6 Ocak 2007

Sandvic ekmekleri ve San Bernardino


Hala annemden kalma bazi aliskanliklari devam ettiriyorum. Yasim ilerleyince bakiyorum ki, annemin elestirdigim butun davranislarini teker teker yapmaya baslamisim. Hangi arada derede bu elestirdigim davranislari ben de kopya etmeye basladim bilmiyorum. Iste onlardan bazilari: Uzak bir yere gitmeden veya yolculuga cikmadan once illa evi temizlerim, eger kisa bir yolculuk ise eve yemek hazirlar birakirim ki donuste hazir olsun, yolculuga cikmadan once mutlaka yanima yiyecek bir seyler alirim.

Oysa her yerde fast-food'cular var, ne giderken ne de donuste yolda dur, acikinca al degil mi? Ama yok iste, aliskanlik, ya bulamazsak ya bir sey olurda ugrayamazsak, ya yolda cocuklar "aciiiz" diye tutturursa, vesaire vesaire. Hepsi bahane, aliskanlik iste. Cocuklukta kazandigimiz aliskanliklar daha cok ailelerden gorerek oluyor ve ne yaparsak yapalim o aliskanliklari atmamiz coook zor.

Bir kac hafta once, hafta sonu, kar gorme istegimiz cok agir basinca, biz de kendimizi iki saat uzaklikta ki San Bernardino daglarina attik. Gitmeden once de ne olur ne olmaz diye, ekmek makinamin tarifine gore sandvic ekmekleri yapip, peynirli sandvicler hazirladim.

San Bernardino ayni zamanda Los Angeles'a da iki saat kadar uzaklikta, sessiz, sakin, icinde bir de golu olan, bir dag kasabasi. Sakin olmasi nedeniyle, Los Angeles'ta ki sanatcilarin da hafta sonu kactiklari bir yer. Cogu Hollywood artistinin burada gole bakan hafta sonu evleri var.

Dagda ne yazik ki dogal kar goremedik. Ancak makinalarla tubing (araba tekerlegi gibi tekerlekle karda kayma olayi) icin yapilmis suni kar vardi. Biraz tubing yapip, sicak cayla sandviclerimizi yedik. Donuste surada mi yiyelim burada mi yiyelim derken, bir de baktik ki eve varmisiz. Yani sandvicleri hazirlamam bosa gitmedi:)) Demek ki eskilerin bildigi bir seyler varmis:)) Ekmek tarifini hamurislerinde bulabilirsiniz.


7 yorum:

tata dedi ki...

Sevgili Tuba bunlar güzel aliskanliklar, özellikle cocuklu aileler icin. Cocuklar ev yapimi yemeklere alistilar mi, fast food denen hep ayni tada ve kokuya sahip yiyeceklerden uzak duruyorlar.
Kar bizde de yok, cok anormal oldu havalar.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Keşke herkesin böyle alışkanlıkları olsa :)

Sitenizi sevgili Süheylanın sitesinde karışalaştım. iyi ki de karşılaşmışım... ne hoş bir siteymiş böyle ..

Hepimizin annelerimizin kopyası oluyoruz. iyisiyle kötüsüyle :)

Adsız dedi ki...

merhaba tuba,bu alışkanlıklarla evlenmeden önce ne kadar alay ettiysek şu an hepsini uyguluyoruz galiba ama ben hep olumlu sonuçlarını görüyorum,bence annelerimize biraz haksızlık etmişiz..şu halimize bakarsak..ayrıca yaptğın pilavlara ve sebit mantısına bayıldım ben bazlama ekmeği kullandım ama tortilla hamuruna benzer bir hamur burda da var bir de onla deneyeyim..selamlar...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tuba'cım,
Öncelikle yeni yılınızı kutlar,ailenle birlikte güzel,sağlıklı ve mutlu bir yıl geçirmeni dilerim canım..Çok teşekkürler güzel mesajın için..

Ne yazıkki yazdıklarında hem fikirim seninle sonuna kadar.)))
Aynı durum bende de var ve annemde de var.Bu da resmen nesilden nesile geçen bir şey..))

Canım ekmeklerin harika olmuş ellerine sağlık,hele de hafta sonları mükemmel olurlar..Afiyetler olsun..

Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevginiz bol olsun canım..

ev perisi;) dedi ki...

Kesinlikle bu güzel alışkanlıları herkesin edinmesini temenni ediyorum ben denizde...
sevgiler ...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Tuba, Ocak ayi da gecmek üzere bir tane kartanesi düsmedi. Gecen hafta evin önündeki agacin cicek actigini gördüm. Hatta fotografini cektim. Gecen yil kasimda yagan kar subata kadar kalkmamisti. Dünyada dengeler, iklimler degisti. Insallah kisi ilkbaharda yasamayiz. Yoksa bahcedeki meyve agaclarimin hali ne olur.
Annelerimizden gelen aliskanliklara gelince; olsun hic sikayetci degilim. Zaman zaman aynaya baktigimda bile ona benzedigimi düsünüyorum. Bu tedarikli yola cikmalar bende de hep var. Mesajini aldim yani tariflerini. Ilk gönderen yine sen oldun. Tesekkürler...
Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

Merhaba Tuba,

Ben hic oralari ozleyecegimi dusunmemistim. Ama linkten linke atlarken senin sayfan cikti karsima. Ve su anda su Istanbul'un karmasasından kurtulup kendimi San Diego'ya ya da benim yasadigim yer olan Santa Monica sahillerine atmayi o kadar cok istedim ki. neyseki gecici oldugunu tahmin ettigim bir duygu.
Sevgiler.