3 Ocak 2008

Cok Cikolatali Kek, Cok Cikolatali, Cok Findikli, Cok Karamelli Kek ve Blogun Hayatimizdaki Yeri

Sabahtan beri iste bol cikolatali kekin hayalini kurarak aksami zor ettim. Is donusu arabami park ettigim yerdeki markete ugrayip, gereken malzemeyi de aldiktan sonra aksam yemegini bile yemeden kekleri yapiverdim. Kekler diyorum, cunku iki tane degisik kek yaptim. Ilk yaptigim kek, klasik kek tarifimden farkliydi. Kek once kabardi, sonra sondu ve bu keki kaynanam gormeden yok edeyim diye dusunerek, ikinci klasik kekimi yaptim.

Ilk keki ise, ikinci kek firinda piserken, kenarlarini kesip, daha cazibeli bir hale getirip servis tabagina aldim ve sansimi denemeye karar verdim. Kek konusunda uzman olan Tugcik (bilmeyenler icin buyuk kizim) "anne bugune kadar yaptigin en guzel kek, ayni browni gibi olmus" diyerek beni oldukca yureklendirdi. Sonra baktim kaynanam caktirmadan ikinci tabagini almis. Mervis tabagina koydugum koca dilimi nefes almadan yemis. Ben ise dogrusu bayildim tadina. O ilk kabaran, sonen ve umudumu kestigim kek aninda bitti, tabakta kalan kucuk bir dilimin fotografini ancak cekebildim.


Ikinci kekim ise, her zamanki klasik kekimin bol cikolatali hali. Ben keke, cok cikolatali, cok findikli, cok karamelli kek adini koydum. Cunku ici ve uzeri cok cikolatali, ayrica uzeri bol karamelli findik ve ceviz ile kapli. Siz de benim gibi cikolatali kek krizine tutulduysaniz, ikisini de oneririm.
Tarif icin kelimelerin uzerine tiklamaniz yeterli.
Yeni yilin ilk tarifi bol cikolatali oldu. Eeee ne diyelim cikolata tadinda bir yil olur insallah.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hulya'cigim, bizim gelin, beni mimlemis, ama bir haber bile vermemis. Eee hakli tabii, blogunu kim takip ediyor bu sekilde anlamis da oldu. Neyse ki sinifta kalmadim bu testten:))).
Hulya'cigim, iste cevaplarim, takip ediyorsan:)):
1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman başladım?
15 Ekim 2006'da
2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?
Dikkat etmeye calisiyorum. Ozellikle yemek tarifi vermeye calisiyorum. Tariflerimin degisik olmasina ozen gosteriyorum. Kutuphanemi dolduran milyonlarca yemek kitabi, abone oldugum yemek dergilerinden tarifler denemeye, zamanim oldukca tabii, tarifler vermeye calisiyorum. Ama su siralar icimde acaip de bir yazma istegi var. O yuzden tubadan mektuplar adi altinda bir blog daha actim. Bu sekilde yemek blogumun kurulus amacindan uzaklasmadan yazi da yazabilecegim.
3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?
Evet ediyorum. Basta uykumdan ediyorum. Sonra yemek kitaplarina, dergilerine para harcadigim icin paramdan ediyorum.
4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?
Blogun bir eglence olarak kalmasina ve cocuklarima ayirdigim zaman veya evime, esime, isime ayirdigim zamanin onune gecmesine izin vermiyorum. Hayatta onceliklerim belli oldugu icin, blog zorunlu bir hal almiyor. Kimseye de herhangi bir borcum oldugunu dusunmuyorum dogrusu:)).
5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?
Bazen, nadiren de olsa, blogu kapatmayi dusundugum oluyor. Bazi ziyaretleri cok samimiyetsiz buluyorum. Sirf beni ziyaret ettigi icin birilerini ziyaret edip, yaptigi kiymali makarnaya "aaaa ne guzel olmus" demek istemiyorum. Cunku bunun zaman harcayip, kitaplar okuyup, dergiler karistirip, ciddi olarak yemek tarifi vermeye calisan bloglara haksizlik oldugunu dusunuyorum. Tariflerim okundugu surece blog yazmayi surdurebilirim gibi geliyor.
Hulya'cigim, tesekkur ederim. Ben de yemek bloglari arasinda ciddi oldugunu dusundugum, tariflerini begendigim, takip ettigim, eger mimlenmemislerse, Gul, Suheyla, Munevver, Rabia, Betul, Umran'i mimliyorum.

7 yorum:

gülriz dedi ki...

Tubacığım, o saydıklarının hepsinin "çok"u makbul zaten. Çok çikolata, çok fındık, çok karamel :))) Ay bomba gibi olmuştur o, ellerine sağlık canım benim. Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Çikolataya dayanamıyorum Tuba'cım ellerine sağlık pencerenden blogunun hayatındaki yerini de çok güzel ifade etmişsin canım

Leziz Tarifler dedi ki...

Yeni yılını kutlamak için uğradım, yeni yıl sana ve ailene mutluluklar getirsin canım. Her şey gönlünce olsun. Sevgiler..

İlker Ergin dedi ki...

Merhaba bayılırım çikolatalı olan herşeye.Sizinkide muhteşem görünüyor.Ellerinize Sağlık.Sevgiler...

güzel evim dedi ki...

İyi seneler tarifleriniz çok güzel görünüyorlar.

Aybike Ceylan dedi ki...

Tuba'cigim,
Kekler cok hos, cifter cifter. ellerine saglik. Buyukler hala sizdeler anladigim kadariyla, hurmetler.

Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Aynur dedi ki...

Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.comgwfmrxp