1 Mayıs 2007

Sarigi Burma, Bulbul Yuvasi, Cevizli Un Kurabiyesi


Gecen hafta sonu beklenen misafirlerimizin yani sira bir de beklenmeyen misafirlerimiz vardi. Sinavdan helak olmus vaziyette cikip, dinlenmeye calisirken esim heyecan icinde beni bahceye cagirdi. Yeni cikmis bir ari ogulu benim ciceklerimi ve bahcemi cok sevmis olmali ki, bahcede ki kenar ciceklerine konmus. Nasil sevindik anlatamam. Hemen Turkiye arandi. Senelerce aricilikla ugrasan ve hala yazligin bahcesinde kovanlari olan babamdan gereken bilgiler alindi. Plastik bir kova ayarlandi, kovanin agiz kismi biraz kesilip, bal suruldu ve arilarin tam dibine kondu. Bu sekilde arilarin iceri girmesi saglanacakti. Geceyi merak icinde gecirdik, acaba arilar evlerine girecekmiydi. Sabah baktik ki arilar evi begenmemisler. Tekrar telefonlara sarilindi. Meger arilar pembe pancurlari olan:)) tahta ev isterlermis. Ayni gun misafirde gelecekti, Turk okulu da vardi ve esim tahta evi yetistiremeden, oglen gunesini goren arilar kacip gitti. Cok uzuldum, "o plastik kovaya ben de ari olsam girmezdim" diye basladim konusmaya:)). Esim de bana moral vermek icin "zaten bakamazdik, sonra komsular sikayet ederdi, belediye gelir ceza yazardi, burasi Turkiye'mi" dedi. Dogru hakliydi. Ayda bir ancak arayan babam ertesi gun hemen aradi, arilar acaba ne durumdaymis merak etmis. Ben de onlari kacirdigimizi ve matem tuttugumuz soyledim:)).


Gelelim tatlilarimiza. Bu gurup baklavayi sayemde sevdi dogrusu:)). Gidip Arap marketten Yunanlilarin balli baklavasini almislar ama yiyemeyip cope atmislar. Benim yaptigim baklavalar cok guzel oluyormus:)). Tabii bu kadar iltifattan sonra baklava yapmaz miyim:)) Hem sarigi burma hem de bulbul yuvasi yaptim.

Heee onlar yetmedi, degisiklik olsun diye bir de annemin nefis cevizli un kurabiyesi yaptim. Kurabiyeler o kadar guzel oldu ki, esim "pastanedeki un kurabiyelerinden bile iyi olmus" dedi. Melissa'nin kocasi Roberto ise, restaurantlari icin bu kurabiyelerden yapmami istedi. Dusunuyorum hala:))).

Veee San Diego'da, gunesli bir pazar gunu daha bitti. Gunes pasifik okyanusunda batarken ve biz bir gun daha yaslanirken, bugunden geriye kalan yalnizca fotograflardi. Biz guzel gecirdigimiz bir gunu fotograflarda saklarken, acaba dunyanin diger taraflarinda insanlar bugunu nasil gecirmisti? Kimler yakinlari icin gozyasi dokmustu? Cocuklari hastanede olanlar, yakinlarini kaybedenler, aci icinde olanlar cok muydu acaba?..Allah dilerim herkesin acilarina sifa, dertlerine deva verir...


Tarifler aksama..

27 yorum:

Tatli Hatiralar dedi ki...

tuh yaaaa :)) ben de uzuldum ariciklari kacirmaniza :)) babaciginiz da benim babam gibiymis , merakli hayvanlara herhalde :))

tarifleri bekliyoruz, un kurabiyesini yarinki misafirlerime yapmayi dusunuyorum ins :))

sevgilerimle :)

Özlem dedi ki...

Sevgili Tuba, her ikisi de çok hoş gözüküyor. Tariflerini merakla bekliyorum. Ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Tariflerini bende cok merak ettim. Ellerine saglik hepsi birbirinden guzel duruyor.

Cocuklugumda hep bulbul yuvasi yerdim her babamla disariya ciktigimizda. Beni o gunlere goturdun. Tarifini bekliyorum,belki yapabilirim eger kolaysa.

Tekrar ellerine saglik Tuba'cigim, hepsi cok guel.
Sevgiler ailene.

ayseyaman dedi ki...

Arı vız vız vız, arı vız vız vız! şarkısınıda söylediniz mi? Arılar bu şarkıyı çok severler..Ama benim sesimden olsa gerek balkon tavanının köşesine gelen bir arı çifti, minicik bir tane petek gözü yaptıktan sonra kaçtılır..Ne zamandır göremedim onları..:) Ama aklıma duvarlara bir parmak bal çalmak gelmedi..:) Canım ne diyim geçmiş olsun, eşin haklı orası Türkiye mi?
Canım kurabiye işini ne düşünüyorsun teklifi kabul et hemen, aaaa!! Herşey yine lezzetli görünüyor canım,eline sağlık, akşam oldu tarifler yok hala..Sanki bana da tarif lazım şimdi :)
Son olarak güzel kalpli düşünceli Tuba..Allah yardıma muhtaç tüm kullarının dualarını kabul eder inşallah..
Sevgilerle

Tuba dedi ki...

Oyle meraklidir, bazen arilarini benden daha cok sevdigini dusunuyorum:)) sevgilerimle,

Umarim seversin Ozlem'cigim. sevgilerimle,

Cok kolay sevgili Aybike, rahatlikla yaparsin, ustelik cok da guzel oluyor. Sevgilerimle,

Kiz Yaman Ayse, bir yemek yedirmedin? Kostura kostura tarifleri yazdim ki, aman Ayse tarifsiz kalmasin diye:)) Eeee bu kadar acele ettirdin, yap bari:))) Hadi saglicakla kal, sevgilerimi gonderiyorum.

Sanem dedi ki...

Tuba, ne guzelsin, bunca keyifli bir gunun, agiz tadi ve huzurla yapildigi belli olan herseyin sonunda, yazini bitiris seklin ne hos. Kac kisiyi soyle bir durdurup, hakketen dedirttin kimbilir!

Arilarin ani olumleri baslamis diye duydum, eminim baban bu konuda cok bilgilidir, tabiata bu kadar katkisi bulunan sevimli sari siyahlarin yok olma tehlikesini dusunemiyorum.

Selamlar, sevgiler Tuba

Selcen Şenocak dedi ki...

Tuba'cığım Tatlılar süper valla ben açmayı biliyorum ama baklavaya yani bu türüne pek cesaret edip denemedim Ellerine sağlık canım...
Arılara da üzüldüm ya....
Sevgiler...

Selcen Şenocak dedi ki...

Sen oralarda buluyorsun canım ama ben burada hala hazır baklavalık yufkaya rastlamadım:)

hayat dedi ki...

Tubacığım,benim hamarat kardeşim.
Tarifler merak edilmeyecek gibi değil ellerine sağlık. Arıların kaçıp gitmesine üzüldüm ama boşver olurda iğnelerini batırıverirlerdi:)
Canım Allah hepimize sağlık sıhhat versin hastalarımıza da şifa versin.
Ayrıca hayranım bu duyarlılığına seninde her şey gönlünce olsun.
Uzaklara sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Arılara üzüldüm Tubacığım ama taptığın tatlılar üzüntümü azalttanım harikasını :) ellerine sağlık c

tata dedi ki...

Tuba'cigim, neler becermissin yine, ellerine saglik. Kurabiyelerden ben de bir deneyeyim, bakalim becerecek miyim?
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tuba ne güzel anlatmışsın ben de heyecanladım arılar için bi an:)) üzüldüm ama gitmelerine..
canım tatlıları ne güzel yapmışsın.. bu kadar beğeni toplaman normal yani:)) ve çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz bu mutluluğun içinden insanalrın acılarını düşünmen ne büyük erdem.. biz de kötü günler geçirdik zamanında ve düşünürüm o günleri yaşayan insanlar nasıldır diye...umarım herkesin acısı diner..
sevgiler canım..

kamiş dedi ki...

Tubacığım, yine nefis tatlılar yapmışsın. Değişik tat olarak geliyor tabi ordakilere bizim yemeklerimiz, tatlılarımız değil mi? Bence yap sen kurabiyelerden, daha çok kişiniiin hoşuna gider onlar :)) Arılarınıza üzüldüm ama onlar daha iyi bilir yuva yapacak yerleri, boşver:)Balı ye, arısını sorma !! Sevgiler

Adsız dedi ki...

:) Canım Tuğba 2 hafta önce aynı şekilde bir manzarayı ben de gördüm.. Gerçi ben tırsarak oradan uzaklaştım. Bizim bahçede değil boş bir arazideydi... Ama tırıs tırıs adımlarıyla uzaklaştım. Arıdan biraz korkarım. ama balını pek severim :))

Tariflerin ise şahane... Hep mutlu olman dileğiyle..

sevgiler...

Tijen dedi ki...

Tuba'cığım ellerine sağlık. Misafirler herhalde çok mutlu oluyorlardır senin bu güzel yemeklerinle karşılaşınca.
Tijen

aslı dedi ki...

Tuba'cım çok güzeller her zamanki gibi ellerine sağlık....sevgiler..

ArMeda dedi ki...

Tubacım tatlılar nefis görünüyor ellerine sağlık.sevgiler...

Betül dedi ki...

tubacım ben sana sürekli yorum yazıyorum ama yorum sayfasında bunları göremiyorum?neden olduğunuda anlaamdım.acaba benden kaynaklanan bir sorunmu var? Bi kontrol edersen sevinirim teşekkürler

Adsız dedi ki...

herşey çok hoş ama son paragraf beni çok etkiledi hayatla ilgili gerçekliğin en güzel anların sonunda bile anımsanması farkında olunması...
çok içli ve tatlısın

Adsız dedi ki...

Sevgili Tuba, hepside çok güzel görünüyor. Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

İnanılır gibi degil çok renkli bir site yapmışsınız ellerinize sağlık.Bende bekleri.buyurun.neriman

daimamutfak dedi ki...

sitenize mesaj bırakmak istedim fakat sistem izin vermedi.Mesajım gittimi bilmiyorum o yüzden 2 ci kez yazıyorum.Tarifler cok pratik okudum.elinize sağlık.Arılara üzüldüm.Sağlık olsun. neriman

Adsız dedi ki...

merhaba
Bu blogunuzu ilk ziyaretim ve yazılarınızı çok beğendim. Yaptıklarını samimi bir sunum içinde vermişsiniz. Ben acemi bir blogcu olorak pek beceremiyorum yazı yazmasını:)) Baklavamızı da sevdirdiğiniz için teşekkürler. Ellerinize sağlık.

Hülya dedi ki...

Ben de senin düşündüğün o son cümlelerinde ki gibi takılırım kalırım bazen;)Kimbilir kimler hayatlarının en zor gecesini geçiriyordur.Ya da pervasızca mutlu olan biz ağlarken;)Ama hayat işte...Manzaran süper yine...
Arıların için üzüldüm ama yarına arılı bir pasta yayınlıycam ona bakar arılarını yadedersin;)Olur mu?

Tuba dedi ki...

Sanem'cigim, tesekkurler:)). Arilarin ani olumunu ben de duydum. Kimyasallar filan sebep oluyormus. Bazen cocuklarimiza birakacagimiz dunya icin cok endise duyuyorum. Umarim onlar bizlerden daha akilli isler yaparlar..

Almula, neredesin sen bilemedim simdi. Ben Arap marketlerde veya buyuk marketlerde buluyorum. genellikle de yunan yapimi oluyor:))

Sagolasin Hayat'cigim, uzaklarda ki sevgili dostum benim. Insallah bir gun tanismak da kismet olur. Cook sevgilerimle,

Tesekkurler sevgili Seda'cigim. :))

Ben becerdigime gore, sen hayli hayli becerirsin sevgili Tata.

Merhaba Aysegul, tesekkur ederim, umarim gercekten seviliyorumdur. Hepimiz donem donem yasiyoruz bu acilari. Allah dermansiz dert vermesin. Sevgilerimle,

Kamile, umarim ortada kalmamistir bizim arilar:)). Kurabiyeler icin de, bos ver yaaa, icin isine sorumluluk girince, zevk alma olayi bitiyor bence:))

Aslinda iyi yapmissin Zerrin'cigim. Cunku ayni zamanda cok da tehlikeli olabilirdi. Bosver sen balini ye, arisini sorma:))

Merhaba Tijen'cigim, oluyorlar galiba:)). Baklava-borek, filan, bir seyleri eksik degildi yani:))Ama ben de yaparken cok keyif aliyorum, problem o galiba:)) Ama bu hafta sonu, en azindan bir gun atacagim kendimi cayirlara, cimenlere:))

Sagolasin Asli'cigim, her zaman ki gibi:))

Tesekkurler Arzu'cugum..

Betul'cugum, senden aldigim ilk ve tek yorum bu. Gonderdigine emin misin?

Tesekkurler Aynur'cugum.:))

Tesekkurler Nukhet'cigim.

Neriman hosgeldin. Blogumu begendigine sevindim. Arasira cok mavi gelse de, seviyorum aslinda. Yine beklerim, sevgilerle,

Tesekkurler Isil'cigim. Begendigine sevindim. Senin blogunda hayirli olsun. Sevgilerimle,

Arili pastayi heyecanla bekleyecegim. iyi bir teselli olacak bana:))

sevdamavisi dedi ki...

Tubacığım,
yeni eklediğin tarifler de yine harika ellerine sağlık. Arılar eşimin favorisidir. Arıcılık okumak için eğitim fakültesini bıraktı iki ay sonra da diplomalı arıcı olacak. Anlayacağın bizim evde arılar çok sevilir. Kaçmaları şanssızlık olmuş. sevgiler

Yelda Özyurt dedi ki...

Sanirim bu kurabiyeyi diyorsun, benimkinden degisik olarak siviyag ve ceviz var ve pudra sekeri tabi. Bunu da deneyecegim:) Ellerine saglik...
Etkinlikte gorusmek uzere:))