26 Nisan 2007

Tortilla ile Yufkali Pilav, Peynirli Tepsi Boregi, Borulceli Enginar Salatasi, Pilaki, Zeytinyagli Havuc Salatasi



Bahceme bahar geldi. Limon agaclarim ciceklerini acti. Cileklerim ilk meyvalarini verdi. Gecen hafta sonu baharin tadini, bahcemde acan birbirinden guzel cicekler ve arkadaslarla cikardik.

Gerci cumartesi gunu sekiz saat suren bir mesleki sinavdan sonra, eve geldigimde degil yemek yapmak, yumurta kiracak halim yoktu. Iki tane basagrisi ilaci ve vitamin alip, iki saat dinlendikten sonra yemekleri yapmak icin ise koyuldum. Cunku hangi akla hizmetse, ertesi gune misafir cagirmistim. Amerikali, Yugoslav, Koreli arkadaslar, esleri ve universiteden Turk profesorumuz. Universite gunlerinden arkadaslarla bulusmanin guzel yani da aradan seneler gecse de, hangi pozisyonlarda olursak olalim, biraraya gelince insanin gene o okul gunlerine donmesi oluyor galiba.

Neyse, aylar once gun ayarlandi. Hepsi cok yogun kisiler oldugu icin, tarihi degistiremedim de. Son ana pek bir sey birakmak istemeyen, tezcanli biri olarak, butun yemekleri aksamdan hazirladim. Pisirme isini ise sabaha biraktim.

Tortilla hamuru kullanarak, yufkali pilav yaptim. Icini ise, bademli ve sehriyeli olarak hazirladim. Cok sevildi. Hatta Christina'nin annesi tarifini istedi. Taa Tayland'lardan baharatlar, pirincler getirecek kadar da yemege duskun biri oldugu icin, tarifini istemesi oldukca mutlu etti beni:)). Biran once, ingilizce blogumu da yenilemem gerektigine bir kez daha karar verdim. Tortilla hamuru ile yufkali pilavin tarifi asamalariyla beraber hamur isleri ve pilavlar kisminda.


Borek olarak, annemin yalanci su boreginden yapmak istedim aslinda. Ama evdeki sut miktari yeterli degildi. Gecenin bir vakti de sut almaya yada aldirmaya usendim dogrusu:)). O yuzden 4 su bardagi yerine 2 su bardagi sut kullandim. Yani yalanci su boreginin yalancisi oldu:)). Ertesi gun de boregi firindan cikarirken, sag elimin butun parmaklarini kizgin tepsiye sicak oldugunu unutarak tuttugum icin feci sekilde yaktim. Butun gun elim buz torbasi icin de gezmek zorunda kaldim. Galiba yorulmustum:)). Peynirli tepsi boregine ise hamir isleri kismindan ulasabilirsiniz.

Salata ise, benim her zaman ki kat-karistir salatalarimdan biri. Adini da borulceli enginar salatasi koydum. Kuru borulce, enginar ise ana maddelerden. Tarif salatalar kisminda.


Bizim klasik zeytinyagli barbunya pilakisi ve ozellikle de zeytinyagli havuc salatasi cok makbul gordu. Ikisinin de tarifi yine istendi.
Bazi arkadaslar et yemez (vejeteryan) oldugu icin barbeku disinda ki tum yemekleri etsiz yapmaya dikkat ettim. Barbeku ise, Amerikalilarin da artik bildigi sis kebap idi. Bu konuda sansliyiz aslinda. Turk mutfaginda, etsiz yapilabilecek pek cok cesit var.
Devam edecek...

25 yorum:

Hülya dedi ki...

Ne kadar büyük bir yükün altından yine alnının akıyla çıkmışsın;)Tebrikler sana.Karadeniz kadını olmak böyle birşey işte:)
Dilerim sınavın da çok iyi geçmiştir.
Elinin acısı da geçmiştir inşallah.Yanık da pek fena olur.Elim yanmış gibi üzüldüm şimdi.Çok geçmiş olsun canım benim...

Adsız dedi ki...

Tuba o yorgun halinle yine harikalar yaratmışsın.. gerçekten öyle yoğun bir günden sonra misafir ağırlamak zor olmuştur. .ama sen herkesi memnun etmişsin yine..
yemekler nefis olmuş..dediğin gibi mutfağımızda etli-etsiz çok çeşit var şanslıyız..
bu arada çok geçmiş olsun canım.. sıcak tepsi tutma olayını ben de sık yaparı:) azcık tez canlıyız heralde:))
sevgiler...

Adsız dedi ki...

tuba yorgun olmana rağmen yine harika şeyler hazırlamışsın ellerine sağlık canım

Adsız dedi ki...

senin haftan yoğummuş baya bende diyorumki bu kız sıla için uğrarmı acaba ?
yalancı sılacı oldun sen. bu bölümde bir sahne vardı hepimiz bittik çok derindi
yalancı suböreyi pratikmiş sevdim
kendine iyi bak

serinmavi dedi ki...

Bahçen ve ürünleri çok güzel canım.yorucu ama bir o kadar da zevkli bir iş bahçe ile uğraşmak.Yemeklerin de çok lezzetli görünüyor.ellerine emeğine sağlık....


Selam ve sevgilerimle...

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Biliyormusum gibi, daha once sana "bu hafta da bir toplanti var mi?" diye sormustum, yanilmamaisim. Ama cok yorulmussun, ellerine saglik. Hepsi birbirinden hos goriunuyor, pilavi denemek isterim eger ki becerebilrisem. Ellerine saglik, sevgiler ve iyi pazarlar.

Bir Derin Masalı dedi ki...

Bravo Tuba' cığım o yorgunluk ve sınav stresinden sonra o kadar hazırlık yapıp misafir ağırlamak her baba yiğidin harcı değil doğrusu. Buradan da ne kadar hamarat olduğun anlaşılıyor zaten...Her zaman sevdiklerinle beraber böyle tadını çıkararak yaşa olur mu? Öptüm....

ayseyaman dedi ki...

Biby abimiz de burdaa oo ben geç kalmışım..:)
Tuba'cim umarim başının ağrısı geçmiş kendine gelmişsindir.Nefis mamalar hazırlanmış, eline sağlık canım. ben misafir çağırınca hep aynı şeyleri yapıyorum, biraz menüyü değiştirmem lazım artık..
Tortilla başta olmak üzere hepsi nefisler,eline kolu sağlık
sevgılerle

Defne dedi ki...

Tubacigim, senin misafirim olmak varmis diye dusunduruyorsun bana her seferinde. Enerjine hayran kaldim yine, Masallah! diyorum :). Ellerine saglik!

Benim de iki kucuk cilek fidem var, bekliyorum meyve versinler diye, bakalim muradima erecek miyim ?:)

Sevgilerimle.

ev perisi;) dedi ki...

Bahçendeki bahar uyanışına bayıldım sevgili Tuba...
Yemeklere söylenicek söz bulamıyorum hepsi birbirinden nefis gözüküyor ellerine sağlık...
Umarım dinlenebilmişsindir canım;))
Kal sağlıcakla...

Unknown dedi ki...

Sevgili Tuba;

Ben sana gerçekten hayranım. O yoğun tempona böyle nefis lezzetler sığdırabildiğin için...

Afiyet olsun.

P.S. Bütün yemekler nefis ve ilginç ama havuç salatası çok hoşuma gitti.

Sevgiler...

Minik Kus dedi ki...

Yine bir suru guzel tarif vermisin, ellerine kollarina saglik. Yanik icin de cok gecmis olsun, cok fena acir ya, insallah gecmistir. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Tuba 'cim,
Canim ne iyi fikir tortilladan bu pilavi yapmak.Ben hep yufka ile yapanlara oazeniyordum.Simdi gerek kalmamis desene..

Tarifinde sunumunda super olmus.Ellerine saglik canim.Operim seni.

Gulenay

Adsız dedi ki...

sevgili tuba..bir kaç kez yorum bırakmaya çalıştım ama problem vardı,inş. bu gider..canım öncelikle geçmiş olsun..yorgun oldugum zaman ben de kendime zarar verecek şeyler yaparım mutfakta..hele yanık acısı en kötüsü..bu arada yaptığın her şey mükemmel görünüyor,hele tortilla hamurlu pilav şahane..hamurun üzerine bademler yapıştırsaydın,içine de biraz tavuk veya hindi eti perde pilav olurmuş ama senin yaptığın daha hafif ve güzel görünüyor selamlar.

limoncicegi dedi ki...

Aaaa bayılırım limon çiçeği kokusuna... ay durup durup ne güzel geliverir, ne guzel ne guzel..Sende seviniverir misin boyle ?

munevver dedi ki...

Tuba,gurbette olunca,böyle yoplantılar,daha sık yapılıyor galiba.Ne güzel.Birbirinize bağlılığınız devam etsin hep..
Sevgiyle,Nane Limon

sevdamavisi dedi ki...

Tubacığım,
o kadar istiyorum ki bahçeli bir evde oturayım ve sebze meyve yetiştireyim. Seni çok kıskandım:)) ellerine sağlık yine döktürmüşsün. sevgiler

aslı dedi ki...

Tuba'cım ellerine sağlık bayılıyorum sana ya biz bir taneyi zar zor yaparken sen maaşallah :)))
harika olmuş canım herşey ellerine sağlık,özellikle o yufkalı pilava bittim doğrusu.....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Tuba çok güzel görünüyor hepsi. Ellerine sağlık. Enerjin için de tebrikler,

Tuba dedi ki...

Hi Biby, I guess, you can read and understand Turkish or you like the pictures:)) Anyway, welcome to my blog and your nice comment.

Hulya'cigim, elimin acisi gecti. Izi de kalmadi:)) Acimi paylastigin icin sagolasin. Oluyor bazen iste:)) Sevgilerimle,

Haklisin Aysegul, tez canliliktan kaynaklaniyor, bir de kafa yorgun olunca:))

Tesekkurler Seda'cigim, mecburen elimden geleni yaptim:))

Yaniliyorsun Aynur, hic kacirirmiyim Sila'yi. Bir dakikasini bile kacirmadim:))

Sagolasin Oya'cigim, gercekten de bahce ile ugrasmak harika bir ugrasi:))

Biz de toplanti bitmez sevgili Aybike. Gecen hafta sonu da vardi, onumuzde ki hafta sonu da var:)) Sen istersen buraya tasin:))

Sagolasin Hande'cigim. Bir daha cesaret eder miyim bilmiyorum:)). Sevgilerimle.

Ben hep baska seyler yapmaya calisiyorum Yaman Ayse'cigim. Cunku ayni yemekleri basta ben gormek istemiyorum:))

Defne'cigim, cok tesekkurler:)). Bizim burada havalar bayagi isindi ve cilekler de isinan havalarla beraber acti:)) Darisi basina:))

Sagolasin Sukran'cigim. Simdi bu haftanin yorgunlugunu atmaya ugrasiyorum:))

Tesekkurler Sevgili Mahsun Prenses:)) sevgilerimi gonderiyorum.

Gecti gecti Minik Kus. Cok sagolasin. Bayagi canim yandi ama, neyse ki gecti:))

Sevgili Gulenay, ben de yufka ile cok yapardim. Degisiklik olsun dedim bu sefer:)). sevgilerle,

Sagolasin sevgili Suheyla. Pilava et veya tavuk koymadim, cunku bir arkadas vejeteryandi. Bademi de tortilla hamuruna yapistirmak zor oldugu icin, ben de icine koydum:)) sevgilerle,

Biliyor musun Limon cicegi, ben de limon cicegi kokusunu cok severim. O yuzden blogumun adi ilk once limon cicegi idi. Sonra senin varligini ogrenince ismini degistirmek zorunda kaldim:))

Galiba o yuzden sevgili Munevver. Cunku tek arkadaslar var, baska da hic kimsemiz yok. Aile gibi olduk galiba:)) sevgilerimle,

Sevda'cigim, insallah Allah sana da gonlune gore verir. Gecen sene bahcemde domatesler vardi. Civarda ki butun, bilumum hayvanlar bahceye dadandi:)) Bu sene ekemedim:))

Asli'cigim, tesekkur ederim. ben de senin sosyete mantina bayildim bugun. Ustelik de is yerindeydim. Nasil canim cekti bilemezsin:))

Burcin'cigim, cok tesekkur ediyorum. sevgilerle,

HULYA dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,
Yine ziyafet var sayfanda.Ben en kısa zamanda Amerika'ya taşınmayı düşünüyorum.Üstelik de sana yakın bir yer bulacağım.Beni de bu güzel sofralara davet eder misin o zaman?Ellerine sağlık.Sınav sonucun belli oldu mu?Sevgiler

*Ra dedi ki...

Tuba çok maharetlisin çookk. Nasıl yapıyorsun onca şeyi bir arada şaşıyorum doğrusu. Ben bir tane bir şey eklersem siteye seviniyorum. Sen her defasında ziyafet sofraları kuruyorsun canım. Benim ziyaretlerim de hep acıkmışken oluyor. Karnım tokken geleceğim bundan gayri. Öpüldün.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Tuba'cığım,

Senin yemeklerinin tadına bakamadık ama resimlerinden ne kadar lezzetli oldukları apaçık ortada tatlım..

Christina'nin annesi hayatında senin yaptığın pilav kadar lezzetli bir pilav yemişmidir acaba?

Belki inanmayacaksın, senin gibi yurt dışında yaşayan arkadaşlarımızın bu tür sofraları hazırlayıp sunmaları inan beni çok mutlu ediyor canım.Tekrar ellerine ve gönlüne sağlık diyorum..

Allahım seni ve tüm arkadaşları korusun ve sakınsın.Amin!!

Sevgilerin en güzeliyle kal..

Gül/d.tadı

kamiş dedi ki...

Çok yorulmuşsun ama değmiş sanırım Tubacığım Keşke elin de yanmasaydı, geçmiş olsun. Hazırladığın mamalar çok güzel, çok başarılı canım, ellerine sağlık :)

Özlem dedi ki...

Tuba' cığım yine çok güzel yemekler yapmışşsın. Ellerine sağlık.
İyi tatiller, sevgiler.