1 Mart 2011

ARZU'NUN SOFRASI -NEZAKET KURALLARI -BLOGGER

Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba!
Arayan soran, yoklugumu fark eden herkese binlerce tesekkurler.

Insanin bir blogunun olmasi ve istedigini, istedigi zaman yazabilmesi harika bir duygu. Duygularini, dusuncelerini paylasmak, bir kisi bile olsa -birilerinin senin yazdiklarini okudugunu bilmek, muhtesem bir duygu. Galiba insan kendini biraz gazeteci gibi hissediyor :). 

Turkiye'de yine blogger kapatilmis. Binlerce arkadas yine zor durumda. Paylasma mutlulugundan mahrum kalmis. Umarim bir an evvel acilir blogger ve tekrar tum arkadaslarimin paylasimlarini okuma imkanina kavusuruz.
Bugun cok sevdigim arkadasim Arzu'nun cok uzun bir sure evvel yaptigi yemeklerini paylasmak istiyorum. Kiyma makinasi ile nefis icli kofte yapti Arzu bize. Evinde yedigimiz yetmiyormus gibi, koca bir torba da evimize goturmemiz icin verdi. Bu eskiden cok aliskin oldugumuz ama simdilerde gordugumuzde cok sasirdigimiz, klasik Turk ev sahipligidir. Maalesef artik cok az insan biliyor veya yapiyor.

Eskiden (gerci bazi insanlar icin hala oyle) misafir cagirmak bir solendi. Evin bereketini artirdigina inanilirdi.  Eskiden adet, birinin evine yemege gidince, nezaket geregi aradan cok gecmeden davete karsilik vermekti. Galiba insanlar da modern, bencil dunyaya ayak uydurdular. Simdilerde insanlar davetlere katilip, sonradan da ortadan kaybolmayi maharet sayiyorlar. Eskiden insanlar evine cagiramayacaklari kisilerin davetini de nazik bir sekilde reddederlerdi.

Ne yazik ki gunumuzde bu alistigimiz Turk misafirperverligini surduren kisilerin sayisi da cok azaldi.
Bunlari yaziyorum, cunku benim de yasim artik kemale ermeye basladi ve ben de cocuklar yetistiriyorum.
Olur da gencler bilmezlerse, okusunlar duzeltsinler!  
 Neyse, gelelim sevgili Arzu'nun menusune:
Icli kofte (kiyma makinesi ile yapilmis),
Etli taze fasulye,
Kizartma,
Manti,
Patates kizartmasi,
Salata,
Meyvali irmik tatlisi

(Tum tarifleri alt guruplarda bulabilirsiniz)










1 yorum:

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Hoşgeldin Tuba'cığım,
Seni ve sayfanı çok özlesek de üzerinde baskı hissetmeyesin diye yazmadım şimdiye kadar. Yoksa unuttuğumuzdan değil hani.
Maalesef bizler gençlerimize bunları öğretmezsek bu güzel örf ve adetlerimiz de yok olacak. Bu konuda çok haklısın.
Arzu hanım da ne güzel ağırlamış sizleri. Herşey çok leziz duruyor.Ama artık bu kadar dinlenme yetmez mi? Senin tariflerini de görmek istiyoruz sayfanda.
Çok soğuk bir İstanbul gecesinden sevgiler gönderiyorum.