15 Kasım 2006

KUYMAK (Trabzon)


Bu yemege misir unu kuymagi da derler. Farkettim ki Karadenizli olmama ragmen henuz hic karadeniz yemegi koymamisim. Acaba cok iyi bildigimden kotu gunler icin mi sakliyordum ne?

Malzeme: 1 bardak misir unu, 2 bardak su, 200 gr beyaz peynir, 3 yemek kasigi tereyagi, tuz

Yapilisi:
  • Misir unu, iki bardak su ile dolu tencereye konulur.

  • Uzerine peyniri ve tuzu da ilave edilerek, kaynayana dek surekli karistirilir.

  • Diger tarafta tereyag eritilir ve kuymagin uzerine dokulur.
Resimde gorulen misir unu kuymagi, canim annemin kesani ile sunulmakta. Kesan karadeniz de bayanlarin basortulerinin uzerine taktiklari buyuk ortuye deniliyor.
ARNAVUT CIGERI

Malzeme: yarim kilo ciger, un, sivi yag, 1 buyuk sogan, maydanoz
Yapilisi:
  • Cigerleri kusbasi kesin, ve her tarafini iyice unlayin.

  • Kizgin yaga atarak, kizartin.

  • Diger tarafta soganlari ince, uzun kesip, tuzla iyice ovun.

  • Daha sonra yikayip, suzdugunuz soganlari servis kabina alin.

  • Cigerleri ve maydanozlari da ayni kaba koyarak servis yapin.
Yarin da is yerinde toplanti var. Bol sogan kokusu ile modern Turk kadinini nasil temsil edebilecegim acaba:))

5 yorum:

hayat dedi ki...

elinize sağlık yemekler harika görünüyor özellikle kuymak ,denenecek. banada beklerim hoşçakalın.

Tuba dedi ki...

Merhaba Hayat,
Tesekkur ederim. Biraz evvel sana geldim. Alabaliklardan yedim, uzerine de mis gibi kalburabastidan yedim. Ellerine saglik, hepsi birbirinden guzel olmustu. Bundan sonra artik sana hep gelecegimden emin olabilirsin. San Diego'dan sevgilerle..

Defne dedi ki...

Sevgili Tuba,
ben de geldim ziyaretine :) Blogunu' Evren'in etkinligi sayesinde tikladim ve kisa ama keyifli bir tur attim. 2005 yazinda gezdim San Diego'yu ama sadece bir gun. Hayvanat bahcesi ve neydi adi hani "... Village..." gibi birseydi. Yaniliyor da olabilirim. Deniz kiyisinda, dukkanlarin oldugu, kiyida cogunlugu Turk ve Rus olan genclerin kullandigi bisikletli arabalarla gezen turistlerin oldugu yer. Ne ilginc bir tarif oldu degil mi? Ben ve esim San Diego'yu sevmistik.

Bundan sonra da takipteyim, biraz gec de olsa hosgeldin diyorum.

Sevgilerimle.

Tuba dedi ki...

Defne'cim, biraz evvel mesajini aldim. Hem kendi siteme hem de seninkine bir cevap koymak istedim. Bahsettigin yerin adi Seaport village. Gercekten oradaki bisiklet surme piyasasi Turk ogrencilerinin elinde. Tekrar gelirsen, seninle tanismayi cok isterim. Bu arada blogun kendime en yakin buldugum bloglardan biri. Denizin mavisine, deniz kabuklarina ve resimlerin kalitesine hayran kaldim. Gorusmek uzere,
Tuba

Defne dedi ki...

Tubacigim,
guzel sozlerin ve blogumla ilgili dusuncelerin icin cok tesekkur ederim. Ben de senin yazilarin ve tariflerinden ayni keyfi aldim. Fotograflarima gelince' elimdeki makine her ne kadar profesyonel degilse de ben cok ilgiliyim fotograf cekmeye. Begendigine sevindim.

Birgun oralara tekrar gelir miyiz bilemiyorum ama San Diego'ya yolumuz duserse :)gorusmeyi tabii ki cok isterim. Bu arada ben hatirladim ki, iki gun gezmistik oaralari. Old Town Market ve La Jolla plajini da gormustuk. Senin Turkiye'ye gelmen daha olasi degil mi? Ankara'ya gelirsen beni unutma.

Simdi krem karamel tarifine doneyim de icim acilsin :)

Sevgiyle.