21 Aralık 2006

Yilbasi ve Bayram Menusu


Sonia'nin duzenledigi "Ye# Ozel Yilbasi ve Bayram etkinligi" icin kendi tariflerimden asagida ki menuyu olusturdum. Bunu daha cok, o gun pek cok kurban kesilecegini de dusunerek Kurban Bayrami menusu olarak planladim ve yaninda da onerecegim icecek mis gibi buzlu ayran ve Turk cayi.

Yilbasi ve Bayram Menusu:
Mantar soslu biftek
Bademli pilav
Nohutlu yesil salata
Arnavut cigeri
Kabak cicegi dolmasi
Peynirli borek
Krem karamel
Revani
Uzerlerine tikladiginizda tariflere ulasabilirsiniz.


Pecetenin katlanisi ile ilgili bilgileri bu siteden buldum. http://www.ehow.com/how_2003205_pocket-vase-napkin.html


Peceteyi iki kere katlayarak, kare yapin. Sonra ustteki serbest kalan her bir parcayi alt uca dogru katlayin. Uc tane parcayi alt uca dogru tam koseye gelmeyecek sekilde katlayin. Asagida ki gibi bir sekil elde edeceksiniz. Sonra oldugu gibi peceteyi ters cevirin. Iki ucunu 3. sekilde ki gibi birlestirin. Elinizle veya utu ile bastirarak, utuleyerek duzeltin. Sonra tekrar yuzunu cevirin. Cebin icine ister cicek, ister catal-kasik koyun.



Bunlarda yine internetten buldugum, sevdigim ve yilbasi veya bayram sofralari icin guzel olabilecek diye dusundugum fikirler.



Ve son olarak, San Diego'da noel icin ev suslemelerinden ornekler:





1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tugba,bayıldım bayram mönüne ve süslerine...ellerine sağlık..selamlar..