ilk defa duydum, çok değişikmiş. ayrıca düğün fotografı da çok güzel.
sevgiler
gorki

Tatli Hatiralar dedi ki...

tadi guzel miydi peki ? hani turk damk zevki noktasindan ? bizde misir pek bi yenir de ugrasmaya degecekse sayet misir kocanlarinin kabuklarini ziyan etmeyeyim bi dahaki sefere ;) gelin cidden cok hos, da damat ve ekibi pek sey olmus, boyle ne biliim , gayri ciddi :P yaa negzel , boyle degisik kulturlerle tanismak di mi? bizim burda pek mexican yok, hispanic de pek yok .. beyaz amerikali etrafim, cok eglenceli diil yazik ki :P

Özlem dedi ki...

Tuba' cığım çok değişik bir yemek bu. Üstelik zahmetli de gözüküyor. Tadını biemiyorum ama yine de bizim yemeklerinin üstüne yok değil mi :)

Görüşmek üzere, sevgiler.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Tuğba'cım ne güzel bir tarif ,ne güzel bir gelin.sevgiler..

Feyza Fidan dedi ki...

Sevgili Tuba,
Harika bir blogun var..Resimlerin müthiş, tariflerin harika...Seni linklerime kapsam kızarmısın acep?
Ay bu arada gangasterlere öldüm..Nasılda havalı durmuşlar öylee kendilerince :)))
Birde mısırın koçanları beni şok etti :)))
O zaman ne diyorum, sık sık görüşmek üzere:)))
Sevgiler,

Tuba dedi ki...

Tesekkurler Gorkicigim..

Sevgi Hatiralarim, evet tadi guzeldi valla. Hele Salsa ile enfis oluyor. Ama illa da evde yapilanini yiyeceksin. Marketlerde satilanla hic alakasi yok. Sevgilerle

Haklisin Ozlemc'igim, bizim yemeklerin uzerine yok. Ama insanlarda ne yapsinlar iste, ellerinde ne varsa onu pisirerek yemek yaratmislar:)).

Semra'cigim, begenmene sevindim. sevgiyle,

Ask olsun Feyza, bilakis memnun olurum. Blogumu begenmene sevindim. Simdi ben de sana geliyorum. Tekrar bekliyorum, sevgiyle,

Aymen dedi ki...

Merhaba, blogunun ilk defa ziyaret ediyorum. Renkli çok hoş ellerine sağlık.
Aymen

yaban mersini dedi ki...

ilk kez duydum bu yemeği..ilginç görünüyor,ama bizim damak tadımıza uyar mı karar veremedim..sen ne dersin.bir de sobe için teşekkürler.en kısa zamanda yazacağım..mesela bu hafta sonu.biraz hastayım..hem de kurban bayramından beri geçmeyen bir grip.hiç bir şeye elim varmıyor.slmalr..

Unknown dedi ki...

selam tuba kardeşim ben etkinlik için tarifimi bloğuma yazdım mail yoluyla gönderemedim size zahmet alırmısınız http://papatya68.blogcu.com/ dan kolaylıklar dilerim sağlıkla kalın

Unknown dedi ki...

Tuba'cim,
Naber canim.BEnce resim ve manzara cok guzel.AMa tamale icin bilemiyorum:))bana uymayanbir tad sanki...

Bu arada etkinlikkofunu ancak ekledim.Tembel blogcudan sevgilerimle.Opuldun.

Damak Tadı dedi ki...

Tuba'cığım,
Bende ilk kez duydum Tamale'yi..Memleketimizde mısır koçanından fazla ne var..Bu yemeği memlekete sokmanın yollarını arasam ben..))
Resim ise çok hoş ve eğlenceli geldi bana..))Gönlüne sağlık canım..Öpüyorum seni ve tatlı kızlarını..


Sevgiler..